SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONATUL EUROPEAN U19

Simona Maior Pașca, antrenoarea echipei României U19, înaintea debutului la Campionatul European: „Avem o națională cu jucătoare minunate!”

Naționala feminină înainte de CE U109 FOTO FRH
Naționala feminină înainte de CE U109 FOTO FRH

Articol de - Publicat miercuri, 05 iulie 2023 19:17 / Actualizat miercuri, 05 iulie 2023 19:20

Echipa feminină U19 a României visează la o semifinală pe teren propriu la Campionatul European, care se desfășoară începând de joi la Pitești și Mioveni, iar antrenoarea ”tricolorelor” este optimistă.

Naționala României debutează joi la Campionatul European Under 19 împotriva Islandei. Competiția se desfășoară între 6-16 iulie la Pitești și Mioveni, iar România vrea să se califice în semifinale.

Naționala tricoloră face parte din grupa B și va juca împotriva Islandei, Portugaliei și Germaniei. La turneu participă 16 echipe împărțite în 4 grupe de câte 4 formații. Primele două selecționate din fiecare serie se vor califica în grupele principale, care vor fi două cu câte 4 echipe. Din grupele principale primele două formații vor evolua în semifinale.

„Vrem să jucăm un handbal modern!"

România va juca toate meciurile la Pitești și acestea vor fi transmise în direct de televiziunea Pro Arena. Naționala României este antrenată de Simona Maior Pașca, ea fiind ajutată de fostele internaționale Luminița Huțupan și Valentina Ardean Elisei. 

Maior Pașca este o antrenoare cu mare experiență la copii și juniori, care a câștigat multe medalii antrenând la diferite categorii de vârstă, dar are emoții deoarece știe că naționala este formată din handbaliste talentate care își doresc să facă performanță. 

„Avem o echipă cu jucătoare minunate. Obiectivul nostru este de a reuși să jucăm un handbal modern, plăcut publicului și realizând acest lucru sunt sigură că vom obține și rezultate bune", a declarat pentru Gazeta Sporturilor antrenoarea principală Simona Maior Pașca.

Selecționera spune că tinerele tricolore vor încerca să câștige toate partidele și consideră că nu sunt echipe superfavorite la acest Campionat European. „Nu știu dacă la un turneu final putem vorbi de favorite clare. La vârsta asta, sportivele sunt imprevizibile. Cred totuși că vor câștiga echipele mai puternice mental", consideră Maior Pașca.

„Avem nevoie de susținerea suporterilor!"

România își dorește să joace în fața unei săli pline, pentru ca tinerele jucătoare să simtă susținerea publicului și să fie ajutate în drumul spre victorie.

„Îmi doresc să ne unim cu mic, cu mare și să reușim împreună să onorăm cu cinste acest Campionat European. Va fi rezultatul tuturor românilor. Trebuie să înțelegem că doar împreună putem învinge și deveni mai puternici", a conchis Simona Maior Pașca.

Program România

  • Joi, 19:45 România-Islanda
  • Vineri, 19:45 Portugalia-România
  • Duminică, 19:45 Germania-România

Înaintea debutului la EURO, naționala României a câștigat în weekend Trofeul Carpați, unde a învins toate cele 3 adversare: Macedonia de Nord, Serbia și Elveția. Naționala noastră s-a clasat la ultimul turneu european pe locul 5, iar titlul este deținut de naționala Ungariei. 

Meciul de debut al României la EURO va fi cu Islanda, joi, de la ora 19:45, și va fi transmis în direct de Pro Arena. 

  • Lotul României: Daria Andrei, Diana Bazaliu, Alisia Boiciuc,Iulia Borcan Sorina Brândușa, Cristina Danciu, Lavinia Floarea, Rebecca Geamănu, Anamaria Grigore, Maria Grosan, Diana Lixăndroiu, Maria Mezei, Miahaela Mihai, Mariam Mohamed, Maria Morogan, Teodora Neagu, Denisa Pavel, Denisa Romaniuc, Mihaela Rușneasc
  • Posibil prim "7" al României: Neagu, Mohamed, Lixândroiu, Boiciuc, Grigore, Mihai, Mezei.

Grupele CE U19

  • Grupa A: Croația, Elveția, Suedia, Țările de Jos
  • Grupa B: Germania, România, Portugalia, Islanda
  • Grupa C: Ungaria, Norvegia, Franța, Serbia
  • Grupa D: Danemarca, Muntenegru, Cehia, Macedonia de Nord

Citește și: 

„Război civil” la FRH! » Ruptura dintre președintele Constantin Din și vicepreședintele Sorin Dinu a dus la o situație hilară
DEZVĂLUIRE
„Război civil” la FRH! » Ruptura dintre președintele Constantin Din și vicepreședintele Sorin Dinu a dus la o situație hilară
Atac la conducător! Președintele de la Potaissa Turda, Flaviu Sâsâeac, îi aduce acuzații dure lui Constantin Din
SCANDAL
Atac la conducător! Președintele de la Potaissa Turda, Flaviu Sâsâeac, îi aduce acuzații dure lui Constantin Din

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
adrian.7
adrian.7  •  06 Iulie 2023, 18:45

În conferința oficială de astăzi care precede turneul, s-a anunțat clar de la FRH că antrenoarea lotului este...Nicoleta Alexandrescu. GSP spune altceva...cine are dreptate

Vezi toate comentariile (1)
Comentează