SPORTURI  »  HANDBAL  »  LIGA CAMPIONILOR / OLTCHIM-FTC BUDAPESTA, DUMINICĂ, 19:00, DIGISPORT2

Superfavorite » "Galacticele" de la Vîlcea reintră în scenă mîine cu FTC Budapesta

Articol de - Publicat sambata, 02 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 01 februarie 2013 21:37

Unguroaicele nu au cîştigat niciodată la Vîlcea şi se gîndesc doar cum să scape fără o înfrîngere la scor. "Galacticele" tratează însă serios disputa cu maghiarele


Oltchim Rm. Vîlcea debutează duminică în grupele principale ale Ligii Campionilor, pe teren propriu, contra vicecampioanei Ungariei, FTC Budapesta.

Deţinătoarea Cupei Cupelor, al doilea trofeu european ca valoare, după ce a trecut în finală de Viborg, FTC Budapesta are un trecut bogat în handbal. Echipa pregătită de Gabor Elek a cîştigat de două ori Cupa Cupelor, o dată Cupa EHF şi a jucat finala Ligii Campionilor acum 11 ani.

Vicecampioana Ungariei dă cele mai multe jucătoare "naţionalei" maghiare, care a cîştigat medalia de bronz la Europeanul de acum două luni, din Serbia.

Danezul precaut
Antrenorul Oltchimului, Jakob Vestergaard, nu consideră că echipa sa este favorită certă şi că victoria va fi una facilă. "Echipa e pregătită, dar cred că vom avea un joc foarte greu. Ferencvaros are jucătoare de mare valoare", crede Vestergaard. Speră ca pierderea lui Neagu să nu afecteze echipa. "Îmi pare rău că s-a accidentat, dar sînt alte fete care pot să suplinească absenţa ei. Vom avea de partea noastră publicul, sînt convins că va fi o atmosferă senzaţională", a adăugat tehnicianul care speră să cîştige cu Oltchim pentru a treia oară Liga Campionilor, după trofeele adjudecate cu Viborg.

"Sperăm să facem un joc bun!"
Cea mai bună handbalistă ungară în 2012, interul stînga Zsuzsanna Tomori (26 de ani), golgeterul echipei în Ligă, cu 39 de reuşite, nu dă mari şanse echipei sale la Vîlcea. "Sper să facem un joc bun, să punem probleme campioanei României, ceea ce ne-ar da încredere pentru meciul de acasă cu Zvezda. Nu mai trebuie să amintesc de atmosfera infernală care ne aşteaptă la Vîlcea. Trebuie să fim realişti şi să recunoaştem că nu avem şanse prea mari de victorie la Vîlcea", a declarat Tomori.


"Mă aştept la un meci foarte greu. Am încredere în echipa noastră, şi dacă jucăm aşa cum ne-am pregătit, nu avem cum să nu cîştigăm"
Marija Jovanovici, inter stînga Oltchim

Nu au cîştigat la Vîlcea
Oltchim şi FTC Budapesta s-au întîlnit de două ori pînă acum, în dublă manşă. Prima dată în ediţia 1995-1996 a Ligii Campionilor. A fost 26-26 la Vîlcea atunci şi 29-23 la Budapesta, pentru maghiare. În 2006-2007, cele două formaţii s-au întîlnit în semifinalele Cupei Cupelor. Echipa pregătită pe atunci de Gheorghe Tadici a cîştigat ambele dispute, 36-23 pe teren propriu şi 28-27 la Budapesta.

Oltchim fără Neagu, FTC fără Zacsik
Cele două echipe nu pot conta pe cîte o jucătoare titulară în disputa de duminică seara. Vîlcencele au pierdut-o pe Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume în 2010, care a suferit o ruptură de ligamente la genunchiul stîng la începutul săptămînii. În schimb, FTC nu mizează pe Sandra Zacsik, interul stînga al formaţiei, una dintre cele mai valoroase tinere jucătoare din Europa. Zacsik (22 de ani) s-a operat la umăr şi va lipsi tot sezonul.

9 e cota pentru o victorie a unguroaicelor la Rm. Vîlcea. Oltchim are doar 1,10. Egalul e cotat la 16,5

Programul meciurilor Oltchimului în Ligă
3 februarie Oltchim-FTC Budapesta
10 februarie Krim Ljubljana-Oltchim
16 februarie Oltchim-Zvezda Zvenigorod
2 martie Zvezda Zvenigorod-Oltchim
9 martie FTC Budapesta-Oltchim
17 martie Oltchim-Krim Ljubljana

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (3)
cosimon
cosimon  •  02 Februarie 2013, 23:05

Gyorul are un ritm de pasare fenomenal, arata f bine, seamana f mult cu o echipa nordica... Sper ca si Oltchimul sa aiba aceeasi precizie in atac, astept muuult de la Barbosa si Iovanovic. Din pacate, pe atac Pineau nu cred ca este un plus pt Oltchim. Aici cred ca suntem sub Gyor. Pe centru, Bradeanu e in regula, numai ca trebuie si schimbata, ar fi fost grozav cu Pineau pe centru, dar din ce am vazut, nu merge. Vom vedea, Iovanovic da inspre Neagu ca pasatoare, insa este mult sub ea ca sut. Barbosa nu prea paseaza, insa anii trecuti tragea f bine. Vom vedea cum se vor lega relatiile de joc. Mi-as dori sa pot asista la un antrenament, sa vad ce le spune Vestergard, cum pregatesc un meci.

ceaiuri
ceaiuri  •  02 Februarie 2013, 19:55

in gr 1 prima etapa s-a consumat gazdele au invins(se pare ca devin si principale favorite,larvik si gyor)ultimul meci a aratat un gyor in nota obisnuita a surprins evolutia slaba a muntenegrencelor(refuz sa cred ca nu sau "desteptat"dupa castigarea europenelor ) inclin sa cred ca au"protejat"urmat meci cel cu larvik(meci decisiv..) unde stiu ca cu acestea se vor bate pt locul 2,loc calificant deci cred ca in urmat meci vom vedea adevarata "fata"a muntenegrencelor

ceaiuri
ceaiuri  •  02 Februarie 2013, 19:34

incepand cu gr semif meciurile devin si mai spectaculoase,intalnim echipa cu cele mai putine straine in lot, o echipa ce pune accent pe ofensiva(dar nici apararea nu e de neglijat mai ales ca au o talie impresionanta)plecam favorite, normal ar fi sa trecem pe primul loc si sa ramanem acolo ,tonica evolutia "strainelor"din lot privit prin prisma europenelor,jovanovic a prins meciuri bune spre finalul turneului(a fost menajata la primele meciuri deoarece venea si dupa o accidentare)pineau a jucat min mai multe decat juca la club ,barbosa in nota obisnuita(poate mai mult)iar bulatovic ramane nr 1 din echipa deci asteptam o evolutie pe masura

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close