SPORTURI  »  HANDBAL  »  CAMPIONAT MONDIAL

Studente eminente » Naționala feminină universitară joacă pentru aur la Campionatul Mondial de la Malaga

Articol de - Publicat sambata, 02 iulie 2016 00:00

Reprezentativa feminină universitară a României s-a calificat ieri în finala Campionatului Mondial de la Malaga (Spania).

Studentele "tricolore" au trecut ieri în semifinale cu 21-18 de naționala similară a Rusiei și vor întâlni azi, de la ora 15:00 (direct la Eurosport 2), echipa țării gazdă, Spania.

România participă la competiția din Spania cu o echipă în care se regăsesc și câteva dintre handbalistele care ar putea prinde și lotul olimpic de la Rio. E vorba de Denisa Dedu, Gabriela Perianu, Patricia Vizitiu sau Mădălina Zamfirescu. Echipa e pregătită chiar de secundul de la naționala mare, Costică Buceschi.

Desprindere pe final

Ca în toate meciurile de până acum, România a fost condusă de Rusia în prima parte, 12-10 la pauză, dar și-a revenit pe final. Intervențiile spectaculoase între buturi ale Denisei Dedu, depășirile Andreei Pricopi și aruncările-ghiulea ale Gabrielei Perianu au adus România în avantaj. Fetele au făcut hora bucuriei la final și sunt pregătite să mai învingă o dată Spania, după ce au trecut de iberice și în grupă, 20-19. Au marcat pentru "tricolore", Pricopi 5 goluri, Zamfirescu 3, Perianu 3, Vizitiu 3, Popa 2, Tudor 2, Gogoriță 2 și Nan 1.

14 aniau trecut de la ultima și singura victorie a României la Mondialele Universitare feminine. În 2002, echipa pregătită de Gheorghe Tadici a câștigat tot în Spania

Rezultatele României la CM Universitare

  • 43-11 cu India
  • 20-19 cu Spania
  • 23-22 cu Japonia
  • 21-18 cu Rusia

Băieții joacă azi

Și naționala masculină e în lupta pentru medalii la Mondialele de la Malaga. "Tricolorii" vor juca azi, ora 19:15 (direct Eurosport 2), contra Spaniei, în semifinale. Echipa pregătită de Ion Mihăilă a învins în grupă Coreea de Sud (29-28) și Portugalia (30-26), cedând în fața Egiptului (27-28). În cealaltă semifinală se întâlnesc Japonia și Coreea de Sud.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează