SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  FINALA DUBLU TENIS

GALERIE FOTO Fantasticii băieți de argint cu suflete de aur! Mergea și Tecău sunt vicecampioni olimpici în proba de dublu după ce au pierdut în fața lui Nadal și Lopez

Foto: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor) +16   FOTO
Foto: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor)

Articol de , - Publicat sambata, 13 august 2016 00:38

Cuplul format din Horia Tecău și Florin Mergea a rămas cu medalia de argint în proba de dublu, după ce n-a reușit să câștige finala în fața lui Rafael Nadal și Marc Lopez, scor 2-6, 6-3, 4-6. Aceasta-i cea mai bună performanță din istoria României în proba de dublu la Jocurile Olimpice.

Duelul a fost deschis de Horia, care a început cu două servicii nu prea bune, însă pe parcurs și-a revenit și a intrat în meci. Jocul a mers cap la cap, cu un Nadal în mare formă, chiar dacă venise după un meci câștigat cu Belluci, unde a stat două ore pe teren.

La scorul de 2-2, pe serviciul nostru, Horia și Florin au făcut mai multe greșeli neforțate și le-au dat șansa spaniolilor să obțină primul break. Acesta a fost startul pentru Nadal și Lopez, care n-au mai pierdut niciun game până la sfârșitul setului.

În setul secund, Horia a intrat mai bine cu serviciul și și-a adjudecat primul game. Românii au făcut primul lor break la 2-1 pentru ei și scorul devenea 3-1. Horia a urmat la serviciu și a reușit să modifice din nou tabela, 4-1. Nadal, cu stânga sa extrem de cunoscută, a servit foarte bine și a dus scorul la 4-2.

Imediat a servit Mergea, care a făcut un game alb, iar pe serviciul lui Lopez, românii au avut șansa să închidă serviciul, dar au făcut-o abia în următorul game prin Tecău. Băieții noștri au știut să ducă meciul în trei seturi tocmai pentru a profita de oboseala acumulată de Nadal.

Extenuarea fizică a început să se vadă la Nadal în setul decisiv când a fost primul care a servit și s-a observat o scădere în forță a serviciului său. Cu toate acestea, spaniolii au debutat cu dreptul.

Tecău a urmat la serviciu și s-a impus cu sunetul încurajărilor venite din partea suporterilor români pe fundal, printre aceștia numărându-se și fetele de la echipa națională de handbal.

Game-ul patru parcă nu se mai termina, în timp ce Florin Mergea făcea dublă greșeală după dublă greșeală. Totuși, după cel mai lung game din acest turneu, românii au ieșit învingători.

Nadal a venit la serviciu și a urmat un alt game lung câștigat de spanioli, însă nu înainte care Horia și Florin să le facă zile negre. Nadal pur și simplu s-a descătușat la mingea de game câștigată și a urlat de bucurie, fiind surprinși și spectatorii din tribune.

Horia a servit și el impecabil, iar apoi cei doi români au reușit un break alb de toată frumusețea, acela părea să fie momentul care anunța echipa ce va deveni campioană olimpică, însă ibericii n-au vrut să lase lucrurile așa. Scorul devenise 4-3 pentru noi cu break în față. Spaniolii au revenit rapid și au egalat după erorile lui Florin. Nadal i-a adus apoi în avantaj pe iberici, care s-au apropiat la un singur game de câștigarea titlului olimpic pe care l-au și adjudecat într-un final.

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

DESFĂȘURAREA MECIULUI

 Mergea / Tecău - Nadal / Lopez 2-6 / 6-3 / 4-6

GAME, SET, MECI! Nadal și Lopez sunt campioni olimpici!
4-5:
Game greu câștigat de spanioli pe serviciul lui Nadal! Spaniolul pare foarte, foarte obosit, dar nu renunță la luptă.
4-4:
Spaniolii face re-break-ul în urma unor greșeli neforțate ale lui Mergea.
4-3: BREAK ALB REUȘIT DE AI NOȘTRI! Ăsta poate fi momentul care să decidă noii campioni olimpici!
3-3:
Servicii impecabile reușite de Horia Tecău și meciul continuă să se joace de la egal la egal.
2-3:
Nadal s-a descătușat după acest game câștigat de spanioli pe serviciul său! Horia și Florin în schimb au jucat foarte bine, însă n-au putut trece pentru un moment de adversari.
2-2:
Florin face trei duble greșeli în acest game, însă tot el alături de Horia revin și reușesc după minute bune să-și câștige serviciul.
1-2:
Horia face o greșeală neforțată și jucătorii noștri ratează ocazia să ajungă să joace pentru break. Spaniolii urcă și ei foarte bine la fileu, arătând că sunt din ce în ce mai ofensivi.
1-1:
Mergea și Tecău se completează foarte bine, dar profită și de erorile spaniolilor. Fetele de la handbal continuă să-i încurajeze pe români din tribune.
0-1:
Nadal începe să obosească, parcă nici serviciile sale nu mai sunt atât de puternice. Cu toate acestea, spaniolii se impun în game-ul de debut din decisiv.
A început setul decisiv! Nadal servește!

GAME, SET 6-3: Conduși cu 0-40, Mergea și Tecău au revenit ca niște campioni olimpici și și-au adjudecat setul! Cristina Neagu strigă din tribune: ”Hai, băieții!”
5-3:
Românii au avut șansa să închidă setul, dar spaniolii au revenit spectaculos.
5-2:
Când Mergea e la serviciu se pune doar problema scorului cu care câștigă, așa și în acest game în care românii câștigă la 0!
4-2:
Nadal servește foarte bine, iar la fileu Lopez își face treaba extraordinar pentru spanioli. Cei 4 jucători ne oferă și spectacol, reușind un punct cu lovituri imposibile câștigat de români. Lopez a putut doar să-l aplaude pe Mergea. Totuși, game-ul a aparținut spaniolilor.
4-1:
Serviciu remarcabil al lui Horia Tecău și românii se distanțează!
3-1:
Românii continuă să joace excelent și reușesc primul break! Urmează Horia la serviciu!
2-1:
Spaniolii luptă ca niște lei pentru fiecare punct, dar nici băieții noștri nu se lasă mai prejos. Horia reușește să închidă game-ul du o minge bine plasată.
1-1:
Nadal a revenit formidabil de la 0-30 și spaniolii reușesc să nu piardă pe propriul serviciu.
1-0: Serviciul lui Horia Tecău funcționează foarte bine în acest debut de set secund!
A început setul doi! Horia servește primul!

GAME, SET 2-6: Spaniolii câștigă primul set! Iar Rafa se duce la vestiare!
2-5:
Reprezentanții noștri pierd din nou pe propriul serviciu, însă spaniolii par destul de obosiți.
2-4:
Jucătorii din Spania se mișcă foarte bine pe teren, însă Mergea și Tecău încă nu par intrați prea bine în meci.
2-3: Spaniolii face break-ul după o serie de greșeli din partea jucătorilor noștri. Nadal și Lopez se impun la 0.
2-2:
Lopez servește foarte bine, iar Nadal joacă excepțional la fileu. Trebuie spus și faptul că jucătorii noștri au avut două greșeli neforțate.
2-1:
Florin Mergea a servit rău la început, dar pe parcursul game-ului și-a dat drumul la joc și românii au revenit.
1-1:
Spaniolii câștigă pe serviciul lui Nadal, deși jucătorii noștri au încercat să joace foarte mult pe omul de la fileu.
1-0:
Horia începe rău meciul și după primele două servicii spaniolii conduceau cu 30-0. În cele din urmă, game-ul s-a dus în 40-40 și s-a jucat la avantaje, unde Tecău a început să servească mai bine și s-a impus alături de Florin.
A început meciul! Horia Tecău servește primul!

Cei patru jucători au intrat pe teren și fac exerciții de încălzire!

Știrea inițială!

Mergea, 31 de ani, și Horia Tecău, 31 de ani, au șansa să câștige cel mai important turneu din cariera lor.  Mergea, numărul 14 ATP, are 6 titluri în palmares, iar Tecău, numărul 10 ATP, are 29 de trofee.

Aceasta va fi prima medalie olimpică pe care tenisul românesc o va obține.

Rafa Nadal a câștigat medalia de aur la proba de simplu, la JO de la Beijing, iar acum este calificat în sferturi la simplu.

"Am mai jucat împotriva lor, dar nu cu Florin, ci cu Rojer. I-am bătut la Basel anul trecut. Va fi un meci dificil, terenul este mai lent acum și asta îi favorizează. Pe Marc îl știm bine. Pe Nadal nu-l întâlnim foarte des la dublu, dar putem pregăti cu ce știm despre Marc. L-am învins și la Cupa Davis, acum puțin timp. După o noapte de recuperare o să pregătim foarte bine meciul" Horia Tecău despre Lopez și Nadal

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (314)
haideusicfr
haideusicfr  •  13 August 2016, 08:44

*Unde dragoste nu e ,nimic nu e* ,parafrazandu-l pe Marin Preda,Gh .Gheorghiu verset luat din Biblie si punandu-l exact pe dos : fara valoar nimic nu e ,am fost aproape sigur ca baietii nostri vor aduce o medalie.Au demonstrat mereu ca sunt un cuplu de aur (chiar daca acum de argint) si au reusit.Sa ne uitam la fetele lor si vom vedea seninatatea ,calmul victoriei.Nu au criticat organizarea ,tricourile ,Federatia ,insectele periculoase,au stiut ca de aceea sunt acolo: sa reuseasca .Si au facut-o .Pentru ei si pentru noi toti.Maine poate ,modesti cum sunt isi vor strange *uneltele* si vor pleca spre alte orizonturi unde vor face din nou treaba buna. Bravo lor!

sofronpaul
sofronpaul  •  13 August 2016, 08:25

Felicitari baieti! Indiferent de ceea ce se va spune, pentru ca vad ca si aici sunt care cauta nod in papura, chiar m-am simtit mandru aseara. Imi pare rau doar de treningurile alea Kap.la pe care le aveti pe voi, parca sunt din Dragonul Rosu :)

145669135806144
Florin Pop  •  13 August 2016, 07:59

Concluzia fireasca : Florin Mergea nu suporta aurul, chiar daca medalia este un amestec de argint si aur...Nadal era '' fleasca '', Mergea la fel oare? Dupa mii de ore petrecute in meciuri sa dai nsite chifle ca alea e mai greu de acceptat...si colac peste pupaza, Horia a ratat si intrarea in semifinale cu Irina...e bun si argintul...acum ne situam pe locul 24 ( si gratie bravului halterofil Sincraian )...puteam fi mai sus...vom mai obtine pana la sfarsit vreo medalie? Ma indoiesc!!!

Vezi toate comentariile (314)
Comentează