SPORTURI  »  JO 2012  »  JOCURILE OLIMPICE

Ivan îmbracă olimpicii » Casa de modă Patzaichin creează hainele de reprezentare ale delegaţiei României la Londra 2012

Ivan alături de renumitul manechin Silviu Ţolu la prezentarea liniei sport a colecţiei Patzaichin toamnă-iarnă 2011-2012 +7   FOTO
Ivan alături de renumitul manechin Silviu Ţolu la prezentarea liniei sport a colecţiei Patzaichin toamnă-iarnă 2011-2012

Articol de - Publicat joi, 29 martie 2012 00:00 / Actualizat joi, 29 martie 2012 17:12

Vestimentaţia sportivilor români calificaţi la Jocurile Olimpice de la Londra va fi confecţionată numai din ţesături naturale "made in Romania"


Ivan Patzaichin va schimba complet look-ul "olimpicilor" români. În urma parteneriatului semnat între casa de modă Patzaichin şi COSR, privind costumaţia de reprezentare a delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, campionul olimpic la canoe dă asigurări că vor dispărea "uniformele cu cravată" din ţinuta oficială a "tricolorilor". "Am participat la cinci Olimpiade ca sportiv şi la cinci ediţii ca antrenor şi m-au obsedat sacourile care stăteau pe noi ca pe gard şi pantalonii cu pense şi cu fundul lăsat. Mereu mi-am dorit o atlfel de îmbrăcăminte şi acum o pot realiza chiar eu", a declarat Ivan Patzaichin.

Conceptul de la care pleacă fostul sportiv şi antrenor este acela "de a avea o delegaţie colorată, vie şi ecologică". "Sportivul trebuie să îmbrace hainele oficiale cu plăcere şi să nu le arunce în vreun dulap după aceea. Creaţiile or să arate altfel decît cele de pînă acum", a spus Patzaichin. Vor fi produse sută la sută româneşti şi ţesăturile vor fi numai din fibre naturale. "Vom folosi inul şi cînepa, dar am avut mari probleme în a le procura din ţară deoarece noi nu mai cultivăm aceste plante. Le-am găsit în cantităţi mici. Practic, nu avem producţie românescă". Patzaichin a precizat că se vor folosi şi ţesături din bumbac. "Am găsit în Giurgiu o firmă care prelucrează bumbacul şi produce material tip denim. Este foarte mişto!"

În legătură cu articolele care vor compune costumele "olimpicilor", Patzaichin a dezvăluit faptul că acestea vor fi personalizate în funcţie de disciplină. Au fost create mai multe schiţe, iar modele finale au fost alese de conducerea COSR "Pînă acum toţi erau îmbrăcaţi la fel, deşi unii sînt scunzi, alţii sînt înalţi, musculoşi sau slabi. Vor fi multe culori, dar vor predomina albastrul şi albul", a mai spus Patzaichin, care colaborează cu designerul vestimentar Oláh Gyárfás.


"Soţia mea mi-a păstrat toate costumele oficiale, dar niciodată nu am dorit să le mai pun pe mine măcar o dată"
Ivan Patzaichin

"Alerg mult mai mult acum decît atunci cînd eram sportiv sau antrenor, dar atît de mult îmi place ceea fac că nici măcar nu simt oboseala. Am multă adrenalină în mine!"
Ivan Patzaichin

Brandul Patzaichin
Prima linie de modă sub numele celebrului român a fost creată numai din materiale bio, fiind concepută într-o serie limitată. Anul trecut, Patzaichin a participat cu prima sa colecţie la Festivalul de modă de la Berlin. "Modelele noastre au fost apreciate. Sîntem o nişă separată, nu facem concurenţă cu nimeni", a spus Patzaichin. Banii ce îi obţinune din modă se vor folosi pentru primul centru "Rowmania", un alt proiect al lui Ivance promovează plimbatul cu canotca, concepţie proprie, în natură.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
godot
godot  •  29 Martie 2012, 10:08

Ce-are sula cu prefectura şi Patzaichin cu designul vestimentar? Nu sunt n-şpe case de modă cu tradiţie şi performanţă, care să preia contractul? Cum a fost acordat, prin licitaţie, prin încredinţare directă? Dacă se voia ceva deosebit, treceau în condiţiile contractului obligativitatea colaborării cu 2-3 delegaţi ai Ministerului, dar de ce să se facă INVERS lucrurile, adică să se ocupe unul care habar nu are şi care subcontractează la rândul lui? Asta e o pată mare pentru Ivan.

vladutz13
vladutz13  •  29 Martie 2012, 02:13

Aproape intotdeauna delegatiile romanesti arata penibil, invechit, comunist. Evident si anul asta s-a dat pe pile contractul ata.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează