SPORTURI  »  HOCHEI  »  NHL

Dinastia ”Șoimilor”! Chicago Blackhawks a cîștigat a treia Cupă Stanley din ultimele 6 sezoane

Duncan Keith, MVP-ul finalei, și trofeul
Duncan Keith, MVP-ul finalei, și trofeul

Articol de - Publicat miercuri, 17 iunie 2015 00:00

Chicago Blackhawks au cîștigat campionatul nord-american de hochei pe gheață. Este a treia Cupă Stanley din ultimele 6 sezoane.

Echipa din Chicago nu a așteptat să ajungă pînă în meciul al șaptelea al finalei cu Tampa Bay Lightning. A rezolvat această ediție a celui mai puternic campionat de hochei al lumii în partida cu numărul 6, trecînd cu 2-0 de adversari pe gheață și cu 4-2 la scorul general.

Golurile ultimei partide au fost înscrise de Patrick Kane și Duncan Keith, iar presa americană vorbește deja despre instalarea dinastiei Blackhawks în NHL, care are 3 trofee supreme cîștigate în 6 sezoane, celelalte două datînd din 2010 și 2013.

Acestea sînt însă doar victoriile recente, pentru că hocheiștii din Chicago mai au în palmares trei titluri, cele din 1934, 1938 și 1961.

Un fundaș, MVP

Keith, fundașul celor de la Blackhawks, a fost desemnat MVP-ul playoff-ului NHL. În ultimul meci a jucat 30 de minute și a marcat un gol, iar la final a intrat pe gheață cu fiul său, Colton, în vîrstă de 2 ani. Duncan Keith este cel de-al nouălea om din apărare din istorie care cucerește trofeul ConnSmythe.

"Tot ce îmi doresc este să mai am parte de astfel de momente superbe. Este un trofeu individual, dar nu l-aș fi primit fără ajutorul minunaților colegi de echipă. Sînt mîndru să fiu unul dintre oamenii aceștia care fac orice ca să ieșim învingători", a declarat MVP-ul acestui final de sezon.

Rezultatele meciurilor finalei

3 iunie Tampa Bay-Chicago 1-2
6 iunie Tampa Bay-Chicago 4-3
8 iunie Chicago-Tampa Bay 2-3
10 iunie Chicago-Tampa Bay 2-1
13 iunie Tampa Bay-Chicago  1-2
15 iunie Chicago-Tampa Bay 2-0

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
saramago
saramago  •  07 Iulie 2015, 18:56

Offtopic: www.sport.business – gazeta.ru informează că pe 7 iulie a.c. în colectivul tehnic al grupării SKA Sankt Petersburg, campioana KHL, a avut loc un conflict între noul antrenor principal, Andrei Nazarov, și medicul Egor Kozlov. După o discuție pe un ton ridicat, transmit sursele publicației citate, Nazarov l-a bătut bine pe medic, care a ajuns la spital ! În aceeași zi, nu neapărat influențat de evenimentul descris, ex-internaționalul Nikolay Borshevsky, unul dintre antrenorii asistenți, a părăsit echipa. Să vedem care vor fi consecințele actului de huliganism al tehnicianului Nazarov.

saramago
saramago  •  03 Iulie 2015, 14:52

Pe 3 iulie a.c. hocheistul Teemu Selänne împlinește 45 de ani. Nu demult retras din activitatea de performanță (la capătul anului competițional 2013-2014), cel supranumit „The Finnish Flash” („Fulgerul finlandez”) este socotit între cei mai de seamă europeni care au jucat în NHL. După câteva sezoane petrecute la Jokerit Helsinki (1988-1992), Selänne a trecut în liga profesionistă nord-americană pentru a evolua, în ordine, la Winnipeg Jets, Anaheim (Mighty) Ducks, San Jose Sharks, Colorado Avalanche și, din nou, la Anaheim. A contorizat 1451 de partide în sezoanele regulate ale NHL și încă 130 în playoff, acumulând 1457 (684 + 773), respectiv 88 de puncte (44 + 44). Este al 11-lea marcator din ierarhia „all time” a ligii de peste Ocean. A câștigat Cupa Stanley cu „rățuștele” din Anaheim în 2007, a fost selecționat de 10 ori în All Star Game, a fost gratificat cu trofeele Calder (cel mai bun debutant în 1993) și Maurice Richard (cel mai bun marcator în 1999), a fost inclus în mai multe rânduri în echipa ideală a ligii etc. Cu reprezentativa Finlandei a participat la șase ediții ale Jocurilor Olimpice și a cucerit patru medalii: argint în 2006 (la Torino) și bronz în 1998 (Nagano), 2010 (Vancouver) și 2014 (Sochi); la ultima întrecere olimpică a fost desemnat MVP-ul competiției. A obținut argintul la Cupa Mondiala din 2004, unde s-a jucat după regulile NHL, dar și două distincții la Campionatele Mondiale – bronzul în 1999 și argintul în 2008. Iubitorii de astăzi ai sportului

saramago
saramago  •  27 Iunie 2015, 08:01

Ordinea alegerilor în draft-ul NHL 2015 nu a surprins pe nimeni. (1). Connor McDavid (Canada, centru) – adjudecat de Edmonton Oilers (2). Jack Eichel (USA, centru) – Buffalo Sabres (3). Dylan Strome (Canada, centru) – Arizona Coyotes (4). Mitchell Marner (Canada, centru) – Toronro Maple Leafs (5). Noah Hanifin (USA, fundaș) – Carolina Hurricanes (6). Pavel Zacha (Cehia, fundaș) – New Jersey Devils (7). Ivan Provorov (Rusia, fundaș) – Philadelphia Flyers (8). Zachary Werenski (USA, fundaș) – Columbus Blue Jackets (9). Timo Meier (Elvetia, aripă dreapta) – San Jose Sharks (10).Mikko Rantanen (Finlanda, aripă dreapta) – Colorado Avalanche După cum se poate observa, poziția de centru suscită și în NHL cel mai mare interes.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează