SPORTURI  »  HANDBAL  »  TRANSFER

Transfer de viitor » Mutare importantă la HCM Rm. Vâlcea: Ana Maria Tănăsie a semnat cu gruparea vâlceană

Ana Maria Tănasie are 21 de ani și a debutat la naționala României la Mondialul din 2015, acolo unde a cucerit medalia de bronz // FOTO Cristi Preda
Ana Maria Tănasie are 21 de ani și a debutat la naționala României la Mondialul din 2015, acolo unde a cucerit medalia de bronz // FOTO Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 21 ianuarie 2017 00:00

HCM Rm. Vâlcea a obținut semnătura extremei stânga Ana Maria Tănasie, care a rupt înțelegerea cu Dunărea Brăila.

Ana Maria Tănasie, medaliată cu bronz cu echipa României la Mondialul din 2015, e primul transfer notabil al celor de la HCM Rm. Vâlcea. Extrema dreapta, care a evoluat ultima dată la Dunărea Brăila, a semnat deja cu echipa olteană un contract pe doi ani și jumătate.

Ea nu va putea evolua însă în acest sezon fiind accidentată, săptămâna viitoare urmând să suporte o intervenție chirurgicală la genunchiul piciorului stâng.

"E un prim transfer reușit de noi. Tănasie e o jucătoare de mare viitor, îmi pun mari speranțe în ea. Vor urma și alte mutări, așa cum am anunțat, dorim să readucem Vâlcea în Europa, să creăm o echipă competitivă cu care să terminăm sezonul viitor pe podium", a declarat Petre Berbecaru, președintele clubului oltean.

Ana Maria Tănăsie a crescut la Rm. Vâlcea, fiind fostă componentă a Centrului Național de Excelență. A debutat în Liga Națională la HC Zalău, evoluând pentru formația ardeleană două sezoane. A trecut apoi la HCM Baia Mare, câștigând titlul național în 2014.

În perioada Baia Mare a mai fost împrumutată pentru jumătate de sezon la SCM Craiova. În vara trecută a ajuns la Dunărea Brăila, dar nu a putut evolua prea mult din cauza accidentărilor.

"Am considerat că e cel mai bine pentru mine să joc la Vâlcea. Proiectul de acolo mi-a plăcut, e unul de viitor, și sper să revin cât mai repede pe teren. Am stat trei ani și jumătate la Centrul de Excelență la Rm. Vâlcea, știu că handbalul e foarte iubit acolo și oamenii au așteptări mari", a declarat Ana Maria.

23de selecții a adunat Ana Maria Tănăsie la echipa naţională, pentru care a marcat de 45 de ori

26de goluri a marcat Ana Maria Tănasie în tricoul Brăilei în cele 11 partide în care a jucat în acest sezon

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
andinamodrei
andinamodrei  •  21 Ianuarie 2017, 16:15

Wow , ce frumușică e ... !!!!! Succes

Vezi toate comentariile (1)
Comentează