SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  TENIS

Corespondență de la Rio » Au mai făcut un pas » Mergea și Tecău merg în ”sferturi” la Jocurile Olimpice! Cei doi pot da peste Djokovici și Zimonjici

foto: Cristi Preda, Gazeta Sporturilor
foto: Cristi Preda, Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat luni, 08 august 2016 18:26

Florin Mergea și Horia Tecău s-au calificat în sferturile de finală, după un meci strâns, dar controlat cu mexicanii Gonzalez și Reyes-Varela.

Încă o zi începută de dublul român la ora 11:00 a Braziliei, pe un teren lateral și sub un cer schimbător, când cu pusee de soare fierbinte, când cu bucăți înnorate. În fața lor s-au aflat doi jucători mexicani diferiți: Santiago Gonzalez, specialist de dublu, numărul 51 mondial, dar fost 23 ATP, câștigător a 11 titluri, respectiv Miguel Reyes-Varela, 115 ATP la dublu, care a ajuns la Jocurile Olimpice grație unei invitații din partea ITF. Și de această dată, Horia și Florin au fost bine pregătiți pentru înfruntare. "Pe Gonzalez îl știam, pe celălalt nu. Ne-am interesat, am căutat informații despre el și ne-am făcut planul", a explicat Tecău mai târziu, când lucrurile se liniștiseră.

A fost un meci controlat, întins pe o oră și 27 de minute, încheiat cu 6-3, 7-6 (9) în favoarea lui Mergea și Tecău. Ei au concretizat a patra minge de meci într-un tie-break încins și imprevizibil, în care au salvat, la rândul lor, două mingi de set ale adversarilor. "A fost important pentru economia meciului din punctul de vedere fizic, am stat mai puțin pe teren. Eram însă pregătiți și pentru al treilea set, dacă era cazul", a spus Horia. "Suntem mulțumiți că am servit bine, nu am avut de salvat nici o minge de break".

Următorii adversari urmau să se decidă mai târziu, în ziua de luni, dintre cuplurile Melo-Soares (Bra/Bra), respectiv Djokovici/Zimonjici (Ser/Ser). "Eu mă uit de obicei pe tablou, doar ca să văd cine e pe partea noastră, dar nu fac traseul mai departe", a spus Florin. "Eu nu, iau meci cu meci", a replicat Tecău. Amândoi știu că s-a ridicat ștacheta.

"Ne adaptăm pentru oricine ar fi, n-avem încotro, nu-i așa? Dacă vrem medalie", a continuat Mergea, zâmbind. "Sunt jucători extrem de valoroși toți, vorbim de Top 10 la dublu și de numărul unu mondial la simplu. Djokovici, pentru că a ieșit la simplu, sigur va trage la dublu. Pe de altă parte, nici unii, nici ceilalți nu au jucat prea mult împreună. Noi suntem mai uniți, ne cunoaștem mai bine și avem meciuri recente împreună". "Mai știm că vor fi două stiluri total diferite", a precizat Horia.

Încă o certitudine: indiferent de adversari, meciul va fi pe unul dintre terenurile mari, pe care nu au apucat să se antreneze. "Am înțeles că Centralul e foarte lent", spune Florin. "Și foarte mare, mult spațiu lateral, aproape ca la un turneu de Mare Șlem", completează Horia. "Cu brazilienii atmosfera va fi infernală. Așa a fost la Bellucci/Sa contra fraților Murray, nu i-ar fi bătut probabil în altă parte", adaugă Mergea. "Iar cu Djokovici trebuie să fim atenți pentru că returnează orice și se mișcă formidabil", e iar rândul lui Tecău. "Important e însă să ne vedem de treaba noastră și să ne pregătim bine în continuare", spun amândoi. Până la urmă, chiar așa e. 

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (2)
maryan_ro83
maryan_ro83  •  09 August 2016, 11:29

cum poti sa scrii ZIMONJICI, in loc de ZIMONJIC? La DJOKOVIC la fel, fara i-ul final, ca doar pe Michael nu il scriem MAIKAL..

catalynn
catalynn  •  09 August 2016, 05:47

Felicitari! In turul urmator nu vor da peste sârbi ci de brazilieni ... E destul de clar ca Nole si-a băgat picioarele in JO, odata eliminat la simplu nu mai avea nicio motivatie pt dublu :-)

Vezi toate comentariile (2)
Comentează