SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREȘTI

Roșca în Misiune Imposibilă I » Fostul tehnician de la HCM Baia Mare încearcă să o resusciteze pe CSM București

Aurelian Roșca a calificat sezonul trecut pe HCM Baia Mare în
Aurelian Roșca a calificat sezonul trecut pe HCM Baia Mare în "sferturile" Ligii

Articol de - Publicat marti, 08 noiembrie 2016 00:00

Aurelian Roșca, fostul tehnician de la HCM Baia Mare, a preluat ieri campioana Europei. CSM București tremură pentru calificarea în grupele principale ale Ligii.

A treia înfrângere consecutivă din patru meciuri, în grupa C a Ligii Campionilor, i-a fost fatală danezului Jakob Vestergaard. Nordicul a fost demis ieri în urma unei ședințe avute la clubul bucureștean.

"Conducerea compartimentului handbal din cadrul CSM București a considerat că este nevoie de o schimbare la nivelul lotului echipei campioane, menită să aducă un suflu nou. În consecință, CSM s-a despărțit pe cale amiabilă de Jakob Vestergaard, locul acestuia urmând a fi luat de antrenorul român Aurelian Roșca", a fost anunțul făcut de gruparea patronată de Primăria Capitalei.

Nu a vrut să plece

Venit la începutul sezonului în locul lui Kim Rasmussen, Vestergaard nu a avut deloc o perioadă fastă la CSM. Echipa a pierdut la Brăila, în campionat, dar a suferit și trei înfrângeri în Ligă. Calificarea e pusă în pericol! Cu toate acestea, danezul care mai avea contract până în vară, nu a vrut să plece. A primit o recompensă financiară.

"Urez succes clubului și fetelor pe mai departe. Eu sper în calificarea în Main Round și sunt convins că am fi putut să o obținem și împreună. Însă aceasta este situația… Vreau să le mulțumesc tuturor, oamenilor din club, spectatorilor, fanilor. Mi-au oferit amintiri pe care nu le voi uita niciodată și mi-aș dori să revin în Sala Polivalentă, unde atmosfera este cu adevărat specială", a declarat Vestergaard.

Roșca vine în criză

Aurelian Roșca nu a mai antrenat pe nimeni după ce a plecat în vară de la HCM Baia Mare, echipă desființată. S-a retras acasă la Vâlcea și, deși a avut mai multe oferte, nu le-a dat curs!

Paradoxal, el a acceptat provocarea de a prelua CSM, echipă aflată într-o mare criză. Practic, CSM va juca fiecare meci din Liga Campionilor ca pe ultimul, orice rezultat negativ putând elimina campioana Europei din competiție.

 "Urmează două meciuri foarte importante în Liga Campionilor. Am încredere în jucătoarele noastre, în experiența și valoarea lor, și cred în șansele noastre de calificare", a spus Roșca.

Trei puncte în două etape

Pentru a nu sta la mâna adversarelor, CSM București are neapărat nevoie de cel puțin un rezultat de egalitate vineri, la Rostov. Apoi, o victorie în ultima etapă, la București, cu FC Midtjylland, ar trimite campioana României în Main Round.

Înfrîngerea la Rostov însă, ar complica dramatic lucrurile, CSM stând apoi la mâna Gyorului care trebuie să bată pe Midtjylland, dar și pe Rostov în ultima etapă! Se poate ajunge și la egalitate de puncte, Rostov, CSM, Midtjylland, situație în care va conta golaverajul în trei.

CLASAMENT

1. Gyor Audi 4 4 0 0 119-95 8p
2. FC Midtjylland 4 2 0 2 88-101 4p
3. Rostov Don 4 1 0 3 97-97 2p
4. CSM București 4 1 0 3 94-105 2p

* primele trei echipe se califică în Main Round

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
ceaiuri
ceaiuri  •  11 Noiembrie 2016, 00:05

rosca nu poate face minuni in cateva zile dar poate e mai inspirat decat danezul (echipa la cum arata are puterea sa mearga mai departe..si o infrangere la mai putin de 3 goluri poate sa ne faca sa inca mai speram)cheia ramane apararea mai ales pe intermediari unde vom avea pb(vyakhireva e ca o zvarluga iar ilina arunca ca un..barbat)nu e de neglijat barbosa care e o jucatoare de moral..ii intra mingile la inceput e ok..daca nu pas...tb sa alergam mai repede ca ele..cel putin in aparare pt ca o au pe managarova si portarul care daca aruncam jos avem sanse,maine nu vom pierde

ray51
ray51  •  09 Noiembrie 2016, 11:02

Feelingul imi spune ca misiunea este imposibila. Daca, daca se va petrece o minune la Rostov, atunci mai sunt sperante.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează