SPORTURI  »  JO 2012  »  JUDO

FOTO Corina Căprioriu a cîştigat medalia de argint la judo, categoria 57 kg!

Foto: Raed Krishan +12   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 30 iulie 2012 00:00 / Actualizat luni, 30 iulie 2012 20:57

Corina Căprioriu a făcut primele declaraţii după ce a cucerit argintul la Olimpiada de la Londra. Vezi AICI ce a spus.

Corina Căprioriu a fost învinsă în finala probei de judo, categoria 57 kg şi a obţinut medalia de argint! Este a doua medalie de argint la judo pentru România, după cea obţinută de Alina Dumitru

UPDATE Arbitrii consideră că sportiva româncă a călcat deliberat în afara suprafeţei de luptă şi o descalifică pe Corina. Japoneza Matsumoto cîştigă medalia de aur

UPDATE Lupta se încheie la egalitate, 0-0 şi urmează prelungiri. În aceste momente, orice punct aduce medalia de aur!

UPDATE Corina o pune jos pe japoneză, dar nu reuşeşte să puncteze

UPDATE Japoneza e foarte agresivă şi îi pune probleme Corinei

UPDATE 18:20 Corina Căprioriu luptă acum pentru aur în finala probei de judo, la categoria 57 de kg. Adversara este japoneza Kaori Matsumoto

UPDATE Francois Hollande, preşedintele Frantei, e în sala la Judo. El va asista la meciul Corinei Căprioriu. Se zvoneşte ca şi Vladimir Putin va veni la finalele de azi, în afara celei feminine, de la 57 kg, urmînd să se dispute ultimul act la masculin, 73 kg, acolo unde Putin îl va susţine pe Mansur Isaev în finala cu japonezul Nakaya.

Judoka din România a reuşit ipponul cu doar 18 secunde înainte de final! Ea a trecut în semifinale de americanca Marti Malloy, pe care o cunoştea foarte bine. Corina a învins-o pe Malloy şi în meciul pentru bronz la Campionatul Mondial din 2011, de la Paris, acolo unde i-a provocat o luxaţie a cotului drept.

În finală, Căprioriu va avea însă o misiune infinit mai grea urmînd să o întîlnească pe japoneza Kaori Matsumoto, campioana mondială din 2010, medaliată cu bronz la CM 2011. Matsumoto a pierdut în ultimii doi ani un singur meci, iar în 2012 are un procentaj al victoriilor de sută la sută!

UPDATE Finala va începe de la ora 18:00

UPDATE CORINA CĂPRIORIU ESTE ÎN FINALĂ! CU 7 SECUNDE ÎNAINTE DE FINAL SPORTIVA NOASTRĂ REUŞEŞTE UN IPPON! 100-0!

UPDATE Mai puţin de un minut pînă la final! Corina Căprioriu este în continuare la egalitate, 0-0!

UPDATE Încă două minute şi jumătate, Corina se află la egalitate cu Mallony, 0-0!

UPDATE Ambele sportive au fost avertizate!

UPDATE Corina Căprioriu a început lupta cu americanca Mallony!

________________

UPDATE Corina Căprioriu s-a calificat în semifinale după ce  a învins-o pe unguroaica H. Karakas. Lupta a fost încheiată nedecis în cele cinci minute regulamentare, astfel că a fost nevoie de Golden Score pentru departajare. Prelungirile i-au purtat noroc Corinei, chiar dacă nici o sportivă nu a punctat, arbitrii stabilind-o cîştigătoare, cu 2-1 .

În semifinale se va lupta cu americanta M. Mallony. Dacă va ajunge în finală, Corina se va lupta cu învingătoarea partidei dintre A. Pavia şi K. Matsumoto. Lupta va începe la 16:21.

UPDATE / Sally Raguib, din Djibouti, adversara Corinei Căprioriu din turul doi, nu s-a prezentat şi astfel că românca s-a calificat în sferturile de finală ale competiţiei!

Ea o va întîlni pentru un loc în semifinale pe unguroaica Hedvig Karakas. Aceasta a trecut în turul doi de vicecampioana mondială, brazilianca Silva Rafaela, după ce sud-americanca a fost descalificată pentru un procedeu periculos.

Căprioriu e ultima speranţă la judo, a României, pentru o nouă medalie la Jocurile Olimpice de la Londra, după ce Alina Dumitru a cucerit la 48 de kilograme medalia de argint.


***

Ultima reprezentantă a României în concursul de judo de la Londra, Corina Căprioriu s-a calificat fără emoţii în turul doi la categoria 57 de kilograme.

Campioana Europei în 2010, Corina pierduse ultimele trei dispute cu asiatica, dar în concursul olimpic nu a avut emoţii. Două yuko şi apoi ippon, cu un minut şi jumătate înainte de finalul celor cinci minute regulamentare, au consfiinţit succesul româncei.

"Am avut emoţii, chinezoiaca o bătuse mereu. Nu făcea mare lucru, dar pe greşelile Corinei. Acum ea a fost mai atentă şi nu i-a dat nici o şansă", a declarat antrenorul Florin Bercean.

În turul doi, Corina o va întîlni pe Sally Raguib, din Djibouti, despre care nu ştie absolut nimic. "Africanca nu are nimic de pierdut. Nu trebuie să considerăm meciul dinainte cîştigat", a declarat Bercean.

Rămîi pe www.gsp.ro pentru a afla desfăşurarea meciurilor de pe tabloul de judo la 57 de kilograme, de la ora 13:29!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (126)
andyschleck
andyschleck  •  30 Iulie 2012, 23:26
Postat de adi_stelistul pe 30 Iulie 2012, 23:20

La handbal fete Brazilia a batut Muntenegru, dupa ce a trecut si de Croatia, si practic e in semifinale!!!

Brazilia a jucat foarte bine si la CM pe care le-au organizat anul trecut. Romania la sporturi de echipa a devenit zero barat .

botizan
botizan  •  30 Iulie 2012, 23:22
Postat de adi_stelistul pe 30 Iulie 2012, 23:20

La handbal fete Brazilia a batut Muntenegru, dupa ce a trecut si de Croatia, si practic e in semifinale!!!

Brazilienii is beton la sporturile cu inaltime , volei handbal ... la baschet cred ca sunt mai modesti

adi_stelistul
adi_stelistul  •  30 Iulie 2012, 23:20

La handbal fete Brazilia a batut Muntenegru, dupa ce a trecut si de Croatia, si practic e in semifinale!!!

Vezi toate comentariile (126)
Comentează