SPORTURI  »  HANDBAL  »  SERBIA

Serbia fără vedete? » Ghinionul României e pe cale să se transforme în noroc

Andrea Lekici a fost cea mai bună jucătoare a lumii în 2013
Andrea Lekici a fost cea mai bună jucătoare a lumii în 2013

Articol de - Publicat vineri, 22 mai 2015 00:00

Vicecampioana mondială a anunţat lotul pentru preliminariile Mondialului din decembrie. Certate cu antrenorul, Lekici, Cvijici, Tomasevici şi Damnjanovici vor lipsi.

Misiunea României de a ajunge la Mondialul din Danemarca, din luna decembrie, acest an, se uşurează. Ghinionul de a nimeri la tragerea la sorţi împotriva vicecampioanei lumii, Serbia, e pe cale să se transforme într-un mare noroc.

Intrate în conflict cu antrenorul Saşa Boskovici, vedetele "naţionalei" vecine au anunţat că nu vor mai răspunde convocărilor atît timp cît tehnicianul va rămîne pe banca echipei.

Cum federaţia nu a marşat la şantajul jucătoarelor, cele patru handbaliste nu vor juca în dubla împotriva României din 6 iunie, de la Kraljevo, şi din 13 iunie, de la Cluj-Napoca. Româncele nu pot fi însă sigure de acest lucru, oricînd părţile putînd să se înţeleagă. Nu ar fi exclus ca jucătoarele "greviste" să fie convinse în cele din urmă să evolueze.

România e singura echipă din lume care nu a lipsit, la feminin, de la nici o ediţie de Campionat Mondial, bifînd 21 de prezenţe. Mondialul din 2015 e extrem de important, de el depinzînd în mare măsură calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. România nu are amintiri plăcute cu Serbia, în 2006, "naţionala" plavă lăsînd acasă România în preliminariile pentru Euro 2006.

Ryde a anunţat lotul

Şi suedezul Tomas Ryde, împreună cu secundul său, George Burcea, au anunţat ieri lotul cu care România va aborda dubla cu Serbia. Din lotul de 19 handbaliste, sînt 8 noutăţi faţă de echipa care participa la Europeanul de anul trecut, din Ungaria: Manea, Tătar, Constantinescu, Buceschi, Geiger, Vizitiu, Vădineanu şi Mihalschi. Celelalte jucătoare convocate sînt: Ungureanu, Munteanu, Dedu, Elisei, Hotea, Nechita, Chiper, Chintoan, Neagu, Brădeanu şi Perianu.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
magura
magura  •  23 Mai 2015, 16:07

La cat de *** esti... asta debitezi!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1423984557905776
Florin Stanescu  •  22 Mai 2015, 16:34

PS Cu trei jucatoare :Ungureanu,Bradeanu si Neagu nu se poate castiga !

1423984557905776
Florin Stanescu  •  22 Mai 2015, 16:32

De abia acum SUNT ABSOLUT SIGUR CA SERBIA SE VA CALIFICA !!!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează