SPORTURI  »  HANDBAL  »  CSM BUCUREŞTI-FC MIDTYJLLAND 26-20

Victorie PIVOTală » CSM București a învins Midtjylland și va porni cu două puncte în grupele principale, scor 26-20

Oana Manea a dominat semicercul, creând faze favorabile pentru CSM şi bătându-se pentru fiecare minge // FOTO Cristi Preda
Oana Manea a dominat semicercul, creând faze favorabile pentru CSM şi bătându-se pentru fiecare minge // FOTO Cristi Preda

Articol de , - Publicat luni, 21 noiembrie 2016 00:00

Campioana Europei s-a impus aseară într-un meci strălucitor pentru pivotul Manea şi pentru extremele Vărzaru, Mehmedovici şi Curea.

CSM avea aseară o singură opţiune pentru a nu pleca în grupele principale cu valiza goală: victoria. Victoria la măcar 4 goluri. După ce învinsese pe Rostov-Don de două ori şi pierduse inexplicabil în faţa adversarelor de ieri, ca şi contra celor de la Györ, era nevoie de o înţepătură de orgoliu.

O reacţie, o reunirea a forţelor, o horă mentală. Pe care campioana Europei a obţinut-o, dar nu chiar imediat. A trebuit să treacă prin câteva prime minute de dubiu, de căutare, înainte de a găsi traseul luminat cu felinare puternice.

Timp de 10 minute au condus oaspetele daneze, de la bucureştence ieşise în evidenţă pivotul Lobaci, dar pentru bielorusă au urmat trei ratări consecutive perplexante.

Antrenorul Aurelian Roşca a decis s-o schimbe cu Oana Manea şi, de asemenea, s-o introducă pe Cristina Vărzaru în locul unei Carmen Martín lipsite de inspiraţie. Au fost mutările care au declanşat revanşa.

Care a fost prima fază a lui Vărzaru? Primeşte mingea, mimează pasa spre inter, se răsuceşte iute, fentează şi o lobează pe Englert, rămasă cu ochii holbaţi de uimire. O asemenea execuţie descătuşează, pe o parte, şi blochează dincolo, în terenul advers.

Era golul de 9-7, prima desprindere, mică, dar promiţătoare, a CSM-ului. În continuare, aprovizionată cu pase geniale de Gulldén, Oana Manea a făcut tot ce se putea face pe semicerc: a marcat, a scos aruncări de la 7 metri şi eliminări.

A dus-o pe Jorgensen aproape de cartonaşul roşu, văzându-şi de treabă, atentă, serioasă, implicată. Mehmedovici a găsit şi ea, în extrema stângă, execuţii ireale, Paula Ungureanu a apărat unele mingi exact când a trebuit, iar oaspetele au pierdut luciditatea.

Roşca a testat-o şi pe Iulia Curea, tot în extremă, şi nu a avut de ce să regrete. Pentru că acolo s-a câştigat meciul, în centru şi pe laterale, unde s-au înghesuit precizia şi spectacolul.

La pauză a fost 12-9, iar la final 26-20, o victorie mai mult decât clară şi asigurătoare. Şi o victorie care o aduce pe CSM mai aproape de portretul robot al campioanei, cel pe care chiar ea îl desenase sezonul trecut.

CSM BUCUREŞTI    26 (12)
Gulldén 5, Vărzaru 4, Mehmedovici 4, Ayglon 3, Lobaci 3, Manea 2, Curea 2, Niombla 2, Bazaliu 1

FC MIDTYJLLAND    20 (9)
Jörgensen 6, Burgaard 6, Kristiansen 3, Woller 2, Pedersen 2, Jensen 1

Ultimul joc al Elizei

Eliza Buceschi, centrul naționalei României, a jucat aseară pentru ultima oară în tricoul formației daneze. Băimăreanca nu s-a acomodat stilului de joc danez și nu s-a familiarizat nici cu viața din Danemarca.

"Da, Eliza va pleca de la echipă. A fost dorința ei, noi am înțeles-o, e o jucătoare de mare valoare, tânără, are tot viitorul în față", a declarat antrenorul danezelor, Kristian Kristensen. Eliza se va alătura echipei naționale, care se reunește azi la Cluj Napoca în vederea "Trofeului Carpați".

"Nu am murit în Death Group!"

Majda Mehmedovici a marcat aseară cele mai spectaculoase goluri ale partidei, prinzând pe extremă, în ultimul moment, mingea trimisă de Paula Ungureanu. Apoi a lobat balonul din cădere, peste nemțoaica Englert.

"Mă bucur la fiecare reușită, dar mai important e că am câștigat. Grupa morții, cum a fost numită grupa C, s-a terminat pentru noi. E bine că nu am murit. Era foarte important să câștigăm, ne bucurăm că ne-am revenit pe final și sperăm să mergem pe aceeași linie în grupa principală, ca să ajungem în Final 4", a declarat muntenegreanca.

Adversare mai accesibile

După ce a terminat "grupa morții" cu doar două puncte, CSM București va avea o misiune ceva mai ușoară în grupa principală 2. Aici va juca tur-retur cu Krim Ljubljana, Esbjerg și Larvik.

"Stăm la mâna noastră. Esbjerg cred că joacă cel mai bine, din ce am văzut eu, surpriza a venit însă de la Krim Ljubljana, o echipă care anul trecut, cu aceeași formaţie, nici nu a trecut de faza grupelor. O să avem timp să pregătim jocurile", a declarat Oana Manea.

Neagu a fost la meci

Cristina Neagu, interul stânga de la Buducnost, a fost prezentă aseară în Sala Polivalentă pentru a urmări meciul dintre CSM și Midtjylland. Cristina a avut în vară ofertă de la CSM, dar până la urmă și-a prelungit înțelegerea cu Buducnost Podgorica, echipa cu care a câștigat Liga Campionilor în 2015. Cristina s-a întreținut după meci cu colegele de la echipa națională, cu care se va întâlni de azi în cantonamentul de la Cluj Napoca.

"Am avut încredere în această echipă. Când am acceptat provocarea de a prelua echipa nu mi-a fost teamă, pentru că știam că am cu cine pleca la drum. CSM are un lot valoros. Mă bucur că am reușit să ne calificăm și să plecăm și cu două puncte mai departe"
Aurelian Roșca, antrenor CSM

CLASAMENT GRUPA 2

1. Györ 4 3 0 1 114-95 6
2. Krim Ljubljana 4 3 0 1 112-110 6
3. Larvik HK 4 2 0 2 114-113 4
4. Midtjylland 4 2 0 2 90-101 4
5. Esberg 4 1 0 3 110-113 2
6. CSM București 4 1 0 3 96-103 2

* primele patru clasate se vor califica în sferturile de finală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
ceaiuri
ceaiuri  •  21 Noiembrie 2016, 20:08

fetele au demonstrat ca sunt pe drumul cel bun(o victorie f importanta mai ales datorita dif de goluri fata de primul meci..cred ca datorita acestui rez vom termina gr semifinala pe locul 2 la egalitate de puncte cu danezele ,cred ca cele 3 echipe vor merge mai departe )cand o sa reintre si daneza vom arata si mai bine

alex_777
alex_777  •  21 Noiembrie 2016, 10:03

Felicitari fetelor!!! Ati merita mult mai mult sper sa ajungeti cat mai sus!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează