SPORTURI  »  HANDBAL  »  RETROGRADARE

Sezon negru! An catastrofal pentru CS Rapid: a retrogradat la handbal, volei și baschet

Alina Dobrin a câștigat cu Rapidul titlul în 2003, dar și City Cup în 2000 // FOTO sportpictures.eu
Alina Dobrin a câștigat cu Rapidul titlul în 2003, dar și City Cup în 2000 // FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat duminica, 24 aprilie 2016 00:00

Un sezon catastrofal pentru CS Rapid. Echipele feminine de handbal, volei și baschet au căzut din prima ligă.

Trei echipe avea Clubul Sportiv Rapid în prima ligă și toate au retrogradat în acest sezon! Un an negru pentru gruparea vișinie, care trebuie să o ia de jos, din liga a doua.

Prima echipă care a pierdut bătălia pentru prima ligă a fost cea de baschet. Rapidistele au terminat sezonul regulat pe locul 10, din 11 clasate. Au jucat barajul pentru rămânerea în primul eşalon cu Danzio Timișoara, dar au cedat cu 1-2 la general.

9titluri are Rapid în palmares la baschet feminin, ultimul însă în 1978

Nicio victorie la volei!

Echipa feminină de volei a giuleștencelor, care a promovat sezonul trecut, se întoarce imediat în liga a doua. Rapidul a reușit contraperformanța de a câștiga doar 3 seturi în tot sezonul, pierzînd 75! Au fost 22 de înfrângeri cu 3-0 și trei cu 3-1!

După sezonul regulat, bucureștencele au pierdut cu 0-3 la general și disputa cu Unic Piatra Neamț, care a reușit să se salveze de la retrogradare.

17titluri are Rapidul în palmares la volei feminin, ultimul cucerit în 2006

Handbalul, ultimul picat

Ieri, echipa feminină de handbal nu a reușit nici ea să se salveze. Rapidistele aveau nevoie de un singur punct în disputa cu SCM Craiova pentru a merge la baraj. Au pierdut însă 29-32 în fața echipei pregătite de Simona Gogârlă.

"Îmi pare rău de Rapid, aici am debutat pe banca tehnică, dar acum apăr culorile Craiovei. Noi trebuia să câștigăm ca să luăm locul 7 și să ne îndeplinim obiectivul", a declarat Gogârlă.

5titluri au cucerit giuleștencele la handbal, ultimul în 2003

Alina Dobrin: ”E cea mai tristă zi!”

Alina Dobrin, a cărei carieră se confundă cu echipa de handbal giuleșteană, și-a anunțat retragerea la aproape 40 de ani.

Pe 1 august va împlini 40 de ani. Alina Dobrin, fosta extremă stânga a "naționalei" României, spune că a jucat ieri, în tricoul Rapidului, ultimul său meci. A părăsit terenul cu lacrimi în ochi.

- Alina, Rapidul a retrogradat. Ce simți în aceste momente?
- E cea mai tristă zi pentru mine. Speram să nu trăiesc niciodată acest coșmar! Eu am fost obișnuită să mă bat cu Rapidul la campionate, la cupe europene. Din păcate, asta e realitatea.

- Crezi că va mai putea Rapidul să revină, să o ia de la zero?
- Am avut un sezon foarte prost. În tur am câştigat un singur meci și asta ne-a costat. Am avut însă oameni minunați în jurul nostru, care au promis că vor investi în continuare în echipă. Rapidul poate, în aceste condiții, să revină.

- Spiritul Rapidului mai există în vestiarul echipei?
- Nu trebuie să ai spiritul Rapidului. Trebuie să-ți placă acest sport, să știi să-l joci. Dar când nu sunt bani mulți, există și jucătoare la nivelul la care sunt plătite.

- Tu vei continua?
- E o întrebare foarte grea. 99 la sută a fost ultimul meu meci. Nu știu ce poate să mă determine să continuu. Am avut o carieră frumoasă, dar cred că a venit timpul să mă retrag.

Brașovul pe podium!

Corona Brașov a învins ieri cu 29-21 pe HC Zalău, în deplasare, și a prins ultimul loc al podiumului Ligii Naționale. Corona a terminat cu 53 de puncte, unul mai mult decât Dunărea Brăila, care în etapa de ieri a învins-o cu 21-15 pe HCM Roman.

Tot în ultima etapă, Măgura Cisnădie a trecut cu 35-28 de Unirea Slobozia HCM Rm. Vâlcea a învins la Cluj, pe U Alexandrion, 39-20, iar CSM Ploiești a trecut la Sebeș de HC Alba, 36-20.

HC Alba Sebeș și Rapid au retrogradat, Unirea Slobozia și Măgura Cisnădie merg la baraj cu Cetate Deva și HCM Buzău, CSM București va juca în grupele Ligii Campionilor, iar HCM Baia Mare și Corona au asigurate locurile de Cupa EHF.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
ticbis
ticbis  •  24 Aprilie 2016, 12:18

Daca mai punem la socoteala si echipa de fotbal, tablul e intregit! Rapidul e un club ce moare incet-incet si fanii traiesc doar din amintiri. Rapidul moare pe mana lui; asa e cand ai suporteri de tipul lui Corsicanu care se baga peste antrenor si-i dicta echipa; asa e cand iti pasa mai mult de ce face Steaua decat de propriile tale rezultate; asa e cand te faci frate cu Dinamo pentru satisfactii marunte, pentru mai nimic! In cativa ani Rapidul va fi istorie, asa cum au ajuns si alte cluburi cu traditie: Progresul, Poli Tim, U Cluj, Farul, Petrolul, Sportul, etc. Rapidul primeste acum ceea ce merita, culege ceea ce a semanat!

bakunin
bakunin  •  24 Aprilie 2016, 12:14

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sibman
sibman  •  24 Aprilie 2016, 12:12

Bai ce bolovani sunteti? Cisnadie bate Unirea Urziceni? Este. Slobozia ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează