SPORTURI  »  JO VANCOUVER 2010  »  RETROSPECTIVA

2010 a fost sfîrşitul erai lui Samaranch, părintele olimpismului modern

Articol de GSP - Publicat vineri, 31 decembrie 2010 00:00

La zece ani de la intrarea în noul secol, vizionarul Juan Antonio Samaranch, "stăpânul inelelor", şeful mişcării olimpice timp de 21 de ani, a încetat din viaţă. El a făcut modern olimpismul. Era prieten cu toţi, catalani, chinezi, australieni sau ruşi, şi cu toţi cei care au obţinut organizarea JO sub mandatul său.

"Samaranch a schimbat totul, el a făcut Jocurile Olimpice ceea ce sunt astăzi, prima competiţie sportivă din lume", spunea în luna aprilie succesorul lui Samaranch la preşedinţia Comitetului Internaţional Olimpic ( CIO), Jacques Rogge.

Samaranch, decedat la 21 aprilie 2010, a făcut Jocurile Olimpice să intre într-o eră a profesionalismului, a sponsorilor, a publicităţii, a drepturilor de televizare. O viziune care i-a atras însă şi critici şi a deschis poarta pentru unele cazuri de corupţie.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează