SPORTURI  »  HANDBAL  »  SCHIMBĂRI

Ultimele noutăți din handbal » Trei jucători importanți pleacă de la Dinamo + Cea mai bună junioară din România a ajuns la Slatina

Ante Kuduz a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Dinamo în ultimele două sezoane FOTO GSP
Ante Kuduz a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Dinamo în ultimele două sezoane FOTO GSP

Articol de - Publicat luni, 07 iunie 2021 15:01 / Actualizat luni, 07 iunie 2021 17:15

Ante Kuduz, Jakov Vrankovici și Stefan Vujici nu vor mai juca la Dinamo. Rebeca Necula, MVP-ul turneului final de junioare I, pleacă de la Cluj și a semnat cu CSM Slatina. Schimbări de antrenori în prima ligă

Dinamo București, campioana României, la masculin, a anunțat pentru sezonul viitor aducerea pe banca tehnică a spaniolului Xavier Pascual, dar și câteva transferuri noi. 

E vorba de campionul olimpic, mondial și european, francezul Cedric Sorhaindo (36 de ani), pivotul care și Pascual vine de la Barcelona, de neamțul Chrsitian Dissinger (29 de ani), campion european cu Germania, de tunisianul Kamel Alouini (32 de ani), care se întoarce la Dinamo după un periplu în țările arabe.

Deși nu au anunțat transferurile, la campioana României vor juca din sezonul viitor și Alex Pascual (21 de ani), fiul antrenorului Xavier Pascual, care evoluează pe postul de extremă stânga, brazilianul Raul Nantes, și el trecut pe la Dinamo, golgeterul campionatului României în actualul sezon cu CSM București, dar și Dan Racoțea, internaționalul român care vine din Spania, de la Bidasoa. 

La capitolul plecări, ”cîinii” i-au anunțat deja pe Ante Kuduz, Jakov Vrankovici și Stefan Vujici. Kuduz a semnat cu Vardar Skopje, Vujici rămâne în campionatul României, la Minaur Baia Mare, iar despre Vrankovici nu se cunoaște viitoarea destinație.

Două jucătoare de viitor au semnat cu Slatina

Ultimele noutăți din handbal » Trei jucători importanți pleacă de la Dinamo + Cea mai bună junioară din România a ajuns la Slatina
Rebeca Necula a semnat cu CSM Slatina, locul 10 în actualul sezon FOTO CSM Slatina

CSM Slatina a reușit pentru sezonul viitor un transfer de mare viitor. Rebeca Necula (19 ani), centrul naționalei României de tineret, MVP-ul turneului final de junioare I, a semnat cu echipa antrenată de Victorina Bora. Necula a jucat în ultimele două sezoane la U Cluj, echipă care a retrogradat însă în liga a doua. 

În campionatul recent încheiat, Rebeca Necula a fost golgeterul echipei cu 127 de goluri marcate în 26 de meciuri! Tot la Slatina va ajunge o altă componentă a naționalei de tineret a României, Andreea Coman. Golgeterul turneului final de junioare I, extrema dreapta a crescu la Centrul Național de Excelență de la Rm. Vâlcea, acolo unde a ajuns de la CSȘ 6 București.

Antrenori noi la Vaslui și Cluj

Retrogradată în liga secundă, Universitatea Cluj va avea din sezonul viitor o nouă organigramă la echipa feminină. Astfel, președintele secție de handbal a fost numit Gabriel Ghenov, iar director tehnic Ioan Ani Senocico, fostul jucător de la U Cluj. 

Antrenorul echipei, din sursele Gazetei, va fi Mihaela Ani Senocico, soția directorului tehnic, și ea fost jucătoare la U Cluj. Mihaela Ani Senocico (39 de ani), fostul centru al naționalei României, care a devenit de curând pentru a doua oară mămică, va prelua banca tehnică a clujencelor. Mihaela Senocico a jucat ultima dată la Măgura Cisnădie.

Și echipa masculină de primă ligă CSM Vaslui are un nou antrenor. În locul lui Alin Bondar, plecat la Corona Brașov, a fost numit Gabriel Armanu. Armanu a antrenat în acest sezon pe Dunărea Călărași, dar echipa a trebuit să se retragă în timpul campionatului din motive financiare. 

Armanu a mai antrenat în carieră pe CSM Bacău, dar și naționala de juniori a României. CSM Vaslui a anunțat și câteva noi transferuri de jucători: Mihai Cotighiu (de la CSM Făgăraș), Dragoș Soare și bielorusul Artsem Padasinau (de la Dunărea Călărași).

Ce dacă e conflict de interese? Antrenorul federal Iulian Stamate a sărbătorit titlul cu CSM București

Nouă foști campioni mondiali au cerut audiență la ministrul Sportului. Nu au primit niciun răspuns!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
creeperno115
creeperno115  •  07 Iunie 2021, 22:37

Din prostie

176901212832165
Dan Petnaise  •  07 Iunie 2021, 22:24

De ce încurcați masculinul cu femininul?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează