SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / HCM BAIA MARE-VIBORG 32-22 (17-11)

Seară de gală » Baia Mare, în sferturile Ligii Campionilor: HCM a învins-o pe Viborg, 32-22!

Anastasia Lobach s-a infiltrat mereu printre apărătoarele daneze // Foto: sportpictures.eu
Anastasia Lobach s-a infiltrat mereu printre apărătoarele daneze // Foto: sportpictures.eu

Articol de - Publicat luni, 16 martie 2015 00:00 / Actualizat luni, 16 martie 2015 01:02

Baia Mare a învins aseară la zece goluri diferenţă fosta campioană a Europei. Cu ajutorul Gyorului, 27-20 la Metz, maramureşencele au evitat-o pe Buducnost şi o vor întîlni în "sferturi" pe Dinamo Volgograd.

Campioana României, HCM Baia Mare, nu a ratat şansa ivită. Doar victoria le asigura maramureşencelor accederea între primele opt echipe ale Europei, iar Ungureanu, Elisei şi compania au intrat pe teren conştiente de acest lucru.

Supermotivate şi concentrate, gazdele au început excelent disputa, cu 5-1 şi 8-3 pe tabelă. Călită în grele războaie europene, chiar dacă nu trece prin momente prea bune, Viborg a strîns rîndurile şi s-a apropiat la 8-9. A fost singurul moment de cădere al unei echipe care a avut în spate 3.000 de spectatori.

Paula imbatabilă, extreme oportuniste
Tonje Tiselj a gîndit foarte bine jocul. A axat jocul echipei pe partea dreaptă, acolo unde Viborg scîrţîia, şi a lăsat spaţii pivotului Balle, care e doar o umbră a pivoţilor de valoare ce au trecut pe la campioana Danemarcei. Burgaard a dus greul echipei daneze, nefiind decît rareori ajutată de Skov şi Damnjanovici.

Baia Mare a jucat excelent cu pivoţii şi pe extreme, iar în poartă, Paula Ungureanu a fost incredibilă. Campioana României s-a desprins la 7 goluri distanţă, iar emoţiile calificării aproape că au dispărut.

Veştile bune de la Metz
Băimărencele aveau nevoie de succes, dar şi de noroc. Ca să nu termine pe locul 4 în grupă şi să dea peste sperietoarea Buducnost Podgorica, româncele aveau nevoie de ajutorul Gyorului, care trebuia să cîştige la Metz. Era un meci care nu interesa decît campioana Franţei, dar chiar şi aşa, campioana Europei şi-a respectat valoarea. S-a impus cu 27-20!

Descătuşarea
În partea a doua, HCM a jucat parcă şi mai bine decît o făcuse în prima parte. Abbingh, Luciana Marin, Nechita, Herrem au jucat la spectacol, mulţumindu-i chiar şi pe cei mai cîrcotaşi suporteri. La zece goluri, 3.000 de spectatori s-au ridicat în picioare la final şi le-au aclamat pe favorite în picioare. Aşa cum se cuvine cu o echipă care a crezut în şansa ei tot timpul!

Dinamo Volgograd în "sferturi"
Plecată cu zero puncte după faza grupelor, HCM Baia Mare a reuşit un parcurs excelent în faza a doua a Ligii Campionilor. A reuşit patru victorii din şase meciuri şi a terminat pe locul 3 grupa, în spatele marilor favorite, Larvik şi Gyor. Băimărencele au o mare şansă în "sferturi", urmînd să întîlnească o echipă care nu este nici pe departe o sperietoare.

Singurul avantaj al rusoaicelor e doar faptul că vor juca turul la Baia Mare, pe 3-5 aprilie, iar returul pe teren propriu, pe 10-12 aprilie. "O să vedeţi Baia Mare în Final Four-ul Ligii Campionilor", a dat asigurări primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheş, încrezător în forţa echipei pe care o susţine.

"Au cedat presiunii!"
Tonje Tiselj, tehnicianul sloven al băimărencelor, care a cîştigat de două ori Liga, cu Krim Ljubljana, a făcut la final o scurtă radiografie a jocului cu Viborg. "Adversarele nu au făcut faţă presiunii. Am jucat tactic foarte bine, am început tare, iar ele nu au făcut faţă ritmului". Tiselj a fost bucuros pentru că "am fost o echipă, iar eu chiar dacă fac schimbări, e bine că am de unde alege. Toate jucătoarele sînt la acelaşi nivel!". Slovenul a spus şi postul pe care-l alege cel mai greu la echipă, cel de portar. "Pe Paula am preferat-o pe teren propriu, iar pe Arenhardt la cele din deplasare. Sînt un antrenor norocos să am doi portari de acest nivel", a încheiat Tiselj.

"Nimeni nu ne mai dădea şanse după grupe. Am strîns rîndurile, noi am crezut în noi şi ne bucurăm că am ajuns aici. Important e că am putut să le oferim suporterilor o mare bucurie" (Luciana Marin)

"Fără muncă şi ambiţie nu reuşeşti nimic. Am avut parte de o atmosferă incredibilă şi aproape că ne era imposibil să nu cîştigăm cu aşa fani. Mergem mai departe, o să dăm totul pe teren" (Paula Ungureanu)

Clasament grupa 1
1. Buducnost Podgorica 19p
2. Dinamo Volgograd 11p
3. Vardar Skopje 11p
4. Thuringer HC 11p
5. HC Leipzig 6p
6. Krim Ljubljana 2p

Clasament grupa 2
1. Larvik HK 20p
2. Gyor Audi ETO 16p
3. HCM BAIA MARE 8p
4. Viborg HK 7p
5. Metz Handball 6p
6. Savehof IK 3p

Program "sferturi"
Viborg-Buducnost Podgorica
Thuringer-Larvik
HCM BAIA MARE-Dinamo Volgograd
Vardar Skopje-Gyor
* cîştigătoarele din "sferturi" se vor califica pentru Final Four-ul de la Budapesta, în 9-10 mai 2015

HCM Baia Mare 32
Do Nascimento 5, Abbingh 5, Elisei 4, Makeeva 3, L. Marin 3, Nechita 3, Davîdenko 3, Herrem 3, Lobach 2, Buceschi 1. Antrenor: Tonje Tiselj

Viborg 22
Burgaard 8, Skov 4, Damnjanovici 4, Andreassen 2, Lyksborg 2, Balle 1, Paulsen 1. Antrenor: Friis Hansen

ALTE ŞTIRI DIN HANBAL:

Eroul Ghionea
Vali Ghionea, extrema dreapta a "naţionalei" României, a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren la meciul cîştigat de echipa sa, Wisla Plock, în prima manşă a "optimilor" Ligii Campionilor, 32-26 cu Vardar Skopje. Românul, folosit titular de antrenorul iberic Manuel Cadenas, a marcat de 5 ori într-un meci în care echipa sa a avut şi nouă goluri avantaj. Plecaţi din postura de mari favoriţi, macedonenii trebuie acum să întoarcă rezultatul din Polonia, pe 21 martie, la Skopje. "Avem şanse să trecem de ei. Trebuie să jucăm însă cel mai bun handbal al nostru", a declarat Vali Ghionea.

Ultima şansă
HCM Constanţa va întîlni azi, de la ora 18:00, în deplasare, pe HC Sankt-Petersburg, în etapa a cincea din grupa B a Cupei EHF. Campioana României are doar varianta victoriei pentru a mai spera la calificare în faţa echipei ruse care a reuşit un egal, la Constanţa, 25-25. În celălalt meci al etapei, Team Tvis Holstebro a trecut cu 29-24 de Fraikin Granollers. Danezii sînt primii în grupă, cu 9 puncte, Granollers e pe doi, cu 5 puncte, iar HCM e a treia, cu 3 puncte. Primele două clasate se califică în "sferturi".

Odorhei, ca şi calificată
HC Odorhei, liderul Ligii Naţionale, e aproape calificată în semifinalele Challenge Cup, după ce a trecut ieri, în deplasare, la Ujgorod, de ZTR Zaporojie, scor 26-18 (12-8). Partida retur se va juca la Odorhei, pe 22 martie, dar echipa pregătită de Vlad Caba nu mai poate pierde calificarea. Ar fi cel mai bun rezultat pentru echipa harghiteană, care sezonul trecut a fost eliminată în sferturile de finală.

Cu ochii pe selecţionabile
Jakob Vestergaard, fostul director tehnic de la CSM Bucureşti, şi-a preluat rolul de antrenor al Germaniei. Danezul a asistat ieri la meciul din Liga Campionilor care a opus campioana, respectiv vicecampioana Germaniei, Thuringer şi HC Leipzig. Echipa antrenată de românul Herbert Muller a cîştigat cu 27-23 şi va întîlni Buducnost Podgorica în "sferturile" Ligii. Germania vine la "Trofeul Carpaţi", în 20-21 martie, acolo unde va întîlni Suedia. În cealaltă semifinală, la Cluj, vor juca România contra campioanei mondiale, Brazilia.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
robert1205
robert1205  •  16 Martie 2015, 21:12

Sankt Petersburg -Hcm Constanta 35-28

ceaiuri
ceaiuri  •  16 Martie 2015, 21:09

totul e bine cand se termina cu bine..o victorie care da alt moral fetelor mai departe(nici danezele nu au mai tras,cel putin in repr a doua deoarece gyor isi facea datoria..au mai lasat si cateva jucat pe banca pt dubla de foc cu muntenegrencele)urmeaza 4 jocuri unde larvik pare favorita,gyor ghinionista pica cu vardar(echipa ce poate produce surpriza)si cu multe jucatoare pe banca,danezele cu tot lotul valid pot forta si ele surpriza,iar noi avem forta sa ajungem in primele 4

addumi
addumi  •  16 Martie 2015, 13:06

Oferte de lucru pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

Vezi toate comentariile (4)
Comentează