SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  CANOTAJ

Cursa vieții » Cea mai medaliată barcă din istoria canotajului românesc, cea de 8 plus 1, speră să obțină calificarea la Rio în Regata de la Lucerna

Articol de - Publicat miercuri, 18 mai 2016 00:00

România are trei bărci calificate la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, la canotaj. E vorba de cea de doi rame, la feminin, de doi rame și patru rame, la masculin.

Cea mai medaliată barcă din istoria canotajului românesc, cea de 8 plus 1 feminin, speră să ajungă și ea în Brazilia. După ce au ratat calificarea directă la Mondialele de anul trecut de la Aiqubelette (Franța), terminând doar pe poziția a 7-a, "tricolorele" mai au o șansă în cursa preolimpică de la Lucerna. Lotul va pleca mâine spre Elveția, urmând ca duminică să intre în concurs. "Va fi cursa pentru desemnarea culoarelor. Sunt doar cinci echipaje înscrise și de aceea nu se vor mai desfășura calificări", a declarat Doina Ignat, antrenor secund la lot.

"Trebuie să terminăm între primele două locuri. Totul se va stabili însă în finala de marțea viitoare", a adăugat Veronica Cochelea, al doilea secund al lotului olimpic. Cele două mari foste campioane nici nu se gândesc ca barca României să nu fie prezentă la Rio. "O rușine mai mare nu ar mai fi în istoria canotajului! Eu sper ca fetele să se trezească în ceasul al doisprezecelea", a adăugat Cochelea.
România va înfrunta Australia, China, Olanda și Germania.

"Olandezele sunt principalele contracandidate. Au luat medalie și la Europene, dar sper să nu avem probleme", a spus și Doina Ignat.

2 locurimai sunt disponibile la Rio în proba de 8 plus 1. Cinci echipaje se bat pentru acestea la Lucerna

Două schimbări în barcă

Față de Europenele de la începutul lunii, de la Brandenburg, antrenorii lotului au făcut două schimbări în barca de 8 plus 1 ce va concura la Lucerna. Ioana Vrânceanu și Mihaela Petrila au fost înlocuite de Mădălina Bereș și Laura Oprea, cele care la Europene au concurat în proba de doi rame și au obținut bronzul. z

Un alt echipaj feminin

Pe lângă barca de 8 plus 1, România va mai încerca să califice și echipajul feminin de doi vâsle, categorie ușoară formată din Gianina Beleagă și Ionela Lehaci. "Sunt emoții mari, dar unele constructive. Când am venit la canotaj, am visat să ajung la Olimpiadă", a declarat Gianina Beleagă. "Anul trecut, la Mondiale, am terminat pe 13, 11 bărci s-au calificat la Rio. Acum sunt două locuri calificante și ar trebui să fim și noi în ele. Ne vom bate pentru asta", a adăugat și Ionela Lehaci.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează