SPORTURI  »  JO 2012  »  JOCURILE OLIMPICE

Atu pentru Londra » Florin Cojoc a devenit primul campion european român la atletism paralimpic

Florin Cojoc s-a calificat la Paralimpiada de la Londra
Florin Cojoc s-a calificat la Paralimpiada de la Londra

Articol de - Publicat sambata, 30 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 29 iunie 2012 21:58

Sportivul ieşean, calificat în premieră pentru atletismul românesc şi la Paralimpiada care va fi găzduită de capitala Marii Britanii, a cucerit titlul continental la săritura în lungime, cu 6,18 metri.

Cu două luni înainte de Jocurile Paralimpice (27 august -12 septembrie), competiţie ce se va desfăşura tot la Londra, după Jocurile Olimpice, săritorul în lungime Florin Cojoc a reuşit încă o premieră. Deşi uşor accidentat la tendonul lui Achile, el a devenit primul atlet român paralimpic care a cucerit un titlu continental, cu o săritură de 6,18 metri. Performanţa a fost obţinută la campionatele continentale desfăşurate în această săptămînă în Olanda, la Staadskanaal. "A fost ultimul mare concurs înainte de Paralimpiadă.

N-au venit chiar toţi adversarii pe care îi vom întîlni la Londra, dar Florin a făcut un concurs foarte bun şi avem motive să sperăm într-un rezultat foarte bun şi în august" a spus Sally Lamont, preşedintele Comitetului Paralimpic Român. Florin Cojoc a obţinut în competiţia europeană din Olanda şi un loc 5 în proba de 200 de metri.

Fără antebraţ de la 12 ani
Florin Cojoc a rămas fără antebraţul stîng la 12 ani, cînd, încercînd să evite căderea de pe un stîlp de înaltă tensiune, s-a prins cu mîna de un fir prin care treceau 6.000 de volţi. A jucat fotbal la nivel judeţean, după care, în ultimii ani, s-a dedicat atletismului pentru persoane cu dizabilităţi, fiind legitimat la clubul Politehnica Iaşi.

"Sînt extrem de fericit pentru acest titlu continental, dar sînt conştient că pentru a prinde podiumul la Jocurile Paralimpice, e nevoie să sar mult mai bine la Londra" (Florin Cojoc, atlet paralimpic român)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ceasornicarul
ceasornicarul  •  30 Iunie 2012, 11:05

Jos palaria pentru astfel de oameni, multa, multa bafta in continuare.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează