SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  TENIS

Corespondență din Rio » FOTO Băieții care știu ce vor! PERFORMANȚĂ ISTORICĂ: Mergea și Tecău fac legea la "dublu" și se califică în finală! Avem a doua medalie asigurată

Foto: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor) +12   FOTO
Foto: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)

Articol de , , - Publicat joi, 11 august 2016 22:22

Florin Mergea și Horia Tecău s-au calificat în finala olimpică de dublu, după 6-3, 7-5 cu americanii Johnson și Sock. Finala e programată vineri, după ora 18:00.

E posibil ca micuțul Teren 4 să nu fi avut niciodată în tribună atâția oficiali ai unei delegații olimpice. După scrimă, ei s-au mutat la tenis, în ziua în care România și-a asigurat primele medalii la această ediție a JO. Elisabeta Lipă, Ioan Dobrescu, Alin Petrache, Mihai Covaliu, George Boroi, Ion Sandu, Răzvan Pârcălab, toți s-au așezat în tribună și au aplaudat, au strigat și au sperat pentru Horia și Florin. Au fost și alți sportivi, Cătălina Ponor, Adrian Crișan, Ovidiu Ionescu și antrenorii lor. Același scop, să-I împingă pe cei doi spre victorie.

Cei doi își pregătiseră însă atât de bine meciul încât au dominat fiecare secvență a lui. De partea cealaltă, Steve Johnson, care mai jucase o partidă, de simplu, câștigată, și Jack Sock, au avut mai multe ezitări și căderi pe parcursul celor 74 de minute cât a durat confruntarea.

Stăpânii vântului

O zi ciudată, cu petice de soare și petice de nori, dar cu un vânt enervant, care a bătut tot timpul în rafale. Băieții spun mereu că e la fel pentru toți când vine vorba de condiții. Așa e, dar contează cum te adaptezi la el. Mergea și Tecău au trecut în siguranță peste capriciile natural, au servit imperial, fără să înfrunte vreo minge de break, și și-au asigurat astfel o zonă de confort. O bază de pe care au atacat celelalte game-uri, ale americanilor. Și break-urile au venit, la începutul meciului și spre finalul lui, șocul inițial și cel care a rotunjit o victorie pentru istorie.

Pentru asta au venit aici, pentru asta s-au pregătit de mai multă vreme și intens în ultimele luni, ca să atace aurul. Și să-l cucerească. Pentru asta au stat drepți și concentrați în fiecare meci jucat la Rio de Janeiro, că a fost în primul tur sau că a fost pentru medalie. Au refăcut plin și miraculous acel cuplu de juniori zâmbitori, care cucerea titluri la Wimbldon. Iar acum sunt foarte aproape de un nou vis. Atât de aproape că îl pot atinge.

Românii vor juca în finală cu perechea spaniolă formată din Marc Lopez și Rafael Nadal.

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (64)
tihi
tihi  •  12 August 2016, 09:56

Nu inteleg,ce inseamna >face legea in tenis...mai incet oameni buni!Sportul exclude o asemenea abordare a succesului.Castigand o competitie,chiar olimpica,nu inseamna,ca faci legea...fiti mai prudenti dar mai ales mai modesti!!!La mijlocul olimpiadei,abia am luat o medalie,sintem pe locul 31,si nu mai putem de mandrie,de ambitie si uitam de fair play!!

catalynn
catalynn  •  12 August 2016, 00:19
Postat de dinamo_fan pe 11 August 2016, 23:39

eu zic ca plecam favoriti in fata spaniolilor insa si ei sunt in mare forma. Nu am gasit nicaieri stream sa-l vad pe Nadal la dublu, ma intreb oare cate turnee are jucate la dublu toata viata lui :)

Io am vazut meciul, de aia iti ziceam ca toti 4 sunt îmbrăcați la fel ca dinamoviștii (erau cu tricouri roșii si pantaloni albi) :-) Nadal e ... Nadal. Nu il suport io pt tot tot ritualul dinaintea servei dar nu ii pot contesta calitatea, iar Lopez e foarte bun la dublu, deci va fi meci greu. Insa cred ca ai nostri pleacă favoriți, fac o pereche extrem de solida, joaca împreuna din copilărie chiar daca au mai schimbat partenerii, sunt in mare forma, faptul ca acum 2 sapt au eliminat pe frații Ryan spune multe ... Insa in sport nu se știe niciodata :-)

649451371865583
Sorin Izbasa  •  11 August 2016, 23:55
Postat de dinamo_fan pe 11 August 2016, 23:39

eu zic ca plecam favoriti in fata spaniolilor insa si ei sunt in mare forma. Nu am gasit nicaieri stream sa-l vad pe Nadal la dublu, ma intreb oare cate turnee are jucate la dublu toata viata lui :)

Are noua turnee castigate la dublu Nadal. E un jucator bunicel si la simplu.

Vezi toate comentariile (64)
Comentează