SPORTURI  »  JOCURILE OLIMPICE 2016  »  HANDBAL

FOTO Corespondență din Rio » Antrenorul fără reacție » Tomas Ryde a pierdut duelurile tactice cu tehnicienii Angolei și Braziliei

Reacțiile lui Ryde // Foto: Cristi Preda +3   FOTO
Reacțiile lui Ryde // Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 10 august 2016 00:00

Tomas Ryde a pierdut net duelul tactic până acum. Și cu antrenorul Angolei și cu cel al Braziliei.

România a pierdut primele două meciuri la Jocurile Olimpice jucând rușinos în cea mai mare parte a timpului. Nimic din strălucirea echipei care se bătea anul trecut la Mondiale pentru aur nu se mai regăsește acum.

Jucătoarele sunt total ieșite din formă, par stoarse, fără putere de a lupta. Tot jocul României e axat în jurul Cristinei Neagu. Cea mai bună jucătoare din lume în 2015, Cristina nu poate să mai tragă echipa după ea. "Neagu s-a antrenat de trei ori în ultimele șase săptămâni!", a scuzat-o antrenorul Tomas Ryde.

Antrenorul Radu Voina, fost selecționer al României, a întrebat în aceste condiții. "Ce caută Neagu la Olimpiadă?". "Sigur că nu poți veni fără Neagu la Olimpiadă, dar de ce nu e în lot Cristina Zamfir, golgeterul Ligii Naționale, jucătoarea care ar fi putut acum să acopere forma slabă a Cristinei?", întreabă alt tehnician.

Nici Brădeanu și Buceschi nu sunt deloc ok, departe de forma arătată de Brădeanu la Final Four-ul de la Budapesta sau de Buceschi în turneul preolimpic de la Aarhus.

Unde sunt extremele?

Lipsa de prospețime în jocul echipei se vede cel mai rău la extreme, jucătoarele care teoretic ar trebui să alerge cel mai mult. Elisei și Chiper nu se pot ține după adversarele lor. Căpitanul României a fost pusă să se apere om la om, în meciul cu Angola la Bernarda, iar în cel cu Brazilia la Rodrigues.

Ambele jucătoare au avut ruperi de ritm și plecau de lângă extrema României de parcă ar fi fost Usain Bolt în luptă cu Cătălin Câmpeanu, cel mai rapid om din România la 100 de metri!

În plus, Ryde a plecat din România cu doar trei extreme, fără rezervă la Chiper, pe partea dreapta, preferând să aducă doi interi dreapta, pe Vizitiu și Geiger. Vizitiu a fost trimisă să evolueze în extremă, dar a pierdut clar bătălia cu adversarele.

"A dormit pe bancă!"

Tehnicienii români îl acuză pe suedez și de faptul că nu a ajutat deloc echipa. "A dormit pe bancă. La meciul cu Angola nu a făcut nicio schimbare. Elisei a jucat 60 de minute, deși nu a făcut nimic, Perianu nu a fost folosită deloc în faza de atac, Szucs a fost trimisă în apărare în partea a doua, deși a fost luată pentru faza de apărare. Când echipa este în suferință, antrenorul trebuie să le ajute de pe bancă. Ryde cred că le încurcă", au spus tehnicienii români, despre care se știe adversitatea lor față de tehnicienii străini, la orice disciplină.

"Aş vrea să mă trezesc  dimineaţă, să deschid fereastra şi să văd că a răsărit soarele pe strada noastră. Personal, nu am pierdut niciodată în carieră în acest mod. Încă putem să ne îndeplinim obiectivul, dar nu în felul în care am jucat azi"
Tomas Ryde, selecționer România

Citește și celelalte articole ale zilei dedicate JO 2016:

Totul despre Olimpiadă: rezultate + program complet + statistici --> rio2016.GSP.ro

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
437475809767997
Vasile Coca  •  10 August 2016, 16:40

@Tihi,te anunt ca tocmai la ultima competitie cu TYDE(CM)ne-am ales cu medalia de bronz.Si chiar sa stii ca nu prea avem antrenori buni.

suporter_valcean
suporter_valcean  •  10 August 2016, 13:10

Marian Ursescu este binecunoscuta vuvuzela a "sistemului nostru"(cum ii place lui Tadici sa spuna).Sta la cotitura si ori de cate ori are ocazia da vina pe antrenorii straini. Pe Kim Rasmussen l-a facut praf un an de zile, pentru ca .. surpriza (!!), Kim sa castige cu CSM Bucuresti Liga Campionilor. Din socul asta, Ursescu nici acum nu si-a revenit. Nici Ryde n-a scapat, la CM, in primele meciuri din grupa era facut in fel si chip de acelasi Ursescu. Apoi, iar surpriza!! , bronz la Mondiale. Asta presa sportiva din Romania, de ... !

tihi
tihi  •  10 August 2016, 12:27

Noi nu avem antrenori buni???De ce ne trebuie un Ryde..sa faca cartile celor mari???Cu Ryde ne ne vom alege cu nici o medalie!!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează