SPORTURI  »  HANDBAL  »  LARVIK-CSM BUCUREȘTI 35-33

Tremură pentru calificare! CSM București a pierdut cu Larvik și luptă pentru ultimul loc ce duce în ”sferturi”

Carmen Martin a fost întâmpinată dur de adversare, dar tot a marcat de 8 ori // FOTO Marius Ionescu
Carmen Martin a fost întâmpinată dur de adversare, dar tot a marcat de 8 ori // FOTO Marius Ionescu

Articol de - Publicat duminica, 26 februarie 2017 00:00

După ce a pierdut aseară meciul de la Larvik, campioana Europei nu mai poate prinde decât locul 4 în grupă, conturându-se un duel cu Vardar în ”sferturi”.

CSM București a pierdut ieri meciul decisiv pentru locul 2 în grupă, 33-35 la Larvik, împotriva campioanei Norvegiei. Româncele nu mai pot spera acum decât maxim la locul 3, dar și acolo va fi foarte greu de ajuns dacă Midtjylland va câștiga azi cu Esbjerg, ultima clasată.

Început bun, apărare zero

Campioana Europei a intrat bine în joc, a condus în permanență și chiar dacă defensiva a fost inexistentă, a preluat conducerea. Pe fondul greșelilor gazdelor, CSM s-a desprins la 10-6 (minutul 14).

Torstensson a fost fenomenală pe inter stânga, i-a intrat fiecare aruncare, secondată excelent de Ayglon. Când suedeza s-a stins însă, Larvik a revenit și a egalat la 11 în doar 4 minute! S-a jucat în continuare cu garda jos, repriza încheindu-se cu nu mai puțin de 36 de goluri: 18-18!

Le-au pus pe contraatac

Debutul reprizei a doua a fost exact opusul celui din prima repriză. Patru goluri primite consecutiv de bucureștence au dat aer gazdelor, care au preluat conducerea. Româncele jucau parcă la întâmplare, fără nicio tactică, iar acest lucru s-a văzut.

Torstensson a abuzat de mingi către poartă, pivoții nu au existat în acest meci, la fel și extremele stânga. În plus, banca tehnică nu a găsit soluții pentru a bloca pivotul norvegian și nici aruncările din zona centrală.

Greșelile oaspetelor au fost imediat fructificate de gazde, care au declanșat contraatac după contraatac. Larvik a pus 6 goluri diferență pe tabelă și totul părea compromis: 30-24, 31-25.

Carmen Martin și portarul Paula Ungureanu au dat însă din nou speranțe bucureștencelor, care au revenit la 29-31 și apoi la 33-34! La acest scor CSM-ul a avut chiar atacul în minutul 58, dar Niombla a greșit pasul și Gro Hammerseng a risipit suspansul.

Înfrângerea de la Larvik dă fiori campioanei României care tremură acum chiar și pentru calificare. Etapa viitoare e una vitală, CSM având nevoie de succes pe teren propriu cu Krim Ljubljana pentru a ajunge în "sferturi". De pe locul 4 însă, campioana Europei va da peste echipa momentului, Vardar Skopje, singura care nu a cunoscut înfrângerea în actulalul sezon.

"Apărarea a fost punctul slab!"

Antrenorul Aurelian Roșca a pus înfrângerea de la Larvik pe lipsa agresivității în apărare.

"Față de jocul tur am avut un atac mai bun, dar apărarea nu a fost deloc agresivă, mai ales în zona centrală. Am primit goluri ușoare și deși ne-am pregătit pentru a scoate pivotul din joc, nu am reușit acest lucru", a declarat Roșca.

"În plus, am început foarte slab repriza a doua, nu am avut ritm și le-am permis să dea goluri ușoare pe contraatac", a subliniat Roșca.

Tehnicianul e conștient că echipa va trebui să câștige ultimele două partide, cu Krim și Esbjerg. "Jucăm cu sabia deasupra capului și știm că dacă nu învingem nu ne calificăm", a încheiat Roșca.

Gullden a dat vina pe atac!

Chiar dacă au reușit să marcheze de 33 de ori, primind în schimb 35, centrul suedez Isabelle Gullden a spus că echipa sa a pierdut meciul în atac.

"În partea a doua am pierdut de multe ori mingea în atac și le-am dat voie să declanșeze contraatacuri. S-a alergat foarte mult, a fost un meci extrem de intens, dar în momentele importante noi am greșit. Asta se întâmplă în ultimele meciuri, trebuie să fim mai concentrate și să lucrăm mai mult", a spus Gullden.

Liniște, vorbește Bella!

La time-out-rile cerute în timpul jocului de aseară au putut fi observate câteva lucruri extrem de importante.

Astfel, la primul dintre ele, când Aurelian Roșca le arăta pe tăblița de joc pozițiile din apărare și ce au de făcut handbalistele, centrul Isabelle Gullden a luat tabla și a aranjat în cu totul alt fel jetoanele care reprezentau jucătorii.

La al doilea time-out, pentru că Aurelian Roșca nu le spunea nimic fetelor, tot Gullden a luat inițiativa și a vorbit ea, încurajându-și coechipierele. Asta arată cumva că tehnicianul nu are respectul vestiarului și că fetele nu au încredere în antrenor?

Larvik 35
Kurtovic 8, T. Mork 7, Frafjord 7, Hammerseng 5, Riegelhuth 3, Breistol 2, Stange 2, Breivang 1. Antrenor: Tor Odvar Moen

CSM București 33
C. Martin 8, Gullden 7, Torstensson 5, Ayglon 4, Niombla 4, Lobach 2, Curea 1, Brădeanu 1, Mehmedovici 1. Antrenor: Aurelian Roșca

0eliminări de două minute a suferit aseară CSM București într-un joc în care apărarea a fost depășită clar, primindu-se 35 de goluri

CLASAMENT GRUPA 2

1. ETO Audi Gyor 7 5 1 1 212-170 11
2. Larvik HK 8 4 2 2 226-219 10
3. FC Midtjylland 7 4 0 3 178-170 8
4. CSM BUCUREȘTI 8 3 1 4 212-211 7
5. Krim Ljubljana 7 3 0 4 174-201 6
6. Team Esbjerg 7 1 0 6 187-216 2

* primele patru clasate se califică în "sferturi"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
10208726635579346
Florin Flo  •  26 Februarie 2017, 13:26

...problema a fost ca saracu Rosca nu reusea sa exprime in engleza ceea ce avea in cap, de asta lua initiativa gullden....

854605894625108
Silviu Apostol  •  26 Februarie 2017, 12:53

E greu fara antrenor !

catalynn
catalynn  •  26 Februarie 2017, 11:58

E greu pt Roșca din păcate, cand ai in echipa jucatoare de talia ăstora, si mai ales Bella, trebuie sa fii si tu la nivelul lor altfel te faci de ras ... Mai vedem ce o fi, Roșca a fost o soluție de avarie, i s-a dat șansa sa strălucească, daca nu va confirma (si deocamdata cam asta pare sa fie situatia) din vara trebuie adus altul, pt ca nu in clipa in care ai in echipa cele mai bune jucatoare ale lumii, Bella si Cristina, iti trebuie si o personalitate pe banca altfel echipa se taie ca maioneza ...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează