SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

România, la puterea a doua! Azi debutează o nouă ediţie a Ligii Campionilor, românii avînd pentru a doua oară două echipe în grupe

Articol de - Publicat vineri, 16 octombrie 2015 00:00

CSM Bucureşti şi HCM Baia Mare au ca obiectiv să ajungă în Final Four-ul de la Budapesta, practic între cele mai bune patru echipe din Europa

Doar Ungaria şi România au cîte două echipe în grupele Ligii Campionilor, la feminin, după ce vicecampioanele din aceste ţări, Gyor Audi şi HCM Baia Mare, au reuşit să treacă de grupele de calificare.

Un "cutremur" a lovit ambele grupări româneşti înainte de debutul în grupe. CSM Bucureşti a schimbat antrenorul, conducerea echipei fiind nemulţumită de felul în care campioanele se exprimau în teren, dar a fost şi o revoltă-grevă a braziliencelor, ce nu au vrut să joace pentru că aveau restanţe financiare. Între timp lucrurile s-au rezolvat, Mette Klit a fost schimbată tot de un danez, Kim Rasmussen, cel care pregăteşte şi naţionala Poloniei, iar handbalistele au ajuns cu banii la zi.

Magnitudinea cutremurului a fost şi mai mare în Maramureş după ce reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat că oficialii echipei, dar şi primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, sînt anchetaţi pentru presupuse fapte care au prejudiciat bugetul clubului. Directorul executiv al clubului, Liviu Bala, a fost pus sub control judiciar, pentru că le-ar fi plătit salarii mai mici sportivelor, deşi în facturi erau trecute sume mult mai mari. Starea de incertitudine încă planează la Baia Mare, dar autorităţile locale, care susţin echipa, au anunţat că HCM va primi sprijin în continuare pentru o campanie cît mai bună în Ligă.

CSM Bucureşti la debut

Campioana României va debuta azi, în sala Polivalentă, contra campioanei Poloniei, MKS Selgros Lublin. Antrenorul Kim Rasmussen le cunoaşte foarte bine pe adversare, el pregătind de patru ani de zile şi naţionala feminină a Poloniei. "CSM e o echipă foarte valoroasă, cu jucătoare de mare valoare. Nu am apucat încă să le cunosc foarte bine pe fete, dar eu cred că ne vom califica fără probleme din această grupă. La Buducnost trebuie să fim atenţi, pentru că îmi doresc să le învingem măcar la Bucureşti, pentru a pleca mai departe cu punctele", a declarat Rasmussen. Va fi primul meci în Liga Campionilor pentru CSM, în istoria clubului, dar componentele echipei au meciuri multe în această competiţie. Cristina Vărzaru, căpitanul echipei, e cea mai titrată handbalistă din lot, ea cîştigînd de trei ori trofeul pe cînd era la Viborg!

Miza pe românce

HCM Baia Mare e pentru al treilea an consecutiv în grupele Ligii Campionilor. Maramureşencele au ajuns anul trecut pînă în sferturile de finală, fiind eliminate înainte de Final 4 de Dinamo Volgograd. Echipa s-a schimbat în mare măsură însă, faţă de sezonul trecut, la Baia Mare punîndu-se bază pe românce. 11 componente ale echipei fac parte din lotul naţionalei României, între "straniere" la echipă rămînînd doar cinci: Louise Abbingh, Elena Gjorgjevska, Allison Pineau, Katarina Jezici şi Alexandra do Nascimento. Primul adversar al băimărencelor e campioana Sloveniei, Krim Ljubljana, care nu mai are însă strălucirea de altădată. Fosta dublă cîştigătoare de Ligă nu mai are bugetul pe care se baza în trecut, fiind o echipă de pluton în momentul de faţă.

3.000.000 €e bugetul campioanei României, CSM Bucureşti, dublu decît cel al vicecampioanei HCM Baia Mare

"Avem parte de o grupă echilibrată. Ne dorim să facem un joc bun la Ljubljana şi să pornim cu o victorie. Champions League e o aventură pe care ne-am dorit-o şi va trebui să jucăm la nivel maxim fiecare meci"
Valentina Elisei Ardean, căpitan HCM Baia Mare

"Liga Campionilor e o competiţie care te motivează întotdeauna. Ne dorim să avem un parcurs cît mai lung, să jucăm cît mai bine pentru a ne îndeplini obiectivul, acela de a ajunge în Final 4"
Oana Manea, pivot CSM Bucureşti

11 jucătoare străineare în lot CSM Bucureşti, de 6 naţionalităţi diferite. Domină braziliencele, care sînt 4. Campioana României nu e însă echipa cu cele mai multe "straniere", fiind depăşită de Vardar Skopje, cu 16, şi de Thuringer, care are 13!

2 româncejoacă în Liga Campionilor la alte echipe decît cele din România: Eliza Buceschi şi Crina Pintea evoluează la campioana Germaniei, Thuringer

6 echipedin cele 16 aliniate la startul actualei ediţii au cîştigat în istoria lor cel mai preţios trofeu european: Hypo Viena (8), Buducnost (2), Gyor (2), Krim Ljubljana (2), Podravka (1), Larvik (1)

Grupele Ligii Campionilor

  • Grupa A

Larvik HK (Norvegia)
Krim Ljubljana (Slovenia)
Rostov Don (Rusia)
HCM BAIA MARE (ROMÂNIA)

  • Programul meciurilor HCM Baia Mare

16.10, ora 20:00 Krim Ljubljana-HCM Baia Mare
23.10, ora 18:00 HCM Baia Mare-Larvik HK
30.10, ora 18:00 HCM Baia Mare-Rostov Don
07.11, ora 16:00 Rostov Don-HCM Baia Mare
14.11, ora 18:00 HCM Baia Mare-Krim Ljubljana
21.11, ora 19:30 Larvik HK-HCM Baia Mare

  • Grupa B

FTC Budapesta (Ungaria)
Thuringer HC (Germania)
Podravka Koprivnica (Croaţia)
Fleury Loiret (Franţa)

  • Grupa C

FC Midtyjlland (Danemarca)
Vardar Skopje (Macedonia)
Hypo Viena (Austria)
Gyor Audi ETO (Ungaria)

  • Grupa D

Buducnost Podgorica (Muntenegru)
CSM BUCUREŞTI (ROMÂNIA)
IK Savehof (Suedia)
MKS Lublin (Polonia)

  • Programul meciurilor CSM Bucureşti

16.10, ora 18:00 CSM Bucureşti-MKS Lublin
23.10, ora 20:00 IK Savehof-CSM Bucureşti
01.11, ora 20:00 CSM Bucureşti-Buducnost
08.11, ora 20:00 Buducnost-CSM Bucureşti
13.11, ora 20:00 MKS Lublin-CSM Bucureşti
20.11, ora 18:00 CSM Bucureşti-IK Savehof

Sistemul de desfăşurare

Primele trei clasate din fiecare grupă vor ajunge în grupele principale, păstrînd punctajul cu echipele calificate. Echipele din grupele A şi B vor forma prima grupă, iar cele din C şi D a doua grupă. La finalul grupelor principale, primele patru clasate acced în "sferturi", acolo unde se va juca după sistemul: 1A-4B, 2A-3B, 3A-2B şi 4A-1B. Învingătoarele ajung în Final 4, care va avea loc la Budapesta, pe 7-8 mai 2016.

Citește și:

Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Euro 2024
Imaginile pe care televiziunile și UEFA le-au vrut interzise! Ce s-a întâmplat pe teren, în prelungirile de la Italia - Albania
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Tenis
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (3)
sapte_neti
sapte_neti  •  16 Octombrie 2015, 10:00

Doar 2 romance ( Buceschi si Pintea ) joaca in LC la alte echipe decat cele romanesti ? Pai Cristina Neagu ce este desteptule ?

lapusneanul
lapusneanul  •  16 Octombrie 2015, 09:19

domnul ursescu, bet 365 a fost interzis in romania, chiar daca nu ai jucat, esti bun de plata pentru reclama :)

bvd_magheru
bvd_magheru  •  16 Octombrie 2015, 09:19

Daca ajung in finala Bucurestencele vin cele 4 galerii ( legione granata, pch, peluza sud si nord) . Va fi nevoie de stadionul national . Succes !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează