SPORTURI  »  HOCHEI  »  BOSTON BRUINS-CHICAGO BLACKHAWKS 2-3 (SCOR GENERAL 2-4)

Şoimi fericiţi, urşi înfrînţi » Chicago Blackhawks a cucerit al cincilea campionat din istorie

Bolland marchează golul decisiv. +1   FOTO
Bolland marchează golul decisiv.

Articol de - Publicat miercuri, 26 iunie 2013 00:00 / Actualizat marti, 25 iunie 2013 20:33

Hocheiştii din Chicago au încheiat finala după 6 meciuri. Este al cincilea campionat cîştigat din istoria clubului.

Un meci şi un sezon de liga cîştigat cu două goluri marcate în 17 secunde. Cu 76 de secunde înainte de final Bruins conduceau cu 2-1. Dar Bryan Bickell a egalat la 2, iar apoi Dave Bolland a stabilit scorul final şi a scris istoria ediţiei 2012-2013 a Ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă.

Gazdele de la Boston au înmărmurit luni seară, nu credeau că se poate întîmpla aşa ceva. Avuseseră victoria în vîrf de crosă şi aşteptau meciul 7. Şi totul s-a năruit în decurs de 17 secunde. Degeaba cîntau, la scorul de 2-1, suporterii celor din Boston. "We want the Cup!", spuneau ei. Nu a fost să fie. Nu anul acesta. Pe banca lui Chicago începuse deja petrecerea.

Ultimul succes al celor de la Chicago într-un campionat data din sezonul 2009-2010. Trofeul de MVP al finalei NHL i-a revenit lui Patrick Kane, de la Blackhawks.

"La 1-2, credeam că, gata, trebuie să jucăm şi meciul 7. Apoi vine egalarea şi te gîndeşti la prelungiri. Apoi echipa ta mai dă un gol. Ultimul minut al meciului a părut o eternitate", a spus Patrick Kane.

Suporterii au plecat
Deşi hocheiştii din Chicago au cucerit titlul în doar 6 meciuri, au înţeles că e oarecum amar să iei trofeul în deplasare. Arena din Boston era aproape goală la momentul premierii, cînd Jonathan Toews a primit Cupa Stanley din mîinile preşedintelui NHL Gary Bettman. La partida de luni seară au asistat doar cîteva sute de fani ai formaţiei din Chicago.

Sezon mai scurt
Sezonul 2012-2013 din NHL a fost mai scurt cu 48 de meciuri. Cauza a fost greva salarială care a şters practic primele patru luni din sezonul regulat al ligii. În loc să înceapă în octombrie, cum a fost prevăzut iniţial, sezonul a început pe 19 ianuarie. Din această cauză şi finala NHL s-a terminat atît de tîrziu, pe 24 iunie, de fapt cel mai tîrziu din istorie.

Amintiri despre maraton
Jeff Bauman, unul dintre supravieţuitorii atentatelor de la maratonul de la Boston, din aprilie, şi salvatorul lui, Carlos Arredondo, au fost aplaudaţi înaintea începerii meciului 6 al finalei. Cei doi au primit steagul celor de la Bruins, devenind astfel suporteri de onoare ai echipei. Bauman şi-a pierdut ambele picioare în atacurile de pe 15 aprilie şi are proteze. (foto 2)

Boston Bruins- Chicago Blackhawks 2-3
Boston Bruins: Kelly (7:19), Lucic (12:11)
Chicago Blackhawks: Toews (4:24), Bickell (18:44), Bolland (19:01)

"Este şocant să pierzi aşa cînd ai senzaţia să ai totul sub control" (Tuukka Rask, portar Boston Bruins)

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (1)
bdgeorge
bdgeorge  •  26 Iunie 2013, 07:49

Sa facut dreptate cred ca e prima oara in ultimii ani cand echipa cea mai buna castiga titlul...eram satul de echipe care termina sezonul regulat pe 7sau8 si castiga cupa.. Chicago a fost cea mai buna si in sezonul regulat(asa scurt cum a fost) si in play-off... Era perfect o finala Boston-Pittsburgh dar e bine si asa....Vulturii au meritat titlul asta ..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează