SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONAT MONDIAL UNDER 21 / ROMÂNIA-TUNISIA 29-27

România s-a calificat în sferturile Mondialului din Brazilia

Articol de - Publicat miercuri, 29 iulie 2015 09:12

"Tricolorii" au învins Tunisia cu 29-27 şi au acces între cele mai bune opt echipe din lume. A fost cadoul perfect pentru antrenorul Ovidiu Mihăilă, care chiar în ziua meciului a împlinit 42 de ani.

România face istorie la capătul lumii, în Brazilia. Naţionala de tineret a ţării noatre, calificată după o pauză de 10 ani la un turneu final, a acces marţi noaptea spre miercuri dimineaţă în sferturile de finală ale Campionatului Mondial.

În optimile de finală, România a trecut cu 29-27 de Tunisia şi bifează astfel a treia victorie la turneul final sud-american. Românii au mai înregistrat în faza grupelor două rezultate de egalitate şi o singură înfrîngere, cu Spania.

Disputa cu Tunisia a fost extrem de grea. România a condus în permanenţă, dar africanii au revenit de fiecare dată. După 15-15 la pauză, ai noştri s-au desprins la 20-17, 24-21, dar Tunisia a avut nervii tari. A egalat iar şi iar la 25.

Nicuşor Negru, căpitanul României a fost din nou MVP-ul echipei noastre, 14 goluri din 19 aruncări! A tras pur şi simplu echipa după el. Trei goluri marcate consecutiv de români şi lupta părea că s-a încheiat. Africanii au înscris însă repede de două ori şi România tremura cînd mai erau 49 de secunde. Time-out-ul cerut de antrenorii Ovidiu Mihăilă şi Daniel Apostu nu i-a liniştit pe "tricolori" care au pierdut mingea cînd mai erau 25 de secunde de joc. Noroc că pe atac, africanii s-au grăbit şi au intrat cu mai mulţi oameni pe teren! Schimbare greşită, mingea a revenit României, iar Negru a mai punctat o dată, în ultima secundă, extrema stînga aflîndu-se în continuare şi în cursa de golgeter al Mondialului brazilian. După 6 partide e pe primul loc cu 55 de goluri marcate!

Românii au făcut hora la mijlocul terenului, dar bucuria a fost una temperată. "Tricolorii" îşi doresc mai mult, sperînd să învingă în "sferturi" şi reprezentativa Franţei, chiar dacă aceasta n-a cunoscut înfrîngerea pînă acum, avînd 6 victorii din tot atîtea jocuri disputate!

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
magura
magura  •  29 Iulie 2015, 16:08

FELICITARI BAIETI!!!

gilos
gilos  •  29 Iulie 2015, 11:36

Bravo, felicitari ! Mult succes cu Franta !

adicn
adicn  •  29 Iulie 2015, 10:24

Bravo băieți, să nu vă mulțumiți cu puțin, puteți foarte bine fi pe primul loc!Baftă!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează