SPORTURI  »  HANDBAL  »  UNDER 20 / PRELIMINARIILE CM 2018

Victorie entuziasmantă pentru naționala U20 de handbal feminin » Pas uriaș spre calificarea la CM

Articol de - Publicat vineri, 23 martie 2018 18:17

Naționala de handbal feminin U20 a României a debutat cu o victorie categorică în grupa de calificare de la Cluj Napoca, scor 33-25, în fața Croației.

Echipa pregătită de Gheorghe Tadici și Bogdan Burcea a făcut un pas uriaș spre calificarea la Campionatul Mondial din această vară (1-15 iulie, în Ungaria). Naționala sub 20 de ani a învins vineri seara, la Cluj-Napoca, cu 33-25 Croația. Româncele au condus de la un capăt la altul, distanțându-se din prima repriză.

Jucătoarele care evoluează la echipe din prima ligă, Sorin Târcă, Raluca Petruș, Daria Bucur, Alexandra Badea, Teodora Popescu au ieșit în evidență.

După ce s-au desprins la 14-6, "tricolorele" au oprit parcă motoarele și au dat posibilitatea adversarelor să se apropie doar la două lungimi. În partea a doua însă, româncele au luat din nou jocul în serios și emoțiile au dispărut.

S-a terminat 33-25, în fața principalei contracandidate la primul loc în grupă. Au marcat pentru România: Sorina Tîrcă 9 goluri, Raluca Petruș 6, Alexandra Badea 5, Daria Bucur 5, Teodora Popescu 4, Andreea Mihart 3, Andreea Târșoagă 1.

România va juca sâmbătă, de la ora 16:00, cu Georgia, și duminică, de la ora 11:00, cu Ucraina. În celălalt meci al zilei, Ucraina a trecut cu 37-16 de Georgia.
Primele două clasate se califică la turneul final din Ungaria.

Actuala generație a României a mai ocupat locul 4 la Campionatul European sub 17 ani, în 2005, și locul 9 la Campionatul European sub 19 ani, anul trecut. 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează