SPORTURI  »  JO VANCOUVER 2010  »  BIATLON

Vincent Jay, campion olimpic la sprint

vincent
vincent

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 februarie 2010 00:00

Proba de sprint din cadrul concursului masculin de biatlon de la Jocurile Olimpice de la Vancouver a oferit multe surprize. Noul campion olimpic este Vincent Jay.

Deşi nu era cotat cu şanse la obţinerea unei medalii olimpice, Vincent Jay a reuşit să cîştige încă o cursă pe pîrtia de la Vancouver - după individualul din sezonul trecut din Cupa Mondială - pe cea mai importantă din carieră. Francezul, care a pornit al şaselea, a tras perfect la fiecare trecere prin poligon, iar pe măsură ce distanţa faţă de linia de sosire se micşora, adversarii săi i-au consolidat poziţia de lider prin evoluţiile mai degrabă dezamăgitoare. Timpul învingătorului a fost de 24:07.8 

Pe poziţia secundă s-a clasat Emil  Hegle Svendsen, singurul biatlonist considerat favorit, care a reuşit să-şi demonstreze statutul. Chiar dacă a ratat o ţintă la tragerea din poziţia culcat, norvegianul a recuperat la partea de fond şi a încheiat cursa în 24:20.0.

O altă surpriză a competiţiei a fost medalia de bronz cîştigată de Jakob Fak. Fără presiune, încurajat de publicul din tribune şi dornic să se depăşească pe sine, croatul a făcut cea mai bună cursă a carierei. 10 ţinte nimerite şi o deplasare pe schiuri foarte bune i-au adus lui Jakob Fak prima distincţie olimpică, după ce a oprit cronometrul la 24:21.8. 

Biatlonistul din Croaţia a fost urmat în clasament de Klemen Bauer, performanţa obţinută de slovac reprezentînd un alt rezultat surprinzător. Şi poziţia a cincea a lui Andriy Deryzemlya, din Ucraina sau locul 6 ocupat de reprezentantul gazdelor, Philippe Jean Leguellec pot fi considerate alte două surprize ale competiţiei. 

Din cauza celor 4 tururi de penalizare şi a unei evoluţii la fond neconvingătore, Ole Einar Bjoerdalen s-a clasat pe locul 17 (25:48.9), reducîndu-şi astfel şi şansele la titlul olimpic din proba de urmărire. În aceeaşi situaţie se află şi Simon Eder (locul 11), Evgeny Ustyugov (locul 15), Michael Greis (locul 21) sau Martin Fourcade (locul 35).

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
 •  15 Februarie 2010, 00:01

Bjoerdalen e la 1 minut si 40 de secunde. Cred ca are sanse la o medalie in proba de pursuit. Sa nu uitam ca se deplaseaza foarte bine pe schiuri + are o constanta foarte buna in poligon.

 •  14 Februarie 2010, 23:58

klemen bauer, poate. lukas bauer, daca nu ma insel, e fondist, si e ceh.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează