SPORTURI  »  HANDBAL  »  DECIZIE

"Tricolorele" reacționează la anunţul că vom juca în Danemarca turneul preolimpic: "Vor să le batem iar acasă?"

foto: Marius Ionescu
foto: Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 23 decembrie 2015 18:59

România pierde organizarea turneului preolimpic din luna martie. Danemarca are mai mare influență la forul mondial.

În regulamentul de organizare al turneelor preolimpice se spune că "gazdele turneelor preolimpice vor fi stabilite de Consiliul IHF". Nu sînt date însă criterii clare, de performanță.

E drept că pînă acum, echipele cel mai bine clasate la Mondiale au organizat aceste turnee. Așa s-a crezut și acum cînd, conform clasamentului final de la CM 2015, Olanda, România și Polonia ar fi trebuit să fie gazdele turneelor preolimpice.

Surse din cadrul FRH sugeraseră însă că IHF a stabilit deja țările gazdă, iar între acestea nu se află și România. Danemarca, țara gazdă a Mondialului din acest an, e preferata forului mondial, iar confirmarea a fost primită ieri de preşedintele FRH, Alexandru Dedu. Nordicii vor să se asigure că vor merge la Rio, în condițiile în care grupa de calificare e foarte grea, cu Muntenegru, Danemarca, România și Uruguay, doar două echipe obținînd biletele olimpice.

"Sîntem dezamăgiţi. Din păcate, încă sîntem o ţară mică, dar ne ducem acolo să ne calificăm la Jocurile Olimpice", a declarat Dedu.

Jucătoarele sînt și mai tranșante. "Această decizie nu face decît să ne înrăiască și să ne mobilizeze și mai tare! Danemarca vrea să le batem iar la ele acasă? O vom face, noi vom fi la Rio!", spune pivotul Oana Manea.

Turneele preolimpice se dispută între 28 și 30 martie, iar România ar fi dorit să joace la Cluj meciurile cu Danemarca, Muntenegru și Uruguay.

Franța se consideră gazdă

Conform francezilor, echipa țării lor, care participă în prima grupă de calificare alături de Olanda, Tunisia și Japonia, va organiza turneul de calificare! Asta în condițiile în care Olanda e vicecampioana lumii, iar Franța a terminat doar pe 7. Francezii au anunțat încă de pe 20 decembrie, din ziua în care s-a terminat Campionatul Mondial, că turneul de calificare grupa 1 se va disputa la Metz!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (17)
iancu.dragos
iancu.dragos  •  25 Decembrie 2015, 15:20

IHF nu mai poate de protestele FRH si de pe aici . Au inceput sa lacrimeze , cu lacrimi de ...crocodil Ursescule . Olimpiada ....din 2020 nu e departe . De pregatit din timp .. Cine vrea sa vina in Romania din cele trei echipe ? Nici Montenegru .. Minti involburate multe pe aici! Aceleasi de ani de zile !

ultras.nationalist
ultras.nationalist  •  24 Decembrie 2015, 15:59

Unde sunt aceia care aparau cu ardoare corectitudinea tarilor din "lumea civilizata"? De cate exemple mai aveti nevoie pentru a va convinge ca nu exista "lumi civilizate"? In fine,ca sa revin la handbal,este o nedreptate mare facuta Romaniei. Romania trebuia sa organizeze acest turneau datorita clasarii superioare la CM. In primul rand financiar pierdem mult deoarece trebuie sa platim deplasarea in Danemarca,cand daca ramaneam acasa nu plateam nimic,plus banii care se puteau strange din bilete(la partidele Romaniei sala ar fi fost plina iar la meciurile celorlalte echipe probabil undeva la jumatate sau in cel mai rau caz macar 2.000 de spectatori tot erau) si se scoteau ceva bani chiar si din turism. Pentru danezi su muntenegreni handbalul este foarte important iar in luna martie cand preturile la biletele de avion si la hoteluri nu sunt foarte mari puteau sa vina in numar destul de mare. Pe plan sportiv in schimb nu e mare diferenta,fetele noastre vor fi si mai motivate acum sa bata Danemarca(cum au si declarat defapt),singura mea temere este legata de arbitraj,sper sa fie unul corect.

tardelli
tardelli  •  24 Decembrie 2015, 08:46

Nu vom mai bate Danemarca la ea acasa.Bateam si Norvegia cu un arbitru echidistant la mondiale.E de ajuns un arbitru ce stie sa ajute o echipa exact cat sa castige.Trebuie ca Romania sa fie prea buna ca sa bata iar in Danemarca.Normal era sa se dispute meciuri tur-retur.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează