SPORTURI  »  HANDBAL  »  DECIZIE

Tribunalul București a anulat toate hotărârile de la ultima Adunare Generală » FRH riscă falimentul, dacă ANS îi va bloca finanțarea pe 2024!

Președintele FRH, Constantin Din, felicitându-i pe dinamoviștii Kukic și Zein Foto sportpictures
Președintele FRH, Constantin Din, felicitându-i pe dinamoviștii Kukic și Zein Foto sportpictures

Articol de - Publicat miercuri, 10 ianuarie 2024 17:40 / Actualizat miercuri, 10 ianuarie 2024 19:46

Federația Română de Handbal a fost dată în judecată după Adunarea Generală din 28 aprilie 2023 din cauza unor iregularități, iar Tribunalul București le-a dat dreptate petenților, anulând hotărârile luate. FRH a atacat cu apel această decizie

După Adunarea Generală din 28 aprilie 2023, Federația Română de Handbal a fost dată în judecată de fostul șef al arbitrilor, Vasile Pavel, de Asociația Județeană de Handbal Buzău și de alte două cluburi, pentru mai multe iregularități sesizate de aceștia în cadrul desfășurării ședinței. În data de 10 noiembrie 2023, Tribunalul București le-a dat dreptate acestora și prin hotărârea instanței, toate hotărârile AGA din 28 aprilie 2023 au fost anulate.

Federația Română de Handbal a făcut apel în urma deciziei din instanță.

Agenția Națională pentru Sport a primit în data de 9 ianuarie o sesizare în care i se aduc la cunoștință motivele pentru care hotărârile Adunării Generale a FRH din data de 28 aprilie 2023 au fost anulate de instanța Tribunalului București, Secția a 5-a Civilă:

  • AGA nu a fost legal convocată deoarece a fost modificat locul de desfășurare cu 7 zile înainte, și nu cu 30 conform Statutului FRH.
  • Lista structurilor cu drept de vot nu corespunde cu lista membrilor înregistrați la Tribunal, la data Adunării Generale din 28 aprilie 2023.
  • Procedura de alegere pentru locul vacant în Consiliul de Administrație al FRH a fost viciat, prin înregistrarea mai multor voturi față de structurile sportive prezente în sală la AGA din 28 aprilie 2023.
  • Au fost tipărite mai multe buletine de vot față de câte structuri sportive au fost anunțate la începutul ședinței AGA din data de 28 aprilie 2023.

Prin respectiva sesizare, ANS este înștiințată: „Câtă vreme situația financiară a FRH a fost aprobată printr-o decizie AGA lovită de nulitate și câtă vreme Agenția Națională pentru Sport are cunoștință de aceste elemente, finanțarea federației în baza hotărârii nule a fost nelegală”!

În finalul sesizării, petenții au cerut următoarele:

  • ANS să solicite FRH organizarea unei hotărâri în condiții de legalitate cu privire la aceleași chestiuni aflate pe ordinea de zi AGA lovite de nulitate.
  • Să se revoce avizul favorabil dat de ANS către FRH cu privire la hotărârea AGA din 28 aprilie 2023.
  • ANS să nu participe în continuare la nelegalitatea săvârșită, în sensul de a finanța FRH pe baza unor bugete și situații financiare pretins a fi aprobate prin decizii nule.

Nu au trecut bugetul spre aprobarea Consiliului de Administrație

FRH riscă să rămână fără finanțare în anul 2024 și dintr-un alt motiv. Conducerea executivă nu a trecut spre aprobare, prin Consiliul de Administrație, proiectul de buget de venituri și cheltuieli anual, dar l-a trimis Agenției Naționale pentru Sport. 

Statutul FRH la articolul 33, punctul j, specifică la atribuțiile CA: „avizează proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli anual, urmărește execuția acestuia şi îl supune aprobării Adunării Generale”.

Vicepreședintele federației, avocatul Sorin Dinu, i-a sesizat în mod oficial pe președintele și pe secretarul general al forului handbalistic despre nerespectarea Statutului FRH și în acest caz.

Tribunalul București a anulat toate hotărârile de la ultima Adunare Generală » FRH riscă falimentul, dacă ANS îi va bloca finanțarea pe 2024!
Sorin Dinu și Constantin Din pe vremea când erau un duo sudat FOTO Imago Images

GSP vă prezintă în exclusivitate sesizarea trimisă de vicepreședinte către membrii Consiliului de Administrație și ANS:

„Vă supun atenției următoarele prevederi din Statutul F.R.H.:

  • Art.33. Atribuțiile C.A.
  • 1. C.A. conduce întreaga activitate a F.R.H. pe durata mandatului dat de către Adunarea Generală și exercită următoarele atribuții:
  • j) avizează proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli anual, urmărește execuția acestuia şi îl supune aprobării Adunării Generale;
  • Art. 36. Dispoziții Generale. Atribuții ale Secretarului General al F.R.H.
  • 2. Secretarul General al F.R.H. îndeplinește următoarele atribuții principale:
  • l) coordonează întocmirea bugetului anual, a calendarului intern şi internațional şi le supune aprobării C.D. și C.A.;
  • Am fost informat de dna director economic Mariana Cătuți că F.R.H. a depus deja la A.N.S. cererea de finanțare pentru anul 2024, fără ca proiectul de buget pe anul 2024 să fie avizat de C.A..
  • De asemenea, nu am fost convocat nici la vreo ședință de comitet director care să aibă pe ordinea de zi aprobarea bugetului anual și a calendarului intern și international.
  • Vă informez că în lipsa solicitării și primirii avizului C.A. pe cererea de finanțare (practic proiectul de buget) pe anul 2024, nu voi semna declarația ce reprezintă anexa nr.7 la cererea de finanțare.
  • Vă amintesc faptul că prevederile art.24 alin.3 din O.G. nr.26/2000, coroborat cu art.35 alin.2, permit ca ședințele Consiliului de Administrație să se țină și prin mijloace electronice de comunicare.
  • Cu stimă, Sorin Dinu”

Citește și: 

Ce șanse are România la Campionatul European de handbal masculin: egala Insulelor Feroe » O mare favorită la trofeu + cine televizează
CE masculin
Ce șanse are România la Campionatul European de handbal masculin: egala Insulelor Feroe » O mare favorită la trofeu + cine televizează
Ionuț Nistor, extrema naționalei, privire lucidă înainte de startul Campionatului European: „Suntem departe de handbalul mare, dar putem ajunge și noi în elită!”
CAMPIONATUL EUROPEAN
Ionuț Nistor, extrema naționalei, privire lucidă înainte de startul Campionatului European: „Suntem departe de handbalul mare, dar putem ajunge și noi în elită!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ceaiuri
ceaiuri  •  10 Ianuarie 2024, 19:25

se stia de acest lucru,dar obtinut in instanta are alta greutate juridica(nici politicul nu poate rezolva totul)incalcarea dispozitiilor statutare privind termenul de convocare(28.03-28.04 dar pe 21.04 au facut alta convocare pt 28.04)frauda privind votarea 183 membri prezenti conform p.v.,au fost impartite 191 de buletine iar 187 valabile privind alegerea unui membru in C.A. pt un loc vacant,o demitere e o pedeapsa prea blanda ,tb sa fie pedepse mai drastice

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close