SPORTURI  »  JO 2012  »  SCRIMĂ

Supereroinele » O zi cu spadasinele la Forban şi nimic despre Londra

Ana Brînză, Simona Gherman, Loredana Dinu şi Anca Măroiu (de la stînga la dreapta) au schimbat spadele cu baghetele magice // Foto: Raed Krishan +1   FOTO
Ana Brînză, Simona Gherman, Loredana Dinu şi Anca Măroiu (de la stînga la dreapta) au schimbat spadele cu baghetele magice // Foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat sambata, 14 iulie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 14 iulie 2012 16:46

Ana Maria Brînză, Simona Gherman, Anca Măroiu şi Loredana Dinu au povestit de unde şi-au luat numele de fetiţe Powerpraf, ce puteri ar vrea să aibă şi despre orice altceva în afară de Jocurile Olimpice.

"Fetiţele Powerpraf vă fac pilaf" e strigătul care se va auzi şi la Londra, pe 4 august, în sala ExCeL. E salutul de luptă pe care Ana Maria Brînză, Simona Gherman, Anca Măroiu şi Loredana Dinu îl rostesc la fiecare concurs pe echipe de aproape cinci ani. Deocamdată, fetele se antrenează la Forban şi pentru a mai risipi norii de presiune de pe cer le-am îndemnat să ne spună povestea Fetiţelor Powerpraf. Chiar dacă drept accesorii le-am oferit nişte baghete magice din cele folosite de zîne.

"S-au născut în 2007 în Thailanda, la Jocurile Universitare. Eu n-am mers, dar în echipă erau Loredana, Simona şi Iuliana Măceşanu. Fetiţa şefului delegaţiei era înnebunită după Fetiţele Powerpuff şi fetele şi-au spus aşa", începe Ana povestea.

E îmbrăcată cu un tricou cu Minnie Mouse, deci se simte în lumea ei. Apoi au mers la etapa de Cupă Mondială de la Montréal, unde au pierdut încă din primul tur în faţa Japoniei, cu 45-34. "Ana ne-a zis că nu sîntem Powerpuff, ci Powerpraf", continuă firul poveştii Simona Gherman.

Totul s-a potrivit pentru că în acel moment le lipsea salutul de dinaintea fiecărei întîlniri. "Ne săturaserăm de haide, trăiască România şi alte cele", spune Ana. Întîi a fost doar "Fetiţele Powerpraf", apoi au adăugat continuarea "vă fac pilaf". "Trebuia să fie ceva care să rimeze cu praf", explică Simona. "Şi cum pierduserăm la asiatice, s-a potrivit şi pilaful", îşi aminteşte amuzată Ana.

Fetiţele Powerpraf nu au au văzut nici măcar un episod din serialul de desene animate. "Nu ştiu cum arată, n-am idee cu ce se ocupă", spune vicecampioana de la Beijing. Simona ştie că sînt trei fete care au haine roz, albastru şi verde.

Eroinele de la televizor au fost create din zahăr, ceva picant şi toate lucrurile frumoase din lume. Spadasinele au şi ele elementele lor secrete. Care sînt acestea?

Ana: Noi nu sîntem dulci cu adversarele, elementul picant e sigur al nostru şi începem să credem că sîntem minunate la cît de mult ni s-a spus că sîntem aşa în ultimii ani.

Simona: Cele mai frumoase lucruri din lume.

Anca: Cele mai folositoare lucruri din lume.

Loredana: Sîntem cele mai cele.

Ce îşi doresc fetele

Dar în procesul creării a fost scăpat şi factorul X. "Pentru noi factorul X este Italia. Trebuie să găsim cum să rezolvăm acest factor pentru că la Londra este în drumul nostru", spune Ana. Oricît am încerca să nu vorbim despre Londra, ea se strecoară în discuţie.

În proba pe echipe, în primul tur, România întîlneşte Coreea de Sud, iar apoi, dacă trece de aceasta, în semifinale, urmează învingătoarea dintre SUA şi Italia. Zilele trec greu cînd mai sînt atît de puţine. Aşteptarea e cea mai dificilă. Dar deviem din nou discuţia.

Care ar fi superputerea pe care ar vrea s-o aibă?

Ana: Mi-ar plăcea ca atunci cînd atacă adversara să fiu invizibilă (rîde). Dar cred că şi mai interesant ar fi să-i citesc gîndurile, deşi partea leneşă din mine spune că vrea să fie invizibilă.

Simona: Aş vrea să am o viteză supersonică.

Loredana: Aş vrea să încetinesc adversarele, să fiu ca în Matrix.

Anca: Eu acum aş vrea mai multă răbdare.

Fără supereroi

Fetiţele Powerpraf se îmbracă în alb şi au măşti colorate pe planşă. "Costumele noastre sînt prăfuite şi sînt transpirate", spune Ana. Anca e mulţumită cu orice costum de supereroină, dar numai să aibă pantaloni, Loredana vrea cizme, iar Simona vrea o centură din care să iasă puterea.

Oare spadasinele super eroine au visat la alţi supereroi cînd erau mici? Ana spune că n-a avut niciodată o pasiune pentru astfel de personaje.

"Întotdeauna mi-a plăcut mai mult realitatea. Am nimerit recent din greşeală la filmul The Avengers şi mi-a plăcut, dar nimic mai mult. Aaa, şi mi-a plăcut întotdeauna replica «Superman, you're my hero»", spune rîzînd Ana. Deşi de cele mai multe ori ţine o armă în mînă, campioana europeană de la Legnano spune că Batman o speria.

"Captain Planet e un supererou. Mie de el îmi plăcea!", declară Simona. Loredana îşi aduce aminte de Ţestoasele Ninja, iar Anca votează şi ea pentru Captain Planet, pentru că "făcea lucruri bune".

Treizeci de minute s-au scurs repede în răcoarea de la Forban. De dimineaţă fetele au avut simulare de concurs. A curs multă transpiraţie, s-a strîns din dinţi, s-au lovit spadele. Dar pentru nişte supereroine asta nu contează. Engage!

Trei fete cucuiete
Fetiţele Powerpuff este un serial de desene animate american creat de Craig McCracken şi produs de Hanna-Barbera pentru Cartoon Network. Personajele principale sînt Blossom, Bubbles şi Buttercup (foto 2), trei fetiţe de grădiniţă cu superputeri, şi tatăl lor, profesorul Utonium, care locuiesc în oraşul Townsville.

Fiecărei fete îi corespunde o culoare: Blossom e roz, Bubbles e albastră şi Buttercup e verde. În fiecare episod, fetele îşi salvează oraşul de oamenii răi, dar în acelaşi timp se confruntă şi cu probleme specifice vîrstei.

Se despart
Ana Brînză, Simona Gherman şi Anca Măroiu, alături de Dan Podeanu şi de Cornel Milan, pleacă spre Londra pe 25 iulie. Ana, Simona şi Anca intră în concursul individual pe 30 iulie. Loredana Dinu, desemnată rezervă pentru proba pe echipe, va rămîne în ţară pînă pe 1 august, cînd va pleca şi ea spre Londra. Concursul pe echipe are loc pe 4 august.

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
new_philips
new_philips  •  14 Iulie 2012, 17:07

succes la londra! aur sa luati!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close