SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL / CAMPIONATUL EUROPEAN 2014

România, în urna a treia » Tricolorele îşi vor afla joi adversarele de la Campionatul European

Cristina Neagu a revenit în echipa naţională, duminică, în partida cu Belarus // Foto: Marius Ionescu
Cristina Neagu a revenit în echipa naţională, duminică, în partida cu Belarus // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat marti, 17 iunie 2014 00:00 / Actualizat luni, 16 iunie 2014 23:29

"Tricolorele" s-au calificat la al zecelea turneu final continental şi-şi vor afla grupa joi, la Zagreb.

Naţionala feminină a României s-a calificat duminică la Euro 2014, după ce a trecut, la Baia Mare, cu 32-20 de Belarus. Selecţionata pregătită de Gheorghe Tadici va fi însă în urna a treia la tragerea la sorţi a grupelor pentru Europene, ce va avea loc joi, 19 iunie, la Zagreb.

România a coborît din urna a doua în cea de-a treia după ce a terminat pe locul 10 la ultimul European, în 2012, şi s-a clasat a doua, după Norvegia, grupa a şasea de calificare la Euro 2014. Campionatul European se va desfăşura între 7 şi 21 decembrie, în Ungaria şi Croaţia. Federaţia europeană a anunţat componenţa urnelor valorice, dar a desemnat şi oraşele în care vor juca gazdele.

Urna 1: Muntenegru, Norvegia, Ungaria, Suedia
Urna 2: Danemarca, Germania, Franţa, Spania
Urna 3: Croaţia, Serbia, Rusia, România
Urna 4: Ucraina, Polonia, Slovacia, Olanda

România poate pica în cîteva grupe foarte grele, alături de Ungaria, Germania şi Polonia, sau în aceeaşi serie cu Norvegia, Danemarca şi Polonia, dar poate nimeri şi în grupe uşoare, gen Suedia, Spania şi Slovacia sau Suedia, Franţa şi Ucraina.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
suporter_valcean
suporter_valcean  •  17 Iunie 2014, 22:32
Postat de glorie pe 17 Iunie 2014, 11:46

Omule, la handbal nu e ca la fotbal! :)) Urna a 3-a nu inseamna neaparat mai slabe ca urna 1 si urna 2. In urna 2 e Spania pe care am batut-o pe la ultimele turnee si care a terminat sub noi la aceste competitii. In urna 3 cu noi mai sunt Rusia si Serbia.

ce zici, Frantz?! Te crezi la scoala. 4 era o nota buna pentru tine, colegul de banca avea 2 . Astia de au inventat grupele valorice, n-au fost colegi cu eminenta voastra. ce ghinion pe capul lor!! :))))

neludum
neludum  •  17 Iunie 2014, 18:47

Din primele 3, asa-zis grupe valorice,ordinea putea fi oricare alta ! Puteam fi in oricare grupa ca tot de forma de moment depind rezultatele intre aceste echipe ! Va aduceti aminte ce ne-am mai bucurat de Polonia !

nkkk9
nkkk9  •  17 Iunie 2014, 13:26

in primele doua urne sunt echipele care si-au castigat grupele de calificare plus ungaria :) apoi vin cele de pe locul 2. diferenta o face insa clasarea la ultimul european, mondialele nu se iau in considerare. in cazul suediei a fost ceva mai special, deoarece a terminat in fata serbiei in grupa din preliminarii si i-a luat locul in urna 1.. pentru necunoscatori!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează