SPORTURI  »  HANDBAL  »  PRELIMINARIILE CE DE HANDBAL 2012

Voina a stabilit lotul României pentru dubla cu Serbia, din preliminariile CE de handbal din 2012

Radu Voina a stabilit lotul de 22 de jucătoare pentru dubla cu Serbia
Radu Voina a stabilit lotul de 22 de jucătoare pentru dubla cu Serbia

Articol de GSP - Publicat vineri, 02 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 02 martie 2012 17:10

Antrenorul naţionalei de handbal feminin Radu Voina a declarat că a stabilit lotul de 22 de jucătoare pentru dubla cu Serbia, din preliminariile Campionatului European din 2012, echipa urmînd să se reunească în 14 martie, la Drobeta Turnu Severin.

"Lotul este format şi din jucătoare mai vechi şi din jucătoare mai noi şi, fără a minimaliza importanţa jocurilor cu Serbia, am dorit să ştim exact pe bine ne putem baza, pentru obiectivul cel mai important din viitor, adică turneul preolimpic din Franţa. Am considerat că este momentul să testăm cît mai multe jucătoare şi, în mod sigur, indiferent de vîrstă, talie, postul pe care joacă, uzură etc., orice jucătoare este binevenită la echipa naţională, dacă doreşte să ajute România. În acest sens, pot spune că m-a impresionat plăcut atitudinea jucătoarei Mihaela Ani-Senocico, ce revine la naţională după ultima apariţie la JO de la Beijing, şi care doreşte să ajute foarte mult", a declarat antrenorul Radu Voina, notează Mediafax.

Lotul României este format din următoarele jucătoare:
Portari - Talida Tolnai, Tereza Pâslaru, Gabriela Mihaela Dobre
Extreme stânga - Valentina Ardean Elisei, Camelia Balint Hotea
Pivoţi - Oana Manea, Florina Chintoan, Georgiana Ciuciulete
Extreme dreapta - Ada Nechita, Adina Brot, Ramona Farcău
Linia de 9 metri - Aurelia Brădeanu, Adina Meiroşu, Cristina Zamfir, Diana Mihaela Druţu, Nicoleta Tudor, Mihaela Ani-Senocico, Alina Horje, Daniela Băbeanu, Oana Chirilă, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu.

Reunirea echipei naţionale va avea loc în 14 martie, la Drobeta Turnu Severin.

"Nu va fi uşor cu Serbia, sunt două meciuri oficiale importante în preliminariile CE din 2012, dar repet, contează obiectivul nostru ulterior, calificarea la Jocurile Olimpice", a spus Radu Voina.

Naţionala se va pregăti timp de o săptămînă, pentru ca în 22 martie să joace, în deplasare, partida cu Serbia. Partida retur va avea loc la Drobeta Turnu Severin, în 24 martie.

După două etape disputate în grupa a 2-a a preliminariilor CE din 2012, România este lider cu 4 puncte, urmată de Serbia (4), Portugalia şi Grecia (ambele cu 0 puncte). În primele două meciuri, tricolorele au învins Portugalia, cu 35-24, pe teren propriu, dar şi Grecia, în deplasare, cu 38-18.

Primele două clasate din fiecare din cele şapte grupe se vor califica la turneul final al Campionatului European din Olanda, care este programat în intervalul 2-16 decembrie. La turneul final sînt calificate din oficiu campioana europeană Norvegia şi naţiunea gazdă, Olanda.

Următoarea acţiune a echipei naţionale va avea loc în luna mai, reunirea fiind programată în 14 mai, în vederea participării la turneul preolimpic din Franţa, între 25-27 mai.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
vera_rapid
vera_rapid  •  03 Martie 2012, 14:21

ce cauta oana chirila la lot?

anadana
anadana  •  03 Martie 2012, 11:11

Lotul largit e ok, important e ca in meciurile cu Serbia sa lase jucatoarele noi aduse la lot (Senocico, Horjea, Zamfir, Drutu, Balint, etc.) sa evolueze macar cate o repriza pt a arata ce pot si nu sa le introduca pe sfarsit de meci cate 5-10 minute. E bine ca atunci cand joaca Senocico sa fie pe teren si Chintoan, cand joaca Zamfir sa joace si Balint iar Horjea la coordonare impreuna cu Drutu pe inter stanga, pt ca de obicei selectionerul introduce o singura handbalista de la alt club iar restul jucatoarelor din teren sunt de la Oltchim si logic noua handbalista nu e obisnuita cu miscarea din teren a valcencelor si nu da randament.

mgexpert
mgexpert  •  03 Martie 2012, 09:15

Voina a cam arătat ce(nu) poate..cred c'ar trebui să predea ştafeta. A avut şansa lui cu o generaţie de excepţie predată "la cheie"de predecesor, dar n'a ştiut să profite de ea(nu merge doar cu "hai măi fetelor"...)

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close