SPORTURI  »  HANDBAL  »  DINAMO BUCUREȘTI-BESIKTAS ISTANBUL 26-26

Thriller cu final neașteptat » Dinamo a recuperat o diferență de cinci goluri, dar a fost egalată la ultima fază de Besiktas, 26-26

Allahkaram Esteki // Foto: Raed Krishan
Allahkaram Esteki // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 10 octombrie 2016 00:00

Dinamo a revenit de la 5 goluri în favoarea turcilor, a luat conducerea când mai erau 45 de secunde, dar a fost egalată la ultima fază dintr-o aruncare de la 7 metri.

Un punct câștigat sau unul pierdut? Nu poți să stabilești cu exactitate după desfășurarea meciului de aseară. Dinamo a prins o zi foarte proastă, dar și așa a fost la trei secunde de victorie!

Besiktas, echipă care se bazează în special pe cei 7 jucători ex-iugoslavi, a prins curaj din primul minut, când a văzut opoziția timorată a gazdelor. Campioana Turciei a condus în permanență, bucureștenii având doar câteva răbufniri pe parcursul partidei.

Slovacul Pribrak, centrul echipei turce, a fost "pilotul" celor de la Besiktas. Deși Eliodor Voica i-a trimis pe Capotă sau pe Asoltanei să-l marcheze om la om, a fost în zadar. Pribrak a scăpat mereu din încercuire și a pasat decisiv sau a marcat!

Când nu a ieșit la rampă Pribrak, au făcut-o extremele Vrazalici și Nincevici, foști internaționali bosniac, respectiv sârb, care știu foarte bine jocul.

Un fault prostesc

Besiktas s-a distanțat la 17-12 (minutul 37), Dinamo a egalat însă la 18 și a trecut în avantaj 23-22 cu 7 minute înainte de final. Turcii nu au renunțat însă, au preluat iar conducerea și deja se gândeau la victorie când s-au desprins din nou, la 25-23.

Finalul a fost însă incredibil. Pe o eliminare a pivotului Ozbahar, Dinamo s-a ridicat uluitor, împinsă de la spate de niște suporteri fantastici, care au cântat tot timpul. Frații Esteki și Câmpan au marcat de trei ori consecutiv și cu 45 de secunde înainte de final Dinamo era din nou în avantaj, 26-25!

Turcii au scos portarul, au încercat să ia măcar un punct și până la urmă au reușit. Deși mingea era la 12 metri distanță, Allahkaram l-a faultat dur pe Pribrak și conform noilor reglementări, arbitri ruși au dictat aruncare de la 7 metri! A egalat Vrazalici, iar Dinamo a ratat victoria.

"Allahkaram știa ce se poate întâmpla, probabil atunci nu a conștientizat. Noi, înaintea jocurilor din Liga Campionilor am avut o întâlnire cu un reprezentant EHF care ne-a explicat noul regulament. Asta e, sperăm să învățăm din aceste greșeli", a declarat antrenorul Eliodor Voica.

Atmosferă fantastică

După ce în etapa a doua din Liga Campionilor fanii dinamoviști au fost aleși de Federația Europeană de Handbal drept "fanii săptămânii" pentru atmosfera fantastică de la partida cu Motor Zaporojie, suporterii "câinilor" au umplut și aseară sala din Ștefan cel Mare.

Ei au cântat neîncetat pe parcursul celor 60 de minute, ridicându-i pe jucători în momentele grele. "Cu asemenea fani nu ai cum să nu dai totul pe teren. Din păcate, am făcut prea multe greșeli", a declarat extrema Asoltanei. "Avem fani de Liga Campionilor, echipa nu s-a ridicat la nivelul lor", a spus și antrenorul Eliodor Voica.

"Cea mai frumoasă atmosferă pe care am trăit-o în cariera de sportiv. Păcat că nu le-am dăruit o victorie supoterilor. Ei ar fi meritat un succes la scor după cum au cântat și ne-au încurajat"
Marius Mocanu, pivot Dinamo

"Rezultatul până la urmă e unul corect. Ei au condus mereu, noi am revenit pe final. Regreți însă când vezi cum ai pierdut victoria printre degete în ultimele secunde"
Ștefan Grigoraș, portar Dinamo

Dinamo 26
Sajad Esteki 4, Câmpan 4, Allahkaram Esteki 4, Asoltanei 3, Șania 2, Mironescu 2, Savenco 2, Ragot 2, Șandru 1, Mocanu 1, Mousavi 1. Antrenor: Eliodor Voica

Besiktas 26
Vrazalici 8, Pribak 6, Nincevici 5, Radojkovici 3, Dacevici 2, Ersin 1, Done 1. Antrenor: Mufit Arin

CLASAMENT GRUPA D

1. HBC Nantes 3 2 1 0 94-78 5
2. Dinamo București 3 1 2 0 93-89 4
3. Motor Zaporojie 3 1 1 1 91-89 3
4. Besiktas 3 1 1 1 78-90 3
5. ABC Braga 3 1 0 2 96-95 2
6. Holstebro 3 0 1 2 87-98 1

Rezultate etapa a treia: Nantes-Braga 35-33, Motor Zaporojie-Holstebro 34-28. Etapa viitoare, 15-16 octombrie: ABC Braga-Dinamo, Besiktas-Motor Zaporojie, Holstebro-Nantes

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează