SPORTURI  »  JO 2012  »  JOCURILE OLIMPICE 2012

Apartamente vesele » Românii calificaţi la JO vor sta pe perioada JO în camere viu colorate

Aici se vor odihni sportivii după competiţii // Foto: Reuters +2   FOTO
Aici se vor odihni sportivii după competiţii // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 18 martie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 17 martie 2012 22:35

Organizatorii au dat publicităţii primele poze din interiorul camerelor în care vor locui sportivii veniţi din toate colţurile lumii.

"La Jocurile Olimpice e puţin ciudat pentru că este competiţia vieţii tale, dar ai parte de cazarea cel mai puţin confortabilă", a spus campionul olimpic Jonathan Edwards, acum şeful Comitetului sportivilor pentru JO 2012. Cu mai puţin de cinci luni înainte de deschiderea Olimpiadei de la Londra, organizatorii au prezentat presei apartamentele din Satul Olimpic, acolo unde sportivi din toată lumea vor locui timp de trei săptămîni. Apartamentele, 2.818 la număr, au fost decorate cu piese de mobilier colorate la fel ca mascotele, în turcoaz, roz şi verde praz.

Înăuntru se găsesc 16.000 de paturi, 9.000 de dulapuri şi 11.000 canapele. Ele pot găzdui de la patru pînă la opt sportivi. Paturile au 1 metru lăţime şi 2 metri lungime şi au prevăzute extensii de 40 de cm pentru sportivii mai înalţi. Organizatorii au testat opt tipuri de saltele înainte să decidă tipul pe care îl vor folosi. Apartamentele nu vor avea însă bucătărie, iar cei prezenţi în Satul Olimpic vor mînca într-o vastă sală de mese.

Englezii se laudă că au construit cel mai bun sat olimpic de pînă acum, argumentul lor principal fiind faptul că este extrem de aproape de Parcul Olimpic, adică distanţa poate fi parcursă pe jos sau după o scurtă călătorie cu autobuzul. Pînă la deschiderea JO au mai rămas 131 de zile.

71 de sportivi români sînt calificaţi pînă acum la Jocurile Olimpice de la Londra

Cifrele Satului Olimpic:

- 16.000 de paturi, 9.000 de dulapuri, 11.000 de canapele
- 22.000 de perne, 1.200 de pături, 28.000 de pilote
- 2.818 apartamente repartizate în 11 blocuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează