SPORTURI  »  JO VANCOUVER 2010  »  PATINAJ ARTISTIC

Campionii tineri! Canadienii au luat aurul în proba de dans!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 februarie 2010 00:00

Tessa Virtue şi Scott Moir au devenit primii învingători olimpici nord-americani în proba de dans

Nici la dans ruşii nu s-a apropiat de aur. Proba în care rataseră doar două titluri pînă la această ediţie nu le-a oferit medalia supremă, ratată atît la perechi, cît şi la masculin. De data aceasta, un cuplu canadian a urcat pe prima treaptă. Tessa Virtue şi Scott Moir au intrat în istorie drept cea mai tînără pereche medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de iarnă.

Pe ritmul ariei lui Gustav Mahler, "Simfonia Nr. 5", Tessa (20 de ani) şi Scott (22 de ani) au prezentat luni seară un program liber excelent realizat atît din punct de vedere tehnic, cît şi artistic, pentru care au primit 110.42 puncte.         

După cele trei evoluţii, perechea canadiană a totalizat 221.57 şi i-a întrecut pe americanii Meryl Davis/Charlie White (SUA), medaliaţi cu argint, şi pe campionii mondiali, Oksana Domnina/Maxim Shabalin, din Rusia, nevoiţi să rămînă pe locul de bronz. 

Performanţa canadienilor este cu atît mai valoroasă cu cît este pentru a treia oară din 1976 - anul includerii probei de dans în programul olimpic - cînd medalia de aur revine unui cuplu din afara Rusiei.

"Am visat la acest moment de foarte mult timp. De acum, Vancouver a devenit oraşul nostru favorit", au declarat cei doi patinatori, care sînt originari din oraşul London, provincia Ontario, însă au reşedinţa în SUA, statul Michigan.

EDIŢIILE JO LA CARE NU AU CÎŞTIGAT RUŞII LA DANS
JO 1984 Sarajevo    Jayne Torvill/Christopher Dean (M. Br)
JO 2002 Salt Lake City    Marina Anissina/Gwendal Peizerat (Fra)
JO 2010 Vancouver    Tessa Virtue/Scott Moir (Can)

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează