SPORTURI  »  JO 2012  »  BOX

Bute speră la o partidă de box pe Naţional Arena: “Mi-aş dori încă un meci în România!”

Lucian Bute nu a ratat probele de la Jocurile Olimpice // Foto: Marian Ursescu
Lucian Bute nu a ratat probele de la Jocurile Olimpice // Foto: Marian Ursescu

Articol de - Publicat sambata, 18 august 2012 00:00 / Actualizat vineri, 17 august 2012 19:14

Lucian Bute ar vrea să boxeze pe Naţional Arena, dar e conştient că acest lucru nu se poate întîmpla mai devreme de un an.

A asistat la semifinalele şi finalele de box de la Jocurile Olimpice de la Londra, după care a venit acasă, în România. "O să stau zece zile la Galaţi, după care plec din nou la Montreal pentru a-mi relua pregătirile", spune Lucian. Fostul campion mondial la profesionişti s-a antrenat chiar şi la Londra. "De o lună am început să mă pregătesc. Am meci pe 3 noiembrie şi vreau ca totul să iasă cum îmi doresc", spune Bute.

Nu a uitat de disputa cu Carl Froch, în care a suferit prima înfrîngere din carieră. "Nu a fost o înfrîngere pe care să o poţI uita cu una cu două. Am suferit mult, mai ales din punct de vedere psihic. De un singur lucru pot fi mulţumit. Am văzut, cu adevărat, după întîlnirea cu Froch, cine îmi este prieten şi cine nu", explică Bute. "Prietenii se văd cu adevărat cînd omul trece prin necazuri şi greutăţi. La victorii şi bucurii ai numai prieteni, mai puţini sînt cei care vin lîngă tine la înfrîngeri", adaugă Lucian.

Cu gîndul la Froch
E gata să o ia de la capăt. Prima dispută, cea cu rusul Denis Gracev, de la Montreal, pe 3 noiembrie. "Nu e un boxer slab şI nu trebuie să iau meciul în uşor. Are 13 meciuri disputate şi nici o înfrîngere. El nu are nimic de pierdut. Din contră, dacă va cîştiga, poate să urce serios în top. Aşa că trebuie să fiu foarte atent", e conştient Bute.

Meciul cu rusul va fi doar disputa de încălzire pentru revanşa cu Carl Froch. "E meciul pe care-l aştept cel mai mult. De cînd m-am dat jos din ring, la Nottingham, m-am gîndit la revanşă. E normal să nu mă împac cu ideea înfrîngerii. A fost mai bun atunci, dar eu vreau să demonstrez că a fost un simplu accident".

Froch are şi el meci, tot pe 3 noiembrie. "Dacă totul decurge normal, nu se accidentează grav nici unul dintre noi, revanşa e bătută în cuie. Va fi la Montreal, pe 16 sau 23 martie", declară Bute. Interbox a şi rezervat datele de disputare la Centre Bell, arena de 15.000 de locuri în care Bute a boxat cea mai mare parte din partide.

Va urca în categorie
Lucian şi-ar fi dorit ca meciul să aibă loc la Bucureşti, pe Naţional Arena, dar pugilistul spune că în acest moment nu există nici unu la sută şanse. "E prea din scurt. În România, pînă găseşti bani trebuie luni bune înainte, chiar ani. Aş putea să ajung să boxez la Bucureşti, dar meciul următor, după Froch. Dacă îl bat pe englez, interesul pentru viitoarea partidă va fi şi mai mare", spune Lucian.

Următorul său obiectiv e acela de a-şi lua centura IBF înapoi de la Froch. "Am muncit mult pentru ea şi am pierdut-o prea repede. Dacă se va ivi ocazia, voi lupta şi pentru alt titlu mondial".

Se gîndeşte şi la urcarea în greutate, la semigrea, dar deocamdată simte că mai are un cuvînt de spus la supermijlocie. "Patru-cinci meciuri voi mai face sigur la supermijlocie, după care există varianta să urc în greutate", a încheiat Lucian.

3 este locul pe care e plasat Lucian Bute la momentul actual în ierarhia boxrec, fiind devansat doar de americanul Andre Ward şi de englezul Carl Froch

31 de meciuri a disputat la profesionism Bute, dintre care a cîştigat 30 şi l-a pierdut pe ultimul. 24 de succese au venit prin KO

4 ani şi 7 luni a deţinut Bute titlul de campion mondial IBF, apărîndu-şi centura de nouă ori. A pierdut-o a zecea oară, pe 26 mai 2012, în disputa cu Froch

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (6)
serban_ionescu
serban_ionescu  •  18 August 2012, 10:11

Bute stie ca Nuti nu mai e in guvern???? stie ca ancheta e in curs pentru meciul anterior??

steaua88
steaua88  •  18 August 2012, 09:29
Postat de s0ny18 pe 18 August 2012, 02:24

Sa isi gasesca sponsori privati si sa vine in Romania nu pe banii statului. Asta ne trebuie acum o frunza pe national arena care sa ne coste 3 milioane + alte 2 din incasari pt un amator ca Bute. El sa bata un adversar din top 5 si dupa sa isi doreasca meciuri pe national arena.

La cati bani se ard in asfalt , campanii electorale , evaziune fiscala, coruptia din politica ...ai gasit tu de ce Romania nu are bani . Clar Romania sta in 3-4 milioane pe care i-ar da pentru o gala de box pentru care ar fi in centrul atentiei pentru 24 de ore . Finala Europa League crezi ca a fost sub 20.000.000 ? Acolo nu a mai obiectat nimeni nimic ! Un avocat castiga comision de la stat 7-8 milioane de euro pentru ca supervizeaza o licitatie si tu urli de 3-4 milioane aruncati in sport pentru o imagine buna

fartchild_saviola_t
fartchild_saviola_t  •  18 August 2012, 02:50

date te bate froch nici sa nu indraznesti

Vezi toate comentariile (6)
Comentează