SPORTURI  »  JO 2012  »  JUDO

FOTO Argint în prima zi la Olimpiadă » Alina Dumitru aduce prima medalie pentru România la Londra! Felicitări, Alina!

FOTO: Raed Krishan +23   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 iulie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 29 iulie 2012 00:07

Alina Dumitru a obţinut astăzi prima medalie a delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Londra, cîştigînd argintul la judo, categoria 48 de kilograme.


După patru meciuri dificile, Alina Dumitru a pus mîna pe o nouă medalie olimpică. Nu mai este aur ca la Beijing, ci argint. Un parcurs mai dificil decît cel din urmă cu patru ani, dar cu o victorie senzaţională în semifinale cu Tomoko Fukumi.

Din nefericire însă, reprezentanta noastră a acuzat în timpul finalei dureri la cotul drept şi nu a putut lupta la capacitate maximă, cedînd cu 0-11.

Alina Dumitru a obţinut astăzi prima medalie a delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Londra, cîştigînd argintul la judo, categoria 48 de kilograme.

După patru meciuri dificile, Alina Dumitru a pus mîna pe o nouă medalie olimpică. Nu mai este aur ca la Beijing, ci argint. Un parcurs mai dificil decît cel din urmă cu patru ani, dar cu o victorie senzaţională în semifinale cu Tomoko Fukumi.

Din nefericire însă, reprezentanta noastră a acuzat în timpul finalei dureri la cotul drept şi nu a putut lupta la capacitate maximă, cedînd cu 0-11.

Alina Dumitru după finala pierdută cu brazilianca Menezes: "N-am mai putut să fac nimic cu mîna asta!"

Citeşte şi: Simona Richter, prima medaliată olimpică a României la judo, o aplaudă pe Alina Dumitru: "Şi-a încheiat cariera cu fruntea sus"

UPDATE Brazilianca se impune cu 11-0, iar Alina Dumitru obţine medalia de argint!
1-0 pentru Menezes care punctează printr-un yuko
Mai sînt două minute din timpul regulamentar şi scorul e în continuare 0-0
Alina este avertizată de arbitru
După un minut şi jumătate scorul este 0-0, dar Alina acuză dureri la cotul drept!
Finala a început!

Sarah Menezes este o luptătoare de judo din Brazilia. Are 22 de ani şi pînă acum a obţinut două medalii de bronz la Campionatele Mondiale din 2010 de la Tokyo şi 2011 de la Paris.

UPDATE Sarah Menezes este adversara Alinei Dumitru din finala olimpică! Lupta va începe la ora 18:00

UPDATE ALINA DUMITRU SE LUPTĂ PENTRU AURUL OLIMPIC! 102-11 pentru luptătoarea noastră în semifinala cu Tomoko Fukumi.

UPDATE Cu mai puţin de un minut înainte de finalul luptei, Alina Dumitru conduce cu 10-0. Românca aproape de finala olimpică!

UPDATE ALINA DUMITRU CONDUCE CU 10-0! APROAPE DE AURUL OLIMPIC!

UPDATE În cazul unei înfrîngerei, Alina Dumitru intră în lupta pentru medalia de bronz. Acolo va întîlni învingătoarea luptei dintre Parito sau mongoleza pe care a eliminat-o în sferturi, Urantsetseg Munkhbat.

UPDATE Alina se va bate pentru ultimul act cu japoneza Tomoko Fukumi. Aceasta a trecut, în sferturi de finale, de argentinianca Paula Pareto (10-2)

UPDATE ALINA DUMITRU PUNCTEAZĂ CU 6 secunde înainte de finalul tuşei de aur! 11-1 pentru campioana noastră. Dacă s-ar fi terminat la egalitate, decizia ar fi fost luată de arbitri.

UPDATE ALINA DUMITRU EGALEAZĂ CU 10 secunde înainte de finalul luptei. .

UPTADE Alina Dumitru mai are 30 de secunde la dispoziţie pentru a puncta.

UPDATE 1-0 pentru mongoleză. Alina Dumitru a fost penalizată.

Clipele de stupoare cînd mai erau 3 minute şi 47 de secunde din meciul dintre Alina Dumitru şi cubaneza Alvarez Mestre au fost explicate de antrenorul Florin Bercean. El a declarat:

"Cubaneza a făcut o infracţiune gravă şi din acest motiv a fost descalificată. Alina a început rău meciul, nu a fost atentă şi cubaneza a profitat. Adversara Alinei a fost descalificată pentru că a ţinut-o de picior".

UPDATE Alina Dumitru cîştigă datorită unui gest nesportiv al cubanezei, Alvarez Mestre. Românca noastră este în sferturile de finală. 1000-0 este scorul cu care Alina se impune. În "sferturi", românca o va întîlni pe judoka mongoleză Urantsetseg Munkhbat.

În prima parte a luptei Alina a acuzat unele dureri la degetele de la piciorul drept, iar cubaneza a continuat cu gesturile nesportive.

După o festivitate de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra excepţională, de astăzi, sportivii au intrat intră în goana pentru medalii. Judoka Alina Dumitru a început lupta pentru aur la puţin timp după ora 13:00.

Alina va evolua împotriva cubanezei Alvarez Mestre, cea care s-a impus în faţa rusoaicei Natalia Kodraţieva. În cazul în care va trece de a doua rundă de calificare, în sferturile de finală judoka româncă se va duela cu învingătoarea dintre mongoleza Urantsetseg Munkhbat şi luptătoarea din Kazakhstan, Alexandra Podryadova.

Alina Dumitru este născută pe 30 august 1982. Judoka este legitimată la clubul CSA Steaua Bucureşti şi este actuala deţinătoare a medaliei de aur la Jocurile Olimpice la categoria de 48 de kilograme.

Tot de la 11:30 şi perechea de dublu rame,  G. Andrunache şi V. Susanu vor încerca şi ele calificarea. Perechea feminină este campioană olimpică en-titre.

Alte medalii obţinute de Alina Dumitru

Campionatele Mondiale
2005 - Cairo - Bronz - bronz
2007 - Rio de Janeiro  - bronz
2010 - Tokyo - bronz
Campionatele europene
2002 - Maribor - Bronz (52 de kg)
2004 - Bucureşti - Aur
2005 - Rotterdam - Aur
2006 - Tampere - Aur
2007 - Belgrad - Aur
2008 - Lisabona - Aur
2009 - Tibilisi - Bronz
2010 - Viena - Aur
2011 - Istanbul - Aur
2012 - Chelyabinsk - Aur

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (590)
id45
id45  •  28 Iulie 2012, 23:31

Dupa cum ne comportam in ultimii 20 de ani , suntem un popor de migratori , fara curaj , ambitie si mai ales fara cei 6 ani de acasa - asta ptr. cei care continua sa se prostitueze pe chat ! - Felicitari Alina , suntem mandrii de tine pentru tot ce-ai facut pentru Romania - o sportiva cu un spirit de sacrificiu fantastic - altele ar fi abandonat inca de la inceput . Multumim , Alina pentru medalia obtinut-a !!!

steaua.libera
steaua.libera  •  28 Iulie 2012, 20:57
Postat de asc21 pe 28 Iulie 2012, 20:35

Pentru ca mi-e dor de Steaua.

Ma identific perfect cu pozitia ta din ultimele 3 comentarii legate de Steaua. Bravo, ai zis f bine!

asc21
asc21  •  28 Iulie 2012, 20:35
Postat de bun1cu pe 28 Iulie 2012, 20:32

Daca esti asa pesimist ,de ce te mai uiti ?:))

Pentru ca mi-e dor de Steaua.

Vezi toate comentariile (590)
Comentează