SPORTURI  »  HANDBAL  »  HCM BAIA MARE-FTC BUDAPESTA 32-24

Senzaționale! HCM Baia Mare a reușit o victorie incredibilă cu FTC Budapesta, scor 32-24

Melinda Geiger a marcat de patru ori, dar a data alte patru pase de gol pentru colegele sale // Foto: MediafaxFoto
Melinda Geiger a marcat de patru ori, dar a data alte patru pase de gol pentru colegele sale // Foto: MediafaxFoto

Articol de - Publicat sambata, 06 februarie 2016 00:00

Jucătoarele de la Baia Mare au reușit o evoluție incredibilă în fața campioanei Ungariei și au cîștigat de o manieră entuziasmantă.

Nu există superlative pentru prestația băimărencelor în meciul de aseară, de pe teren propriu. FTC Budapesta, campioana Ungariei, a fost practic ridiculizată de o echipă care a jucat fiecare minge de parcă de aceasta depindea viitorul formaţiei.

Doar 10 minute au fost echilibrate, după care româncele și-au impus jocul. Golgeterul Ligii Campionilor, Allison Pineau, a fost încă o dată creierul echipei. A fost însă total sprijinită de jocul excelent al Melidei Geiger, al Katarinei Jezici, al Paulei Ungureanu, al Valentinei Elisei sau al Gabrielei Perianu.

De partea cealaltă, doar iberica Pena a contat cu adevărat. În rest, vedetele Szucsansky, Zacsik, Hornyak sau Kovacsicz nici nu s-au văzut, spre disperarea lui Gabor Elek, care ceruse deja două time-out-uri după 22 de minute!

2.500 de spectatori băimăreni au trăit cel mai frumos meci al echipei în ultimii ani. Cînd favoritele s-au desprins la nouă goluri diferență, fanii au cerut o diferență de zece lungimi. "Și-altă dată, și-altă dată / O s-o facem și mai, și mai lată!", au scandat fanii.

HCM Baia Mare stă acum la mîna ei în ceea ce privește calificarea în "sferturi". Vicecampioana României se poate gîndi chiar și să prindă locul 3 în clasament.

"Ne-am mobilizat, aveam nevoie de puncte!"

Gabriela Perianu a declarat imediat după meci că au cîștigat la o diferență la care nu s-au așteptat. "Important era să cîștigăm, să obținem punctele. Am discutat între noi în vestiar, ne-am mobilizat și la final s-au văzut roadele", a declarat interul stînga care a marcat aseară de patru ori. "Au fost momente minunate, au fost și căderi, dar la final a fost o mare bucurie pentru o prestație bună", a încheiat Gabi.

"Jucătoarele merită toate felicitările pentru modul cum s-au dăruit. Sînt foarte importante aceste puncte în tentativa noastră de a ne califica în sferturi"
Aurelian Roșca, Antrenor HCM

HCM Baia Mare 32
Pineau 10, Geiger 4, Perianu 4, Elisei 4, Jezici 4, Do Nascimento 2, Nechita 2, Abbingh 2. Antrenor: Aurelian Roșca

FTC Budapesta 24
Pena 9, Szekerczes 4, Schatzl 4, Zacsik 3, Szucsanszky 1, Lukacs 1, Hornyak 1, Szamoransky 1. Antrenor: Gabor Elek

CLASAMENT GRUPA 1

1. Rostov Don 6 6 0 0 152-135 12
2. FTC Budapesta 7 4 1 2 201-188 9
3. Larvik HK 6 3 0 3 159-153 6
4. HCM Baia Mare 7 3 0 4 185-182  6
5. Fleury Loiret 6 1 2 3 155-170 4
6. Thuringer HC  6 0 1 5 145-169 1

* primele patru echipe se califică în "sferturi"
Celelalte partide: Rostov-Thuringer (azi, 16:00), Larvik-Fleury (azi, 19:30).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează