SPORTURI  »  HANDBAL  »  ZVEZDA ZVENIGOROD-OLTCHIM, AZI, ORA 15:00, ÎN DIRECT LA DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Rusia, ultima speranţă » Oltchim trebuiă să o bată azi pe Zvezda pentru a mai spera la semifinalele Ligii

Silvia Navarro şi-a depus memoriu să plece de la Oltchim pentru că nu şi-a primit banii. Dacă Vîlcea cîştigă în Rusia, portarul va rămîne în continuare
Silvia Navarro şi-a depus memoriu să plece de la Oltchim pentru că nu şi-a primit banii. Dacă Vîlcea cîştigă în Rusia, portarul va rămîne în continuare

Articol de - Publicat sambata, 02 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 01 martie 2013 19:49

Oltchim are o singură variantă ca să continue în Ligă: să învingă la Zvenigorod. Trecutul nu o avantajează, nu a cîştigat niciodată în Rusia.

Vîlcea joacă azi cel mai important meci din actuala ediţie a Ligii Campionilor. E partida de care se leagă toate speranţele Oltchimului pentru a-şi continua visul în Liga Campionilor. "Galacticele" trebuie să învingă la Zvenigorod, pe Zvezda, pentru a-şi păstra intacte şansele la calificare. Orice alt rezultat ar complica dramatic situaţia echipei vîlcene.

S-a detensionat atmosfera
Neplătite de peste două luni, vîlcencele au aflat ieri că le-a fost virat în conturi salariul pe luna decembrie 2012. "Am făcut eforturi mari ca fetele să primească o parte din bani înainte de jocul cu Zvezda. Sper ca acest lucru să fie un imbold şi să cîştige în Rusia, pentru că altfel efortul ar fi zadarnic", a declarat preşedintele Petre Berbecaru.

Victorie şi totul intră în normal
Conducerea Oltchimului are promisiuni că dacă echipa va învinge în Rusia, vor mai intra în conturile clubului alţi bani în săptămîna imediat următoare. Astfel, înainte de meciul de la Budapesta, cu FTC Cargo, vîlcencele ar mai putea primi un salariu, cel pe luna ianuarie. S-ar apropia astfel de normalitate. Fetelor li s-a explicat acest lucru într-o şedinţă, joi seara, înainte de plecarea în Rusia.

Bulatovici şi celelalte coechipiere sînt hotărîte să dea totul la Zvenigorod, mai ales că Zvezda are şanse infime de a mai prinde semifinalele. Chiar dacă trece de Oltchim, Zvezda ar sta la mîna rezultatelor, depinzînd în mare măsură chiar de Oltchim, în ultimele două partide.

În aceste condiţii, formaţia antrenată de croatul Zdravko Zovko se va axa pe campionatul intern, acolo unde, în semifinale, va înfrunta campioana en titre, Dinamo Volgograd.

S-au refăcut antrenorii
"Principalul" Jakob Vestergaard, dar şi secunzii Steluţa Luca şi Mette Klit, au fost răciţi în săptămîna dinaintea meciului cu Zvezda. Vestergaard a stat la pat luni şi marţi, iar Klit nu a putut merge la antrenamente marţi şi miercuri. După ce a condus singură echipa la meciul de campionat cu Corona Braşov, partidă cîştigată la scor, 34-18, Steluţa Luca a resimţit şi ea răceala, lipsind miercuri de la pregătirea echipei. Pînă la urmă, toţi au plecat ieri spre Moscova.

Calcule peste calcule
Etapa a patra din Liga Campionilor va lămuri în mare măsură echipele care rămîn în cursa pentru semifinale. Dacă Oltchim cîştigă la Zvezda, iar Krim învinge, pe teren propriu, pe FTC Budapesta, atunci la finalul partidelor din grupă, trei echipe ar putea fi la egalitate de puncte. În acest caz, calificarea va fi decisă de golaverajul dintre cele trei formaţii. Dacă FTC Budapesta va cîştiga însă, la Ljubljana, atunci unguroaicele îşi vor asigura în mare măsură calificarea de pe primul loc. "Noi ştim că trebuie să cîştigăm tot, ca să nu mai facem calcule. În Rusia mergem doar pentru victorie", a declarat antrenorul Vestergaard.

5 înfrîngeri din tot atîtea întîlniri a suferit Oltchimul în partidele jucate în Rusia în ultimii 10 ani

27-26 a fost scorul cu care Zvezda Zvenigorod a învins Oltchimul, pe teren propriu în 2010. Vîlcea a cîştigat acasă cu 31-27 în anul în care a jucat finala Ligii

CLASAMENT
1. FTC Budapesta 3 3 0 0 88-82 6p
2. Krim Ljubljana 3 2 0 1 83-78 4p
3. Oltchim Rm. Vîlcea 3 1 0 2 75-76 2p
4. Zvezda Zvenigorod 3 0 0 3 83-93 0p
* primele două clasate se califică în semifinale
Etapa a patra: Krim Ljubljana-FTC Budapesta (duminică, ora 20:30)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
gabrielca
gabrielca  •  02 Martie 2013, 12:13

Slabe sperante cu acest mercenar danez pus ca antrenor .Faptul ca echipa joaca fara un orizont tactic,total haotic,in ciuda marilor valori aduse la echipa s-a vazut de la inceput si nu s-a luat nici o masura de catre pseudo-conducerea clubului. De aceea sponsorii echipei refuza sa mai arunce banii intr-o gaura neagra.

cyupe
cyupe  •  02 Martie 2013, 10:09

zvezda e cea mai slaba echipa din aceasta grupa,daca bulatovic joaca la capacitate maxima in meciul de astazi cu siguranta oltchim va castiga.

mirel1010
mirel1010  •  02 Martie 2013, 09:36
Postat de plischi pe 02 Martie 2013, 06:34

astazi vom vedea daca VOR si POT, daca POT insa NU VOR, sau daca VOR si NU POT.

@plischi Sunt absolut convins ca de putut, POT, valoarea evidenta a unor jucatoare garanteaza asta.Cel mai important, insa, este daca VOR SA VREA. Demnitate,onoare si determinare, fetelor!!! Macar pentru voi.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează