SPORTURI  »  HANDBAL  »  NATIONALA

România nu mai e între primele 30 de echipe ale Europei: "De vină sînt cei care l-au pus pe Voica antrenor!"

Articol de - Publicat marti, 08 aprilie 2014 00:00 / Actualizat luni, 07 aprilie 2014 23:47

Conducătorii de la HCM Constanţa spun că nu trebuie găsită vinovată echipa campioană pentru eşecul "naţionalei". "Noi am trimis jucătorii, acum nu mai e treaba noastră de ce ei nu joacă!", a declarat directorul executiv, Nurhan Ali.

Ştefan Birtalan, dublu campion mondial şi medaliat olimpic, a declarat pentru GSP după ratarea calificării "naţionalei" masculine a României, în preliminariile Euro 2016, că şi Constanţa, campioana României, poartă o parte din vină, lăsînd să se înţeleagă că nu-şi obligă jucătorii să vină să evolueze la echipa naţională.

Constanţa replică
"Înaintea meciurilor cu Finlanda, noi la club am primit cinci convocări. Am jucat meciul cu Chambery, în Cupa EHF, şi apoi i-am trimis imediat la lot. Acum că ei nu au jucat nu mai e treaba clubului! Ştiu că şi la noi, Criciotoiu a jucat cu glezna umflată, că Şimicu are dureri mari la inghinali, iar Csepreghi dureri la cervicală. Aduceţi-vă aminte că Csepreghi şi Criciotoiu nu au jucat nici la Berlin, cu Fuchse!", a declarat Nurhan Ali, directorul executiv de la HCM.

"Mi-au cerut să nu mai meargă la lot!"
Oficialul constănţean recunoaşte însă că mai mulţi handbalişti ai săi au venit cu hîrtii prin care cereau să nu se mai prezinte la lot. Mi-au spus că nu mai suportă atmosfera de la echipa naţională, că se simt marginalizaţi. Că selecţionerul nu-i bagă să joace! Eu le-am rupt hîrtiile în faţa lor şi le-am spus: «Constanţa nu boicotează echipa naţională! Nu se pune problema să nu vă duceţi!».

Nurhan Ali spune însă că e prea mult ca echipa sa să fie acum găsită vinovată pentru necalificare şi pentru rezultatele slabe din ultimul timp. "Eu cred că de vină sînt cei care l-au pus şi l-au lăsat atît în funcţie pe Eliodor Voica. Nu am nimic cu el, Doamne fereşte!, dar ce rezultate a avut Colin Voica să fie propulsat la naţională? A antrenat pe Uztel Ploieşti şi pe Dinamo, cu Dinamo salvîndu-se de la retrogradare într-o perioadă în care nu-i mergea prea bine financiar", a replicat Nurhan Ali.

"Cum e posibil ca selecţionerul Voica să joace titular la echipa de club, la Bacău, în centru cu Rotaru, iar la naţională să-l trimită în primul şapte pe Fenici? Unde e adevărul, care e mai bun? Sau la Bacău îl obligă primarul Stavarache să joace cu Rotaru, că e băcăuan?", întreabă oficialul constănţean.

"La Chiajna jucăm, de Chiajna arătăm!"
Oficialul constănţean a fost deranjat şi de faptul că federaţia a trimis "naţionala" să joace la Chiajna. "De ce nu găsim şi noi o sală în care jucătorii ăştia să se simtă respectaţi, să vină spectatori să-i susţină? Am jucat la Chiajna, echipa a arătat aşa, ca de Chiajna!", a încheiat Nurhan Ali.

"S-au dus vremurile cu miliţieni şi plutonieri!"
Nurhan Ali a fost deranjat şi de declaraţia lui Ştefan Birtalan cum că se cheltuie banii publici fără a avea rezultate. "Eu cred că la Constanţa am ţinut steagul sus. Am bătut Barcelona, Montpellier, am fost singura echipă care a ajuns în sferturile Ligii Campionilor cu un buget infim faţă de al adversarilor. Trebuie să le dăm salarii jucătorilor pentru că nu mai sîntem în perioada în care Steaua şi Dinamo le puneau handbaliştilor o caschetă pe cap, le dădeau casă, salariu şi un serviciu în armată sau miliţie. Astea sînt timpurile de acum!".

"Noi avem handbalul pe care-l avem, dar mărim numărul de echipe de la 12 la 14! Şi aşa e penurie de jucători, de ce trebuie să disipăm valorile?" (Nurhan Ali, director executiv HCM Constanţa)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  08 Aprilie 2014, 19:18

pb e ca jucatorii nu au valoare..deci echipa nu are valoare ,constanta a jucat ceva inainte dar acum nici ea nu o duce bine(francezii daca nu erau asa..amatori ii puteau lasa acasa)totusi sunt prea multe echipe pt un campionat asa slab

Vezi toate comentariile (1)
Comentează