SPORTURI  »  HANDBAL  »  FINLANDA-ROMÂNIA, AZI, 16:05

Scapă de ruşine? România are emoţii acum dacă va ajunge în preliminariile Campionatului European!

Articol de - Publicat sambata, 05 aprilie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 04 aprilie 2014 21:55

România a ajuns în punctul cel mai de jos al existenţei sale handbalistice, la masculin.


Naţionala masculină a României va întîlni azi, de la ora 16:05, reprezentativa Finlandei, în meciul decisiv pentru calificarea în preliminariile Campionatului European. Ajunsă în lumea a treia valorică a Europei, după rezultatele dezastruoase din ultimul timp, România are acum emoţii şi cu Finlanda, o formaţie care nu a reuşit niciodată, în istorie, vreo calificare la turneele finale şi care nu are nici un fel de tradiţie în handbal.

România nu s-a mai calificat din 1996 la un turneu final european, de pe vremea cînd pe teren se aflau antrenorul şi preşedintele FRH, Eliodor Voica, respectiv Alexandru Dedu. În preliminariile trecute, România a reuşit contraperformanţa de a nu cîştiga nici un punct în cele şase partide disputate!

"Un meci submediocru!"
În meciul tur, disputat miercuri, la Chiajna, ai noştri s-au chinuit groaznic să învingă Finlanda cu 32-30, după ce nordicii au condus o mare parte din timp. "Un meci submediocru, nu sînt deloc mulţumit de prestaţia băieţilor", a spus imediat după meci Alexandru Dedu. Oficialul FRH crede însă în calificare şi e convins că prestaţia de azi va fi alta.

Antrenorul Eliodor Voica spune şi el că "în Finlanda va fi cu totul alt meci şi mergem să ne calificăm. Nu avem în faţă un adversar modest, dar acum cunoaştem mult mai bine echipa adversă şi sînt convins că va trebui să jucăm mult mai bine pentru a ne califica".

Vrea să recurgă iar la "bătrîni!"
Alexandru Dedu a declarat după meciul tur, contra Finlandei, că va avea o discuţie cu selecţionerul Eliodor Voica, după disputa de la Karjaa. "Avem prea puţini jucători valoroşi în România ca să renunţăm aşa de uşor la ei. Handbalişti precum Toma şi Ghionea, cele mai bune extreme dreapta, trebuie să joace pentru România", a declarat Dedu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
robert1205
robert1205  •  05 Aprilie 2014, 21:01

Trebuie adus antrenor strain.Asta de la Bacau trebuie dat afara. Acest individ nu suporta jucatorii de la HCM.

alexbibirica1
alexbibirica1  •  05 Aprilie 2014, 20:00

AIHAN OMER inca e un ANTRENOR VALOROS !

alexbibirica1
alexbibirica1  •  05 Aprilie 2014, 19:59
Postat de robdin2007 pe 05 Aprilie 2014, 17:24

Finlanda nu ca ne bate, ne spulbera....27-20. Inceput de mandat in forta pentru noul presedinte

pai ce...dedu l'a pus antrenor pe eliodor janlicul dinam7vist ?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează