SPORTURI  »  HANDBAL  »  SERBIA-ROMÂNIA, SÎMBĂTĂ, 19:00, GSP.RO ŞI DIGI

Selecţionerul Sebiei analizează barajul cu România: "Ne convine statutul de outsider"

Sîrboiacele au trăit cea mai mare bucurie în 2013, cînd au eliminat Norvegia în semifinalele Campionatului Mondial, la Belgrad // Foto: Marius Ionescu
Sîrboiacele au trăit cea mai mare bucurie în 2013, cînd au eliminat Norvegia în semifinalele Campionatului Mondial, la Belgrad // Foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat joi, 04 iunie 2015 00:00

Selecţionerul Serbiei, Sasa Boskovici, crede că echipa sa porneşte cu şansa a doua, dar elevele lui au motivaţia de a se califica la Mondiale.

Federaţia de la Belgrad nu a cedat presiunilor venite din partea celor mai bune handbaliste, de a-l schimba pe selecţionerul Sasa Boskovici, cu care sînt în conflict.

Lekici, Cvijici, Tomasevici, Damnjanovici, dar nici Erici şi Dmitrovici nu vor juca astfel în dubla împotriva României, pentru calificarea la Campionatul Mondial din Danemarca, în decembrie 2015.

Din lotul de jucătoare care acum doi ani cîştiga medaliile de argint la Mondialul din Serbia, doar 8 vor fi prezente pe teren la Kraljevo şi Cluj Napoca.

Tehnicianul sîrb crede însă în calificare şi a găsit şi metoda de a-şi motiva elevele. Le-a spus jucătoarelor că româncele se simt deja calificate şi că sfidează "naţionala" de la Belgrad.

"Sîntem deja considerate eliminate, dar sînt sigur că fetele vor lupta să demonstreze contrariul. În plus, nu există nici o presiune", a spus Boskovici.

Tehnicianul ce a antrenat în trecut şi în România, la Cetate Deva, se bazează pe echipa care a cîştigat recent Jocurile Mediteraneene, la Mersin (Turcia). "Pot să spun că acum echipa nu are nici un lider, dar la acest statut se pot ridica Jovana Stojiljkovici și Biljana Filipovici".

Anihilarea Cristinei Neagu face parte din planurile tehnicianului sîrb. "Neagu e cel mai bun inter stînga din lume. A arătat-o în acest sezon la Buducnost. Nu trebuie să neglijăm însă nici alte jucătoare, România are foarte multe valoroase", a spus Boskovici.  

Meciul tur Serbia-România se dispută la Kraljevo, pe 6 iunie, returul o săptămînă mai tîrziu, la Cluj Napoca.

8 jucătoaredin lotul actual au făcut parte din "naţionala" Serbiei la Mondialul din 2013, acolo unde sîrboaicele au jucat finala, pierdută în faţa Braziliei

4.000 €va cîştiga fiecare componentă a reprezentativei României dacă "naţionala" se califică la Mondiale

Lotul Serbiei

  • Jovana Risovići (Radnički), Ana Kačarevići (Naisa), Nina Kolundžići (Minakva) - portari
  • Sanja Radosavljevići (Radnički) - extremă stînga
  • Sanja Rajovići (Lokomotiva), Marija Petrovići (Naisa), Jelena Agbaba (Kikinda) - pivoţi
  • Željka Nikolići (Budućnost), Katarina Krpež (Erd), Tamara Žarkovići (Minakva) - extreme dreapta
  • Jovana Stoiljkovići (Nantes), Biljana Bandelier (Nice), Tamara Georgijev (Jagodina), Kristina Liščevići (Metz), Dijana Radojevići (Jagodina), Ivana Prijovići (Radnički) Jelena Popovići (Nantes), Jelena Živkovići (Podravka), Anđela Janjuševići (Radnički) - linia de 9 metri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează