SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM RÎMNICU VÎLCEA

Şi-au revenit!

Iulia Puscasu, Puscasu, Oltchim
Iulia Puscasu, Puscasu, Oltchim

Articol de - Publicat luni, 24 august 2009 00:00

După înfrîngerea cu Hypo Viena, 27-30, Oltchim a zdrobit campioana Ungariei, Gyor, 34-25, şi pe Debrecen, 39-33

Certate de antrenorul Radu Voina după înfrîngerea de vineri seara, cu Hypo Viena, 27-30, "galacticele" de la Oltchim şi-au spulberat ieri adversarele, în ultimele partide de la "Szabella Cup". Mai întîi, sparring-partner pentru Oltchim a fost campioana Ungariei, ETO Gyor. Fără Gorbicz, Brădeanu şi Kovacsics, maghiarele au fost spulberate. Vîlcencele aveau 22-10 la pauză şi 27-12 în minutul 35, moment în care antrenorul Radu Voina a schimbat echipa! Stanca, 9 goluri, şi Puşcaşu, 8 reuşite, au făcut ravagii pe contraatac. Apărarea a fost la înălţime, la fel şi portarii Ungureanu şi Tolnai. Scorul final, 34-25, le dă moral vîlcencelor înaintea meciurilor din grupa C a Ligii Campionilor, acolo unde cele două echipe vor fi iar adversare.

În ultimul joc al turneului, Oltchim a întîlnit echipa gazdă, DVSC Debrecen. Conturile s-au încheiat în prima repriză, Vîlcea avînd un avans considerabil: 22-12. Startul a fost excelent, 9-2 în minutul 13 cu şapte goluri marcate de Valentina Elisei! Extrema stînga a Oltchimului a şi cîştigat, de altfel, titlul de cea mai bună jucătoare a turneului, impresionînd mai ales cu Debrecen. În repriza a doua Voina a rulat tot lotul şi gazdele au scăpat lejer după 39-33. Hypo a pierdut aseară cu Gyor, 30-35, dar a cîştigat turneul avînd avantajul meciului direct cu Vîlcea. 

Pleacă la Koprivnica
Campioana României va pleca de la Debrecen în Croaţia, acolo unde pe 28 şi 29 august va participa la un alt turneu alături de echipa gazdă, Podravka Koprivnica, de Krim Ljubljana şi de ETO Gyor. În drum spre Koprivnica, Oltchim se va opri pe 25 august la Gyor pentru un nou amical cu campioana Ungariei, finalista ultimei ediţii a Ligii Campionilor.

Locul 3 în Slovacia
Ştiinţa Baia Mare, reprezentanta României în Cupa EHF, a terminat pe locul trei în turneul de la Mihalovce (Slovacia). Echipa lui Ioan Băban a pierdut un singur meci, 24-32 cu Restelmaş Rostov pe Don (Rus), dar le-a învins cu 34-23 pe KSS Kielce (Pol), cu 34-25 pe Iuventa Mihalovce (Svk) şi cu 33-32 pe NKSE Vac (Ung).

Au cîştigat "Cupa Steaua"
Prima ediţie a Cupei Steaua a fost cîştigată de echipa militară, care a învins în toate cele trei partide disputate la Chiajna: 35-27 cu CSM Bucureşti, 33-24 cu Bucovina Suceava şi 34-22 cu Pandurii Tg. Jiu. Echipa lui Vasile Stîngă, Lignitul Pandurii Tg. Jiu, s-a clasat pe doi, iar pe 3 a terminat Bucovina Suceava. Dan Ilieş (Steaua) a fost desemnat jucătorul turneului, Florin Dragomir (Tg. jiu) cel mai bun portar, iar Valentin Pătru (CSM Bucureşti) titlul de golgeter.

Timişoara, triumf la Cluj
Poli Timişoara a cîştigat "Trofeul Transilvania" disputat la Cluj după două victorii, 29-23 cu CSM Satu Mare şi 26-16 cu Rom Cri Braşov, dar şi un rezultat de egalitate, 28-28 cu U. Transilvania Cluj. Pe locul doi s-a situat echipa gazdă, care a învins-o cu 31-30 pe Rom Cri Braşov şi cu 38-32 pe CSM Satu Mare. Rom Cri Braşov şi CSM Satu Mare au terminat nedecis, 23-23. La Cupa IPG, găzduită de HC Odorheiu Secuiesc, echipa harghiteană a cîştigat toate meciurile: 36-32 cu Ştiinţa Bacău, 39-28 cu Ferencvaros (Ung) şi 32-26 cu Dunaferr SE (Ung). Băcăuanii s-au clasat pe doi, după 34-31 cu Dunaferr şi 31-27 cu Ferencvaros.

Citește și:

Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Nationala
Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Euro 2024
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (2)
 •  24 August 2009, 13:44

Laurentiu! La Gyor au jucat Palinger,Spiridon,Verten,Tomori,Amorim si restul sunt junioare!

 •  24 August 2009, 04:19

important e ca le-am ars pe unguroaice:))))) Dati-le sa aiba pe unde le intilniti!!!!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează