SPORTURI  »  HANDBAL  »  CM HANDBAL FEMININ

Pericolul iminent pentru România în meciul decisiv cu Japonia: „Jumătate viking, jumătate samurai” » Eroina victoriei istorice cu Danemarca + Japonia ne-a făcut probleme în 2019

Sakura Hauge Kametani, portărița Japoniei. Foto: Instagram @jha_national
Sakura Hauge Kametani, portărița Japoniei. Foto: Instagram @jha_national

Articol de - Publicat vineri, 08 decembrie 2023 10:59 / Actualizat vineri, 08 decembrie 2023 13:44

Portărița Sakura Hauge Kametani, 36 de ani, a fost MVP-ul succesului antologic cu Danemarca, unul care menține vie, cât de cât, și speranța tricolorelor de a ajunge în sferturi și la Paris 2024. Dar sâmbătă Japonia va fi un oponent redutabil pentru elevele lui Florentin Pera.

Sakura Hauge Kametani, 36 de ani, a fost MVP-ul victoriei-șoc de la Campionatul Mondial, 27-26 cu Danemarca, una care menține viu un scenariu SF și pentru tricolore.

Pentru a accede în sferturile competiției și a continua lupta ca să ajungă la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, România trebuie să bată Japonia (sâmbătă seară, de la 16:30) și Polonia, în timp ce danezele trebuie să obțină doar un punct din confruntările cu Polonia (sâmbătă seară, de la 21:30) și cu Germania.

Cea mai mare surpriză a CM de handbal păstrează România într-un scenariu SF » Calculele de care se agață „tricolorele”
CM feminin
Cea mai mare surpriză a CM de handbal păstrează România într-un scenariu SF » Calculele de care se agață „tricolorele”

Atenție, România! Japonia ne-a umilit acum 4 ani, iar acum este bună

Portărița niponelor, născută și crescută în Norvegia, a făcut minuni între buturi, practic, a închis poarta în fața unei echipe favorite la titlul mondial. Sakura a cules aprecierile oficialilor competiției și a contribuit din plin la cel mai important succes al țării sale într-o astfel de competiție.

Un avertisment și pentru elevele lui Florentin Pera, întrucât Japonia are și apărare, dar și atac.

În meciurile precedente de la Mondial, asiaticele au pierdut la limită și cu Germania (30-31) și cu Polonia (30-32) și au fost impresionante în fața a 8.000 de spectatori prezenți joi seară în sala Jyske Bank Boxen din Herning.

Încă un amănunt, din prezent: Japonia a demolat Iran, scor 42-10, în grupa F preliminară a turneului.

Oricum, alarma a sunat pentru naționala lui Pera încă din momentul în care s-a aflat că Japonia va fi printre adversarele româncelor la Herning. În 2019, tot la un Mondial, niponele le-au năucit pe tricolore, scor 37-20, o umilință istorică pentru România, condusă atunci de Tomas Ryde.

Pericolul iminent pentru România în meciul decisiv cu Japonia: „Jumătate viking, jumătate samurai” » Eroina victoriei istorice cu Danemarca + Japonia ne-a făcut probleme în 2019
Portărița Sakura Hauge Kametani, eroina Japoniei în victoria istorică cu Danemarca. Foto: Instagram @jha_national

Cine este Sakura Hauge Kametani

Sakura s-a născut la Bergen, în Novergia, din tată nordic și mamă niponă. Chiar ea se caracterizează sugestiv pe rețelele de socializare: „Jumătate viking, jumătate samurai”. De patru ani este în Franța, legitimată la Besançon, după ce a jucat pentru Nordstrand, Tertnes, Vipers Kristiansand și Nykøbing Falster, ultima fiind formație daneză. Cu care a cucerit Cupa Danemarcei.

9 mingia salvat portărița Japoniei contra danezelor

Din 2003 până în 2005 a bifat 9 meciuri pentru naționala de tineret a țării în care s-a născut, Norvegia. Aceasta după ce jucase, anterior, și pentru selecționatele de juniori. A fost selecționată, ulterior, la prima reprezentativă a Norvegiei, apoi a fost candidată la un loc în echipa ce-a jucat la Jocurile Olimpice din 2012.

Totuși, n-a jucat la „senioarele” Norvegiei până în 2014! Dar debutul a venit în acel an, a adunat două selecții la echipa nordică, ambele împotriva Suediei, într-un meci fiind declarată MVP-ul confruntării.

45 de selecțiiare Sakura pentru Japonia, inclusiv 5 goluri marcate

La scurt timp, însă, a realizat lipsa oportunității de a se impune în cadrul acestei selecționate puternice pe plan mondial - campioana europeană și mondială en-titre - astfel că din 2015 a evoluat pentru Japonia. Începând cu Campionatul Mondial care s-a disputat în acel an în Danemarca, unde Japonia a terminat pe locul 19.

VIDEO Cristina Neagu se gândește să renunțe complet la sport după retragere: „Consumul psihic a fost extrem de mare pentru mine în ultimii ani”

Citește și alte știri:

Florentin Pera a ieșit cu primele explicații, după eșecul dureros cu Germania: „Așa e dificil să câștigi!”

Accidentare teribilă la Mondialul de handbal » Cea mai bună portăriță a turneului, venită din „Liga Florilor”, a fost scoasă pe brațe din sală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
xsandum
xsandum  •  08 Decembrie 2023, 15:23

Oameni buni! Cine si de ce mai trage sperante pentru ceva performanta cind avem istoricul de pina acum care arata clar ca NU SE POATE MAI MULT! De cite ori nu am fost dezamagiti de nationala de handbal care se mindreste cu o singura performanta: calificarea la fiecare turneu! Toti sintem suporteri, speram la infinit dar ...adevarul doare...nu performam!

camcam
camcam  •  08 Decembrie 2023, 15:13

ce draq de pericol ? singurul pericol pt noi ,suntem noi !

Amen975ZQzamolxe
Amen975ZQzamolxe  •  08 Decembrie 2023, 14:49

Asa politicieni , asa jurnalisti , etc... Te doare mintea sa crezi ca Danemarca sa faca un punct si noi sa batem !!!... Este ca si cum as spune , ca Romania invinge SUA , intr-un razboi .

Vezi toate comentariile (8)
Comentează