SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  ROMÂNIA - BRAZILIA 13-26

Corespondență din Rio » Noapte bună, România! Învinsă de Angola, România a fost umilită și de Brazilia: 13-26

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat marti, 09 august 2016 00:46

Când joacă ”tricolorele” meciurile din Brazilia, acasă e aproape trecut de miezul nopții. Și asta se vede.

Învinse de Angola, în cea mai mare surpriză de până acum în turneul olimpic feminin, la handbal, România a încercat să se reabiliteze în fața propriilor suporteri în jocul contra Braziliei.

Mai multe imagini de la meci AICI!

Gazdele veneau însă cu o infuzie de moral după victoria în fața Norvegiei, campioana olimpică și mondială. Înfrângerile cu România, de la Trofeul Carpați, dar mai ales din sferturile Mondialului de anul trecut, nu mai contau.

Rodrigues și Amorim aveau de luat o revanșă, mai ales că în ”Future Arena” din Complexul Olimpic de la Rio s-au înghesuit 10.000 de fani.

Ieșite din formă

România a început însă slab, fără vlagă, la fel ca și cu africancele. Braziliencele au avut două viteze în plus și tabela a sesizat imediat. 5-1, 6-2, 10-5. În minutul 17, cele două surori gemene, Charlotte și Julie Bonaventura ne-au făcut un cadou. I-au dat roșu ușor Eduardei Amorim Taleska, una dintre vedetele Braziliei pentru un atac la Geiger.

Nici asta nu s-a văzut în jocul României care a continuat să joace extrem de slab. Neagu nu se regăsește încă, iar atunci când ea nu merge, echipa României nu există.

Extremele Elisei și Chiper sunt ieșite total din formă, iar Vizitiu și Hotea, înlocuitoarele lor nu au adus nimic nou. La pauză, selecționata ”carioca” avea 14-9!

”Noi jucăm cu bem”

”Joguem como bebemos”, trona pe un uriaș baner galben, scris cu negru, aseară în sala de joc. Adică ”Noi jucăm cu bem”. Pe vremea lui Bunmbescu și Lăcătuș, era o altă vorbă. ”Apă beți, apă puteți!” Braziliencele probabil că au luat câte un pahar de cachaca sau caipirinha, așa s-au apărat și s-au bătut pentru orice minge.

Jocul nostru a fost unul la întâmplare. De mult România nu a mai avut o prestație atât de jalnică. Tomas Ryde ar fi trebuit să arunce de mult prosopul, în partea a doua, când Brazilia s-a desprins la 10 goluri diferență: 22-12.

Amintiri de la Mondiale

Mulți o să spună că anul trecut, la Mondiale, România s-a ridicat după trei înfrîngeri consecutive și a ajuns pe treapta de bronz. E greu de crezut că se va mai întâmpla la fel, deși mai este de jucat cu Muntenegru, Spania și Norvegia. Avem nevoie de două victorii, cel puțin pentru a ajunge în ”sferturi”. La cum se joacă, nici o speranță! Soarele nu se mai vede din nori!

Spectacol cu Rodrigues

Fosta jucătoare de la CSM București, Ana Paula Rodrigues, a făcut aseară un meci senzațional. Centrul Braziliei a vrut să arate încă o dată că CSM a renunțat prea ușor la ea, chiar și după ce a câștigat Liga Campionilor. Ana ar fi vrut să rămână la echipă, dar nu a mai fost dorită. Pase pe la spate, pase ”no to look”, a fost un adevărat jolly-joker și a și marcat de 8 ori.

România 13
Neagu 6, Geiger 2, Manea 2, Elisei 1, Vizitiu 1, Chiper 1. Antrenor: Tomas Ryde

Brazilia 26
Rodrigues 8, Martinez 4, Fachinello 4, Rocha 2, Amorim 2, Diniz 1, Piedade 1, Da Silva 1, Quintino 1, Arenhardt 1, S. Da Rocha 1. Antrenor: Morten Soubek

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (41)
dinamo100
dinamo100  •  10 August 2016, 00:00

Cata prostie si rautate pot sa vad pe site-ul asta! Comentatori de ocazie, asta sunteti! Ca si cum ati intelege ceva din viata unei sportive sau a unei echipe. Se trezesc unii sa le eticheteze " relicve"! Sunt cele mai bune jucatoare pe care le avem. Au suferit o cadere si se gasesc o gramada de ageamii ca sa le eticheteze si chiar sa identifice cauzele!! Daca vreunul ati realizat macar 10% din ce au realizat ele sau ati avea macar un pic habar de handbal poate ca ati avea dreptul sa criticati! Numai *** si trantorii pot degaja atata rautate!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

id45
id45  •  09 August 2016, 22:15

Am bagat piciorul adanc in apa rece si tot la aceasta concluzie am ajuns . Suntem la fundul sacului , cum se spune , mergem de multi ani pe aceleasi metode , jucatoare si mereu sportul te pedepseste ! Ca si in fotbal , impresarii au vina , fac orice pentru bani , mereu x trebuie sa joace ca y sa prinda potul . Nimeni nu se gandeste ca aceasta generatie e la final si avem junioare care se vor pierde in neant , gen Gabor la fotbal .... cine isi mai aduce aminte de el ? ... copii de azi , nu ! Vinovati sunt smecherii de smecheri care in loc sa faca sali de sport , parcuri , spitale fac mall-uri peste mall-uri si blocuri care ... explodeaza , de e ... IDIOCRATIE !!!

ge0x
ge0x  •  09 August 2016, 16:51

Corect...bagati campioanele de la under 20 si 18...chiar daca luau bataie , dar sigur nu se faceau de ras ca gospodinele astea care dorm pe teren

Vezi toate comentariile (41)
Comentează