SPORTURI  »  HANDBAL  »  RETRAGERE

De nicăieri! Una dintre cele mai bune handbaliste din lume se retrage la 32 de ani: „Am obosit. Vreau să fiu aproape de iubitul meu și de familie”

Stine Oftedal, cu numărul 10 / FOTO: Imago +5   FOTO
Stine Oftedal, cu numărul 10 / FOTO: Imago

Articol de - Publicat marti, 23 ianuarie 2024 22:31 / Actualizat marti, 23 ianuarie 2024 22:41

Stine Oftedal (32 de ani), una dintre cele mai mari handbaliste din istoria Norvegiei, a anunțat că se retrage din activitate la finalul sezonului.

Stine Oftedal, centrul naționalei Norvegiei, a anunțat că nu își va prelungi contractul cu Gyor. Înțelegerea expiră la finalul sezonului în curs.

Surpriză la CE de handbal masculin » Favorita Danemarca, învinsă după 27 de meciuri! Rezultatul a trimis adversara la Turneul Preolimpic
Euro 2024
Surpriză la CE de handbal masculin » Favorita Danemarca, învinsă după 27 de meciuri! Rezultatul a trimis adversara la Turneul Preolimpic

Stine Oftedal, legenda handbalului norvegian, se retrage

„Nu îmi voi prelungi contractul cu Gyor, dar asta nu pentru că voi merge în altă parte. Voi lua o pauză. E foarte probabil ca asta să însemne sfârșitul carierei, dar pentru o perioadă vreau să las o ușă deschisă. 

Am mai văzut jucătoare care s-au retras, dar care n-au putut sta departe de teren și de meciuri. Au găsit anumite moduri de a continua. Pentru moment, asta simt. Simt că trebuie să îmi închei lucrurile la club și la națională”, a spus Stine, potrivit Nemzeti Sport

+1 FOTO

Oftedal a continuat cu motivele care au dus la această decizie:

Sunt obosită. Mai am câteva obiective pentru sezonul în curs, voi munci pentru ele. În ultimii ani am jucat constant, am fost ferită de accidentări. A fost un privilegiu, dar am îndurat multe. Nu am avut nicio pauză. Nu am avut timp să simt gustul vieții reale.

Nu vreau să mă plâng, nu îmi puteam dori mai mult de atât. A fost ideal. Acum vreau să fiu mai aproape de iubitul meu, să petrecem mai mult timp împreună. Vreau să mă distrez cu prietenii, să stau alături de familie. E al 11-lea sezon departe de casă. A fost o călătorie frumoasă, dar totul se încheie pentru mine la Jocurile Olimpice din vară
- Stine Oftedal

Lui Stine Oftedal îi lipsește doar aurul olimpic

Stine Oftedal lasă în spate o carieră fantastică. Cu naționala Norvegiei a cucerit 3 titluri mondiale și 5 europene. Singurul trofeu major care îi lipsește este aurul olimpic. Va avea șansa să îl obțină anul acesta la Paris. Centrul norvegian are daor două medalii de bronz în competiție, la Rio (2016) și Tokyo (2021).

2019a fost anul în care Stine Oftedal a fost desemnată cea mai bună handbalistă a lumii

Și la nivel de club a atins vârful. Evoluează la Gyor din 2017 și a câștigat de două ori Liga Campionilor, în 2018 și 2019.

Citește și alte știri din handbal: 

Rapid transferă de la Gyor! Campioana mondială din 2019 a semnat deja cu gruparea giuleșteană
RAPID
Rapid transferă de la Gyor! Campioana mondială din 2019 a semnat deja cu gruparea giuleșteană
De ce a anulat Federația Română de Handbal cursul de perfecționare a arbitrilor? „Nu există bază legală”
DEZVĂLUIRE
De ce a anulat Federația Română de Handbal cursul de perfecționare a arbitrilor? „Nu există bază legală”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
adrian.7
adrian.7  •  24 Ianuarie 2024, 22:41

„Gheorghe Tadici”. Este singurul *** din handbal căruia GSP, i-a făcut în ultimii 10 ani ediție specială...asta spune tot despre părerile celor de aici, care fac materiale în funcție de amintiri și influența pe care unul sau altul au avut-o asupra carierei lor la începuturi...Sau pentur a mulțumi galeriile marilor echipe...Sunt exemple cu astfel de articole în toate sporturile, este motivul pentru care pe extrafotbal nu se atacă niciodată problemele jucătorilor și antrenorilor străini din volei, rugby, baschet și este stigmatizat doar handbalul feminin...și exemplele pot continua

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Ardeleanu123
Ardeleanu123  •  24 Ianuarie 2024, 21:31

O jucatoare model,talent imens,bun simt si permanent optimista pe teren,cu zambetul ei incombundabil.Daca se retrage,va fi o mare pierdere pentru handbalu norvegian si mondial.Nu vreau sa fac comparatii cu nimeni,dar banuiesc ca stiti la ce ma gandesc.O zi buna va doresc

SuporterOr
SuporterOr  •  24 Ianuarie 2024, 21:25

Bravo Stine. O judecătoare de geniu care știe să se ferească de himere și să spună stop. Când te conduc dorințe *** și nu mai ești cinstit cu tine însuți nu te retragi. Când tu tii frâiele și nu patimile tale, știi când sa te oprești. Respect.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează