SPORTURI  »  HANDBAL  »  OLTCHIM - ZVEZDA, AZI, ORA 19:00, ÎN DIRECT PE DIGISPORT1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Ultima şansă la calificare pentru Oltchim » De la ora 19.00, cu Zvezda: "Începem urcuşul!"

Oltchim aşteaptă azi totul şi de la portarul Paula Ungureanu
Oltchim aşteaptă azi totul şi de la portarul Paula Ungureanu

Articol de , - Publicat sambata, 16 februarie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 15 februarie 2013 20:59

Handbalistele Oltchimului nu concep să nu învingă Zvezda. Victoria e singura variantă care le mai menţine în cursa pentru semifinale.

Oltchim este în cea mai delicată situaţie din ultimii ani. Fără bani, fără puncte şi cu un obiectiv care pare ireal: cîştigarea Ligii Campionilor. Jucătoarele spun însă că nu se gîndesc la faptul că nu şi-au primit salariile de două luni şi îşi doresc să redreseze situaţia. Fără victorie în partida de azi, contra rusoaicelor de la Zvezda, sezonul e practic compromis, iar echipa e ca şi desfiinţată!

"Vom da totul pentru calificare!"
"Ştim că sîntem într-o situaţie dificilă. Ştim că dacă vom învinge în toate meciurile, vom fi sută la sută în semifinale. Ne-am făcut calcule. Putem să cîştigăm grupa, putem termina pe doi şi dacă mai pierdem un meci şi ne ajută jocul rezultatelor, dar nu vrem asta. Ne dorim să cîştigăm toate punctele care au mai rămas în joc şi vom face tot ce este posibil pentru acest lucru. Visul nostru este să cîştigăm Liga Campionilor şi nu am renunţat la acest vis", a declarat extrema Ramona Farcău.

Jucătoarea Oltchimului a recunoscut că nu şi-a primit salariul pe ultimele două luni, dar spune că nu sînt tensiuni din această cauză: "Avem de primit banii pentru două luni, nu ne ascundem de acest lucru. Am primit promisiuni că se va rezolva situaţia", a adăugat Ramona.

Reconcilierea cu fanii
Extrema dreapta Iulia Managarova face şi ea o promisiune fermă fanilor Oltchimului. "Le sîntem datoare suporterilor. Ştim că i-am dezamăgit în primele două partide, ştim că sînt supăraţi. Credem însă că ne vor susţine şi la meciul cu Zvezda şi le promitem că vom învinge. Avem mare nevoie de victorie şi pentru moral, şi pentru păstrarea şanselor de calificare. Vom juca şi pentru noi, şi pentru public", a declarat ucraineanca.

Nu au pierdut acasă cu ruşii
Oltchim Rm. Vîlcea a întîlnit de patru ori echipe din Rusia, în Liga Campionilor, în ultimii şapte ani, şi nu a pierdut niciodată pe teren propriu. A fost învinsă însă, de fiecare dată, şi în deplasare! Vîlcencele au jucat chiar cu Zvezda Zvenigorod în 2009-2010. La Rm. Vîlcea s-au impus cu 31-27, iar la Zvenigorod au pierdut la limită, 26-27. Oltchim şi Zvezda s-au mai întîlnit în finala Supecupei Europei, în 2007, Vîlcea cîştigînd atunci cu 23-19.

Şase campioane mondiale în lot
Cîştigătoarea Ligii Campionilor în 2008, Zvezda Zvenigorod are nu mai puţin de şase foste campioane mondiale în lot: Maria Sidorova, Liudmila Postnova, Iana Uskova, Ekaterina Marenikova, Polina Kuzneţova şi Elena Dmitrieva. Pe lîngă cele şase, antrenorul croat Zdravko Zovko mai mizează cîteva vedete internaţionale: Alexandra Lacrabere (Franţa), Julia Nikolici (Macedonia), Samira da Rocha (Brazilia) sau Anastasia Lobach (Belarus), ultima evoluînd sezonul trecut la Dunărea Brăila.

"Nu sînt tensiuni la echipă! Nu ne gîndim la bani cînd intrăm pe teren, ci doar cum să cîştigăm meciul. De la jocul cu Zvezda va începe revenirea Oltchimului" (Ramona Farcău, extremă stînga Oltchim)

"Meciul cu Zvezda este unul de totul sau nimic. O victorie ne menţine în cursă, o înfrîngere sau un rezultat de egalitate ne elimină. Trebuie să demonstrăm că Oltchim are valoarea necesară pentru a juca măcar semifinale de Liga Campionilor" (Jakob Vestergaard, antrenor Oltchim)

CLASAMENT
1. Krim Ljubljana 2 2 0 0 57-48 4p
2. FTC Budapesta 2 2 0 0 58-56 4p
3. Oltchim 2 0 0 2 46-51 0p
4. Zvezda 2 0 0 2 58-64 0p
Etapa a 3-a: Oltchim-Zvezda (azi), FTC Budapesta-Krim (mîine, ora 16:15)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
cumvretivoi
cumvretivoi  •  16 Februarie 2013, 20:31

un strop de bucurie! dar suntem departe de ce joaca gyor(a invins la larvik cu 24-18!!! nu stiu cum s-ar fi terminat daca nu era acea dubla eliminare pt.rusoaice!!

neko00
neko00  •  16 Februarie 2013, 18:54

Problema e la jucatoare, pacat ca in Romania continua sa se dea vina pe antrenor, mai ales cand e strain. Ce vina are saracul Vestergaard cand ele fac pasi la nivelul asta sau scapa mingea din mana pe contraatac...

cyntia
cyntia  •  16 Februarie 2013, 12:17

Din mari favorite la cistigarea Ligii Campionilor acuma fac calcule cum sa se califice in extremis in semifinale ... Aduceti iar popa la antrenamente , dar mai ales la meciuri - poate asta va ajuta ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează