SPORTURI  »  JO VANCOUVER 2010  »  BIATLON

Reka Ferencz, campioană mondială de juniori la biatlon

Biatlon
Biatlon

Articol de GSP - Publicat joi, 28 ianuarie 2010 00:00

Reka Ferencz (21 de ani)  a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de Biatlon rezervate juniorilor, care se desfăşoară la Torsby, în Suedia. Reka s-a impus în proba individuală de 12,5 km. Biatlonista s-a născut la Gheorghieni, fiind considerată una dintre speraţele biatlonului din România. "Este o performanţă extraordinară. România nu a mai avut pînă acum un campion mondial la biatlon, la juniori. Este o demnă urmaşă a Evei Tofalvi", a spus secretarul general al Federaţiei Române de Schi şi Biatlon, Puiu Gaşpar. Sportiva din România a realizat o tragere perfectă, terminînd cursa în 42:05,1. Podiumul a fost completat de Karolin Horchler (Germania) şi de Leslie Mercier (Franţa). Reka a început biatlonul la zece ani, în 1999, şi este de doi ani în echipa naţională. Cea mai bună performanţă de pînă acum, la Campionatele Mondiale de juniori, fusese un loc patru, în 2009, la Canmore, în proba de sprint.

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
 •  30 Ianuarie 2010, 09:52

Dar si in schi alpin Miklos Edit ieri a luat locul 28 la Combinata si are multe evolutii bune in Downhill si Super G.E incredibil ca presa romana n vorbeste decat despre fotbal si Gigi Becali.E revoltator.Sportivi romani n sunt tratati cum trebuie niste eroi.

 •  30 Ianuarie 2010, 09:49
Postat de pe 28 Ianuarie 2010, 18:07

INCREDIBIL!!! Nu ma asteptam, nu a intrat vreodata in top 60 la seniori, in schimb ce fetele de pe 2 si 3 intra constant in puncte. Sper sa nu ajunga ca Tofalvi, cu un rezultat mare la 5 ani.

BRAVO REKA.Trebuie sa zic ca toti care au zis ca acesti sportivi sunt tratati ca niste nimeni au dreptate.Reka deja a intrat la seniori pe locul 37 la sprint anul acesta.Si celelalte sportive,sportivi au la fel evolutii din ce in ce mai bune.Stoian Alexandra locul 20,Purdea Mihaela deja de multe ori in top 40,Tofalvi Eva care aduce si anul acesta rezultate bune(ea a fost invitata la un eveniment de biathlon in Germania,fiind cotat unul dintre cei mai buni biathloniste din LUME)...

 •  29 Ianuarie 2010, 10:49

tipic romanesc cand un sportiv(a) se remarca prin medalii la competitiile internationale nu prin scandaluri cu droguri,in cluburi,etc ziarele romanesti isi bat joc de el(ea) acordandu-i un subsol de pagina aproape invizibil bah nesimtitilor suntem rusinea lumii suntem tara cu cele mai penibile rezultate la sporturile de iarna raportat la km de munti care se afla intr-o tara si cat se iese din mediocritate si incepem sa avem rezultate ce faceti? presa ii tratati cu curu__l

Vezi toate comentariile (14)
Comentează