SPORTURI  »  HANDBAL  »  HANDBAL

Se împart primele trofee! Baia Mare, București și Tg. Jiu se luptă pentru Supercupa României la handbal feminin și masculin

Duel româno-brazilian între Adriana Nechita și campioana mondială Maysa Pessoa // Foto: Alex Nicodim
Duel româno-brazilian între Adriana Nechita și campioana mondială Maysa Pessoa // Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat miercuri, 19 august 2015 00:00

Baia Mare luptă pentru Supercupă, atît la fete, cît și la băieți. Minaur pornește favorită, la masculin, dar la fete CSM București a luat fața maramureșencelor.

Azi se dă startul oficial în noul sezon, la handbal. Atît la fete, cît și la băieți, în Sala Polivalentă din Capitală, se va disputa Supercupa României.

La feminin, se vor întîni campioana CSM București și cîștigătoarea Cupei României, HCM Baia Mare. Va fi continuarea duelului din sezonul trecut, între cele două mari rivale, care și-au împărțit trofeele.

La masculin în schimb, Minaur a făcut eventul, iar adversară în Supercupă îi va fi finalista Cupei, Energia Tg. Jiu. O echipă care a fost foarte aproape să retrogradeze sezonul trecut, dar care s-a întărit considerabil, dorind să se bată la cupele europene în ediția actuală.

MASCULIN

Ora 17:00    Minaur Baia Mare-CSM București

Rezultate slabe în amicale

Minaur Baia Mare a cîștigat al treilea titlu din istoria clubului, dar a trebuit să aștepte 16 ani pentru acest lucru. Maramureșenii au reușit chiar eventul pentru a doua oară, iar azi vor să-și treacă în palmares și prima Supercupă a României.

Echipa pregătită de danezul Lars Walter a suferit schimbări majore în această pauză competițională. Nu mai puțin de opt handbaliști noi au fost aduși la echipă, cinci dintre ei de la formaţii din străinătate.

Acest lucru nu a adus, la prima vedere, o îmbunătățire la echipă. Minaur a susținut în pauza competițională opt partide amicale, a cîștigat doar două, și acelea în fața unor echipe de amatori din Germania. În rest, Minaur a pierdut tot!

"S-au făcut multe transferuri, echipa nu joacă la potențial maxim, dar ne dorim primul trofeu al sezonului. O să facem totul pentru a-l cîștiga", a declarat Marius Sadoveac, interul dreapta al formației.

Energia Tg. Jiu vrea și ea să-și schimbe statutul față de sezonul viitor, din echipă care s-a bătut să scape la retrogradare la o echipă ce va ajunge în play-off. Formaţia pregătită de Liviu Andrieș are multe nume noi în lot și tocmai de aceea, tehnicianul nu a pus mare preț pe rezultatele din meciurile amicale.

"Ne-am dorit să creionăm lotul pe care ne vom baza. Pot spune acum că echipa nu are un șapte de bază, ci sînt 11-12 jucători care pot oricînd să intre pe teren", a declarat Andrieș. Energia Tg. Jiu își dorește să cîștige Supercupa României și să pună în vitrină primul trofeu din istoria clubului.

FEMININ

Ora 20:00    CSM București-HCM Baia Mare

Încălzire pentru Ligă

CSM București și HCM Baia Mare încep sezonul abrupt, cu bătălia pentru primul trofeu al sezonului. Maramureșencele nu au uitat că bucureştencele le-au "furat" titlul de sub nas, în fața propriilor suporteri, și vin la București să-și ia revanșa. Va fi foarte greu, CSM București întărindu-se considerabil față de campionatul trecut.

Daneza Mette Klit a adus cinci jucătoare, dar toate internaționale: Gullden (Suedia), Fisker, Jorgensen (Danemarca), Brădeanu (România), Grubisici (Croația). De partea cealaltă, Baia Mare și-a schimbat echipa din temelii.

Antrenorul Aurelian Roșca l-a înlocuit pe slovenul Tonje Tiselj și are la dispoziție opt jucătoare noi. HCM și-a schimbat clar strategia, punînd accent pe românce. Dacă în sezonul trecut se baza pe 10 jucătoare străine, acum la echipă au mai rămas doar șase.

Ambele grupări au probleme de lot înaintea meciului de azi. Portarul Grubisici nu e refăcută încă și nu va avolua, iar Thorstensson e incertă, la CSM. De partea cealaltă, HCM nu se va putea baza pe trei jucătoare de bază: portarul Ungureanu, interii Pineau și Gjorjjevska.

CSM București e calificată în grupele Ligii Campionilor, în timp ce HCM va participa în preliminarii, urmînd să joace calificări pentru a ajunge în grupe.

Victorii în amicale

În partidele disputate în intersezon, atît CSM, cît și HCM Baia Mare au obținut aproape victorii pe linie. Bucureștencele au ales să joace doar partide cu echipe românești, cîștigînd patru astfel de întîlniri.

De partea cealaltă, Baia Mare a jucat 7 jocuri de verificare și a cîștigat 6. A pierdut doar în fața campioanei Ungariei, ETO Gyor. Baia Mare a jucat însă patru meciuri din cele șapte în compania unor echipe din străinătate.

Adversare și la Bucharest Trophy

Marile rivale CSM București și HCM Baia Mare vor participa, de mîine, la cel mai tare turneu amical al verii, a doua ediție a Bucharest Trophy. Cele două adversare de azi vor juca însă în grupe diferite și nu se vor putea întîlni decît în meciurile de clasament sau în finale.

CSM face parte din grupa B, alături de Vardar Skopje și Corona Brașov, iar HCM Baia Mare va juca în grupa A, cu Buducnost Podgorica și Rostov Don.

3-2a fost scorul întîlnirilor directe, sezonul trecut, între CSM București și HCM Baia Mare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
yoli
yoli  •  19 August 2015, 12:19

ETO Győr nu e campioana Ungariei.

869572073079973
Deák László  •  19 August 2015, 10:17

Ora 17:00 Minaur Baia Mare-CSM București La masculin Minaur joaca cu Energia. Schimbati intertitlul

speedy73
speedy73  •  19 August 2015, 09:42

Suuuper reportaj marca jesepeu. si daca vreau sa vad meciul pe viu? la ce sala joaca fetele?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close