SPORTURI  »  JO VANCOUVER 2010  »  JO VANCOUVER 2010

"Accidentul lui Nodar Kumaritashvili nu putea fi prevăzut!"

nodar
nodar

Articol de GSP - Publicat luni, 19 aprilie 2010 00:00

După ancheta realizată de membrii Federaţiei Internaţionale de Sanie în cazul accidentului din timpul Jocurilor Olimpice de la Vancouver în care a decedat sportivul georgian Nodar Kumaritashvili, s-a ajuns la concluzia că accidentul nu era previzibil.

"Ceea ce i s-a întâmplat lui Nodar a fost un accident mortal, care nu putea fi prevăzut. După o analiză aprofundată, am ajuns la concluzia că nu a existat o cauză unică, ci o serie complexă de evenimente legate între ele, care au dus la această dramă", a declarat secretarul general al federaţiei, Svein Romstad, potrivit mediafax.

În raportul FIL, anchetatorii subliniază că analiza accidentului în sine duce la gândul că "Nodar a comis erori de pilotaj la virajele 15 şi 16, unde acumularea a dus la şocul care l-a propulsat în afara pistei şi într-un stîlp, provocînd lovitura extrem de puternică la baza craniului, care a provocat decesul". "Nici simulările pe calculator şi nici experţii tehnici care au omologat pista şi au urmărit apoi cursele desfăşurate acolo nu puteau să prevadă eventualitatea unui astfel de accident", se menţionează în raport. 

Sportivul georgian Nodar Kumaritashvili, concurent în proba de sanie la Jocurile Olimpice de la Vancouver, a murit, la 12 februarie, după ce a suferit un accident grav la un antrenament pe pista olimpică din Whistler. Antrenamentele şi competiţia de sanie de la Jocurile Olimpice s-au reluat a doua zi, ancheta declanşată de organizatori după accidentul mortal al lui Kumaritashvili arătând că pista nu prezintă nicio problemă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează