SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR

Serie neagră » CSM București a pierdut pe teren propriu în fața Gyorului, 22-24. Se știu meciurile din sferturile Ligii

Oana Manea a făcut ieri un joc foarte bun, bătându-se în permanență cu defensiva maghiarelor // FOTO Raed Krishan
Oana Manea a făcut ieri un joc foarte bun, bătându-se în permanență cu defensiva maghiarelor // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 29 februarie 2016 00:00

Într-un meci fără miză pentru CSM București, campioana României neputând sălta mai sus de locul 4 în clasament, indiferent de rezultat, Gyorul a zburdat pe teren în prima repriză din Sala Polivalentă din București.

Unguroaicele aveau nevoie de victorie pentru a prinde locul 2 în grupă, iar acest lucru s-a văzut pe teren. Amorim și compania au intrat foarte montate pe teren, spre deosebire de gazde, care au continuat evoluțiile șterse din 2016.

Fosta campioană a Europei s-a desprins grație apărării excelente și a portarului Karin Grimsbo. A fost 8-3 în minutul 16 și 13-6 în minutul 27. La cabine s-a intrat la 14-8, o repriză foarte slabă pentru echipa lui Kim Rasmussen, care nu a găsit soluții să depășească defensiva oaspetelor.

Relaxare și automulțumire

În partea a doua, alte echipe parcă au intrat pe teren. Unguroaicele au crezut că au rezolvat deja meciul, dar CSM parcă s-a trezit. S-a apropiat la două goluri diferență și chiar la unul singur. Sub presiune, tot Gyorul a jucat însă mai bine în momentele-cheie.

Bucureștencele nu au putut egala, chiar dacă au fost încurajate de 4.000 de spectatori, cea mai numeroasă asistență la un meci al lor în actuala ediție.

S-a terminat 22-24, a patra înfrângere a CSM-ului în 2016. Campioana României a reușit să treacă doar de Midtjylland, în dublă manșă, dar a pierdut ambele partide cu Gyor și Vardar. Mai mult, jocul echipei nu dă speranțe pentru "sferturi", acolo unde CSM va întâlni cea mai în formă echipă: Rostov Don.

Gyor nu a vrut cu FTC!

Conducătorii celor de la Gyor erau nemulțumiți după meciul de ieri, de la București. Și nu pentru că echipa lor a câștigat, ci pentru faptul că vicecampioana Ungariei va întâlni în sferturile de finală campioana Ungariei, FTC Budapesta.

Larvik, campioana Norvegiei, a învins ieri la Orleans, pe Fleury, și astfel le-a depășit pe cele de la Ferencvaros. Gyor a acuzat faptul că meciul din Franța nu s-a jucat la aceeași oră cu cel de la București. Larvik a vrut și ea să evite Gyorul.

În aceste condiții, dacă Gyorul ar fi pierdut la București, norvegiencele nu ar mai fi învins pe Fleury. "O să jucăm de 6 ori în două luni cu FTC Budapesta! Anul trecut ne-au luat titlul, acum aveam de luat o revanșă", au declarat cei de la Gyor.

"Am făcut o primă repriză foarte proastă. Nu am putut desface apărarea ermetică a Gyorului. În partea a doua a fost altceva, dar e greu să întorci Gyorul după ce ești condus cu 6 goluri"
Kim Rasmussen, antrenor CSM

"Am avut mari emoții. După o primă repriză excelentă, ne-am relaxat, am crezut că totul s-a rezolvat. Ne-am mobilizat și am rezistat presiunii gazdelor din final"
Ambrosio Martin, antrenor Gyor

11victorii și un egal e bilanțul celor de la Rostov Don, adversara CSM-ului, în actuala ediție a Ligii Campionilor

CSM București 22
Gullden 8, Manea 6, Brădeanu 2, Rodrigues 1, Vărzaru 1, Bazaliu 1, Curea 1, Torstensson 1, C. Martin 1. Antrenor: Kim Rasmussen

Gyor 24
Sullnad 5, Loke 5, Aalstad 4, Kovacsics 3, Amorim 3, Groot 2, Broch 1, Grimsbo 1. Antrenor: Ambrosio Martin

CLASAMENT GRUPA II

1. Buducnost 10 7 1 2 264-211 15
2. Györ Audi 10 7 1 2 252-230 15
3. Vardar Skopje 10 7 0 3 270-246 14
4. CSM București 10 4 1 5 242-239 9
5. Midtjylland 10 2 1 7 220-261 5
6. Savehof IK 10 1 0 9 225-286 2

*primele patru clasate s-au calificat în "sferturi"
Rezultate: Savehof-Vardar 26-29, CSM-Györ 22-24, Buducnost-Midtjylland 27-21.

Programul "sferturilor"

  • HCM Baia Mare-Buducnost Podgorica
  • FTC Budapesta-Gyor Audi
  • CSM București-Rostov Don
  • Vardar Skopje-Larvik

Turul se joacă pe 1/3 aprilie, returul pe 8/10 aprilie. Câștigătoarele din dublă manșă se califică în Final Four, pe 7/8 mai, la Budapesta.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
suporter_valcean
suporter_valcean  •  29 Februarie 2016, 10:27

Numai Ursescu crede ca Gyor s-a relaxat in a doua repriza. Auzi la el, Gypr nu a vrut FTC! Zici ca Ursescu este ziaristul de casa al Gyor-ului. Mariane, CSM mai are o sansa sa iasa din "seria neagra", tu insa niciuna!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează